Doeltreffende bestrijding van wespen

Wespen kunnen veel overlast veroorzaken. Wanneer deze insecten in jouw leefomgeving een nest bouwen, is dat knap vervelend. Een grote hoeveelheid wespen die zich continu rondom jouw eten en drinken begeeft, is hinderlijk. Tevens kunnen deze beestjes steken uitdelen die voor hevige klachten kunnen zorgen. Schakel bij wespenoverlast dan ook altijd een wespenbestrijder in voor een snelle en doeltreffende bestrijding.

Doeltreffende bestrijding van wespen

Zo gaat de bestrijding in zijn werk

Helaas bouwen wespen regelmatig een nest in tuinen of huizen. Dit is erg vervelend want deze insecten veroorzaken vaak veel overlast. Is dit jaar jouw woning of tuin de uitvalsbasis voor een wespenfamilie geworden? Laat het nest dan met rust. Wespen kunnen namelijk heel agressief reageren als je te dicht bij hun nest in de buurt komt. Wel is het van belang dat het nest bestreden wordt. De aanwezigheid van een wespennest in jouw leefomgeving is simpelweg gevaarlijk. Laat het wespennest daarom verwijderen door een deskundige wespenbestrijder. De wespenbestrijder zal eerst vaststellen waar het nest zich precies bevindt. Is dit duidelijk? Dan zal hij bij alle ingangen van het wespennest gif spuiten. Alle wespen zullen vervolgens binnen enkele dagen dood zijn. 

Wat kost de wespenbestrijding precies?

Mensen proberen regelmatig zelf de wespen te bestrijden. Echter, dit is gevaarlijk en daarom niet aan te raden. Maar waarom wordt dit dan toch gedaan? Het houdt vaak verband met het gevreesde prijskaartje voor een professionele bestrijding van de wespen. Maar wat kost de bestrijding van de wespen door een professional nou eigenlijk? Een eenduidig antwoord is hierop niet te geven omdat ieder wespennest anders is. Uiteraard gaan er kosten gemoeid met de bestrijding. Je betaalt zoals voor iedere dienst arbeidsuren. Daarnaast betaal je voor de professionele materialen die gebruikt worden voor de doeltreffende bestrijding. Deze kosten staan volledig in verhouding met hetgeen je ervoor terugkrijgt, namelijk: een veilige leefomgeving.

Verklein de kans op een groot nest

Het is prettig om te weten dat er altijd een professionele wespenbestrijder klaarstaat om jou te helpen. Maar het zou uiteraard nog fijner zijn als je deze professional niet in hoeft te schakelen. Je kunt het nooit helemaal voorkomen dat de wespen een nest in jouw tuin zullen bouwen. Wel kun je jouw tuin of woning minder aantrekkelijk voor ze maken. Dicht bijvoorbeeld alle gaten en kieren. Zo voorkom je dat de wespen in jouw spouwmuur een nest gaan bouwen. Daarnaast is het raadzaam om in het vroege voorjaar een inspectieronde te lopen door je tuin. De nesten zijn dan namelijk nog heel klein en kunnen dan nog gemakkelijk verwijderd worden. Zo voorkom je een grotere wespenplaag.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.