kraan

Eerste hulp bij het kiezen van een kraan

Een kraan is een veel bepalend onderdeel van het badkamerinterieur. In de badkamer ervaar je dat in belangrijke mate via heerlijk warm stromend water. Ben jij er nog niet over uit of twijfel je nog tussen een douchemengkraan, een vierkante of een watervalkraan? Je wilt vast en zeker eenheid in de badkamer en daarom helpen wij jou alvast een eindje op weg, zodat een keuze maken wat eenvoudiger wordt. Lees snel verder!

Welke kleur kraan wil je?

Het kiezen van een kraan is één ding, want alleen daarin zijn al zoveel keuzes zoals een douchemengkraan of een watervalkraan. Maar kranen combineren met de rest van het interieur is een heel andere uitdaging. Er zijn diverse manieren om kranen te matchen met jouw interieur. Ten eerste is kleur een bepalende factor in de inrichting. Door de kranen af te stemmen op het kleurenpalet van de ruimte zorg je voor eenheid. De meesten hebben een chroomkleur, maar er komen steeds meer andere kleuren op de markt. Wat dacht je van bijvoorbeeld een koperen, gouden, zwart metaal of een kraan met RVS-look? Een kraan met RVS-look komt perfect tot zijn recht, als je het combineert met stoere betonlooktegels. Een luxe uitstraling krijg je juist door een zwarte kraan te matchen met de marmerlooktegel. Deze look gaat trouwens ook uitstekend samen met goudkleurige. Zo creëer je een chique badkamer met allure!

Waar moet je nog meer op letten?

Naast kleur is de vorm van grote invloed op de samenhang van jouw interieur. Op het gebied van kranen heb je de keuze uit diverse vormen. Kies bijvoorbeeld voor een strakke, vierkante of elegante ronde kraan. Een combinatie van deze vormen behoort natuurlijk eveneens tot één van de mogelijkheden. Om een harmonieus geheel te creëren kun je de vorm aan laten sluiten bij de rest van het interieur. Vierkante kranen passen bijvoorbeeld erg mooi in een strak vormgegeven badkamer. Deze benadrukt namelijk de rechte lijnen die de badkamer een moderne uitstraling geven. Wil je extra luxe ervaren? Dan kan een alternatief gevonden worden in watervalkraan. Het water valt bij zo’n watervalkraan met een vloeiende beweging de wastafel, waskom of bad in. Wil je liever op safe spelen? Een ronde kraan past in zowat elk interieur en komt extra goed tot zijn recht in combinatie met andere subtiele organische vormen. Succes!


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.