In een grote stad wonen? Zo voorkom je ongedierte!

In een grote stad wonen? Zo voorkom je ongedierte!

Woon je in een grote stad, zoals Amsterdam of Rotterdam? Dan heb je met andere uitdagingen te maken dan als je in een klein dorpje zou wonen. Eén van de uitdagingen van een grote stad is bijvoorbeeld de aanwezigheid van veel ongedierte. Loop maar eens door de ‘krochten’ van de grachten van Amsterdam. Je komt dan echt ontzettend veel ratten en andere onhygiënische dieren tegen. Uiteraard kun je op meerdere manieren ratten bestrijden, maar het is beter om de aanwezigheid van ratten te voorkomen. Hier heb je gelukkig verschillende mogelijkheden voor.

Ruim afval direct op

In en rondom je woning heb je altijd met GFT-afval te maken. Met het oog op ongedierte is het belangrijk om dit afval direct op te ruimen. Heb je gekookt? Gooi dan direct de etensresten in een volledig dichte zak weg. Of ga je in je stadstuin tuinieren? Gooi ook dit afval direct in afgesloten zakken weg.

Hiermee maak jij je woning (en tuin) direct minder interessant voor ongedierte. Veel ongedierte komt namelijk maar al te graag op afval af. Ruim dus direct je afval op en voorkom hiermee de vorming van afvalhopen.

Plaats horren voor ramen en deuren

Ook in een grote stad kun je last van vliegen krijgen. Of van muggen of andere vliegende insecten. Deze vliegende insecten houd je gelukkig eenvoudig buiten de deur: plaats horren voor de ramen en deuren. Hiermee houd je ze eenvoudig buiten de deur en geniet je des te meer van je prachtige woning in de grote stad.

Laat geen afwas staan

Ongedierte komt graag op vuil af, maar ook op vochtige objecten. Een paar zaken in huis zijn zowel vuil als vochtig, waaronder de afwas. Het is daarom belangrijk om nooit afwas in je keuken te laten staan.

Heb je net gegeten en geen zin om de afwas met de hand te doen? Maak dan vooral even zin. Als je de vieze vaat op je aanrechtblad zet, is de kans erg groot dat hier vanzelf ongedierte op af komt. Voorkom dit door direct na het eten even de handjes uit de mouwen te steken.

Maak naden en kieren dicht

De aanschaf van een goede kit is ook aan te raden. Met de juiste kit kun je namelijk de naden en kieren van je woning volledig afdichten. Een absolute aanrader, aangezien ongedierte heel kleine openingen nodig heeft. Door de naden en kieren dicht te maken, houd je ongedierte op een vrij eenvoudige manier buiten de deur. Deze tip kun je uiteraard perfect combineren met bovenstaande tips.

Schakel eventueel hulp in

Lukt het je met deze tips toch niet om ongedierte buiten de deur te houden? Schakel dan ongediertebestrijding Amsterdam of Rotterdam in. Een specialist brengt volledig in beeld wat het probleem is, hoe het probleem ontstaat en wat de meest geschikte oplossing is. Met die oplossing gaat de ongediertespecialist uiteraard direct aan de slag. Voordat je het doorhebt, heb je geen last meer van ongedierte in en rondom je woning in de grote stad.

Image By freepik

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.