make-over gang

Tips voor een make-over van je gang

Je gang is de eerste indruk van je huis. Het is de plek waar je binnenkomt en je jas en schoenen uittrekt. Daarom moet het er ook netjes en gezellig uitzien! Helaas is dat vaak niet het geval. De gang is vaak een saaie plek waar we weinig aandacht aan besteden. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Met een aantal eenvoudige aanpassingen kan je gang een heel andere uitstraling krijgen.

Een nieuwe trap

Een belangrijk onderdeel van je gang is natuurlijk de trap. De trap is vaak het eerste wat je ziet als je binnen komt en het is dan ook belangrijk dat deze er netjes uitziet. Een traprenovatie hoeft echter niet heel duur te zijn. Er zijn verschillende manieren om je trap te renoveren, maar wat kost een traprenovatie?

Als je trap een beetje beschadigd is, kun je de treden schuren, repareren en verven. Dit is een goedkopere optie, maar wel eentje waar je veel tijd aan kwijt bent.

Ook kun je overwegen om de treden compleet te vervangen of alleen opnieuw te laten bekleden. Dit zal je trap meteen een heel nieuwe look geven en is vaak in een dag gebeurd. Je kunt kiezen uit verschillende soorten trapbekleding, van hout tot vinyl of tapijt. Vergeet bij je traprenovatie ook niet de trapleuning en overweeg ook mooie traptredeverlichting.

Een nieuwe vloer

Een andere manier om je gang een nieuwe look te geven, is door de vloer te vervangen. Er zijn verschillende soorten vloeren die geschikt zijn voor in de gang. Het is belangrijk om een vloer te kiezen die makkelijk te onderhouden is, omdat de gang een vrij vuile plek is.

Tegels zijn een populaire optie om in de gang te leggen. Deze vloerbedekking is zeer makkelijk te onderhouden en kan goed tegen een stootje. Wel kunnen tegels erg koud aanvoelen.

Houten vloer is ook een prima optie. Ook houten vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en voelen warm aan. Het nadeel van een houten vloer is wel dat er snel krassen en deukjes in kunnen komen.

Vinyl vloeren zijn een goedkopere optie dan tegels of hout. Ze zijn makkelijk te onderhouden en voelen vaak warm aan. Het nadeel van vinyl vloeren is dat ze niet zo duurzaam zijn als andere vloeren.

Een nieuwe deur

De deur in je gang is vaak ook de deur naar je woonkamer. Je keuze voor een nieuwe deur zal dan ook meteen een mooi eyecatcher zijn in je woonkamer. Er zijn verschillende soorten binnendeuren waar je over na kunt denken, van houten deuren tot glazen deuren. Erg populair zijn momenteel de metalen deuren met glas. Het vervangen van deuren is een kostbare optie. Een goedkopere optie is om de deuren te repareren of te verven.

Nieuwe verf of behang

Voor een compleet nieuwe nieuwe look van je gang, mag je de muren niet vergeten. Hierbij kun je kiezen uit verf of behang. Behang is een goedkopere optie dan verf en kan je muren snel een nieuwe look geven. Het leuke van behang is dat je je ook lekker kunt uitleven met een gekke print of patroon.

Nieuwe verlichting

Verlichting is ook belangrijk in de gang. Het is toch vaak een van de donkerste plekken in je huis. De verlichting moet dus niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. Je wilt niet dat je in het donker stoot of struikelt over iets. Er zijn verschillende soorten verlichting beschikbaar, van plafondlampen tot wandlampen. Indien je kiest voor smart lampen, kun je deze zo instellen dat het licht automatisch weer uitgaat – hiervoor heb je dan wel een beweegsensor nodig – of het licht in de avond wat meer gedempt is.

Nieuwe accessoires

Als de basis van je gang helemaal gerenoveerd is, kun je het afmaken met nieuwe accessoires. Deze accessoires zullen je gang ook een heel andere uitstraling geven. Denk daarbij aan een nieuwe kapstok, een spiegel, klok, wanddecoratie, zoals een Modulari Hexagons en voldoende opbergruimte voor schoenen, tassen, sportspullen en buitenspeelgoed. Want een opgeruimde gang zal ook meteen veel prettiger aanvoelen.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.