5 tips om je huis goed te beveiligen

5 tips om je huis goed te beveiligen

Het afgelopen jaar hebben we meer dan ooit tijd thuis doorgebracht. We kunnen dan ook niet wachten om deze 4 muren te verlaten en weer lekker (voor langere tijd) van huis te zijn. Veel mensen hebben deze periode dan ook gebruikt om hun huis van binnen nog comfortabeler te maken met verschillende verbouwingen en andere upgrades. Maar vergeet daarbij vooral niet om ook na te denken over de tijd dat je straks niet meer thuis bent. Geef inbrekers dan niet de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen in je paleisje. Met de juiste voorzorgs- en beveiligingsmaatregelen kun je inbrekers en opportunisten tegenhouden. Hier een aantal eenvoudige en effectieve tips om je huis te beveiligen.

5 tips om je huis goed te beveiligen

# 1 Sloten

Als je naar een nieuw huis verhuist, verander dan meteen de sloten, zo weet je zeker dat alleen jij en je gezinsleden de enigen zijn met sleutels. Verstop zeker geen reservesleutel in de tuin of schuur. Inbrekers kennen natuurlijk alle gebruikelijke plekjes en zullen als eerste kijken in de bloempot naast de voordeur of onder de mat. Een beter idee om je huis te beveiligen is om een sleutel te geven aan een goede buur of vriend.

#2 Alarmsysteem

Wil je jouw huis echt goed beveiligen, ga dan voor een alarmsysteem. Er zijn tegenwoordig veel verschillende technieken en alarmsystemen informatie te vinden. Zo kun je met een eenvoudig alarmsysteem al ervoor zorgen dat je de inbreker afschrikt met een geluidssignaal dat afgaat als de bewegingssensor een beweging in en rondom je huis registreert. Bij een uitgebreider alarmsysteem ben je dan ook meteen aangesloten bij een alarmcentrale die een beveiligingsbedrijf inschakelt om poolshoogte te komen nemen. Bij een nog geavanceerder systeem kunnen er ook andere functionaliteiten worden toegevoegd, zoals brandmelders en camera’s, die ook in verbinding staan met de alarmcentrale. Er zijn dus verschillende prijzen alarmsystemen te vinden en is er vast eentje die past bij jouw budget.

#3 Verlichting

Net als veel nachtdieren houden inbrekers van de duisternis. Met een goede verlichting in en rondom het huis kun je ze afschrikken. Met buitenverlichting voorkom je verborgen donkere plekjes, waar inbrekers ongezien hun gang kunnen gaan. Lampen met bewegingssensoren geven alleen licht wanneer nodig en voorkomen onnodig energiegebruik. Dit kan ook heel fijn zijn als je zelf thuiskomt en niet in het donker naar je sleutel hoeft te zoeken. Ook is het verstandig om altijd een lamp binnen aan te laten als je ’s avonds de deur uitgaat of voor een paar dagen weg bent. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten SMART lampen en stekkers, waarmee je heel gemakkelijk via je telefoon of tablet deze aan en uit kunt zetten.

#4 Maak kennis met je buren

Het gezegde ‘beter een goede buur, dan een verre vriend’ is ook bij het beveiligen van je huis zeer waardevol. Zij kunnen je huis voor je in de gaten houden als je weg bent. En natuurlijk kun jij hetzelfde voor hen doen. Tegenwoordig zijn er ook verschillende buurtpreventieinitiatieven via WhatsApp of andere apps, waarbij buren elkaar op de hoogte houden van verdachte situaties in de buurt. Zo kan er gezamenlijk uitgekeken worden naar inbrekers en ander onguur gespuis.

#5 Wees sociaal veilig

Deze tip is natuurlijk echt iets van de laatste jaren. Waar inbrekers vroeger keken of de brievenbus wel geleegd werd, kijken ze nu massaal mee op je sociale mediakanalen. Hoe verleidelijk het ook is om je vrienden en familie op de hoogte te houden van je vakantiepret, beter kun je hiermee wachten totdat je weer thuis bent. Of zorg er dan in ieder geval voor dat je je posts alleen deelt met bekenden door het delen van je berichten in te stellen op ‘privé’ of ‘alleen vrienden’ in plaats van ‘openbaar’.

Welke tips heb jij nog meer om je huis te beveilingen?


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

3 thoughts on “5 tips om je huis goed te beveiligen

  • Je weet inderdaad maar nooit of er iemand is die de sleutels van jouw huis heeft wanneer jij intrekt in je nieuwe woning. Ik heb het slot van mijn voordeur en tuindeur ook laten vervangen nadat ik ben verhuisd. De sloten waren overigens verouderd en deze zijn nu vervangen voor veiligere varianten.

  • Ik voel mij ook een stuk veiliger nu ik in een buurt woon waar ik veel mensen ken. Zo weet ik ook dat mijn buren een oogje in het zeil houden wanneer ik op vakantie ga. Naast dat ik goede sloten heb geïnstalleerd, zorgt dit ook voor meer veiligheid rondom mijn huis.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.