Inmiddels liggen de kerstcadeautjes alweer onder de boom, maar mocht je nog op zoek naar een last minute cadeau voor een spelletjesliefhebber van 5 jaar en ouder, dan is de Waterlily Challenge zeker een aanrader! Een heel leuk spel om samen te spelen, tijdens de kerstvakantie met het hele gezin. Wij speelde het spel al vele malen thuis en mogen nu ook een spel verloten.

Waterlily Challenge - een heel leuk spelletje voor het hele gezin

Onze eigen zesjarige is dol op spelletjes en had (alweer een maand geleden!) op haar Sinterklaaslijstje op nummer 1 ‘Een leuk spelletje’ staan. Ze was dan ook blij verrast toen ze op een ochtend een groot pakje in haar schoen aantrof, met daarin dit geweldige spel. Het was zaterdagochtend, dus we konden het gelijk uit testen, voor we naar een hockeywedstrijd en zwemles moesten.

Waterlily Challenge

Het spel zit in een stevige doos en is, zoals dat bij Janod eigenlijk altijd wel het geval is, mooi vormgegeven en ook nog eens duurzaam: alle onderdelen zijn van hout. Het spel bestaat uit een houten bord (de vijver) en daarboven hangt (met een houten standaard) een groot lelyblad. Het lelieblad hangt een beetje scheef, want… het spel draait om balans!  Op het blad staan zes genummerde cirkels, in elkaar, van klein naar groot. Verder is er nog een dobbelsteen en er zijn losse ronde blokjes, verschillend van grootte en gewicht met allerlei insecten en diertjes erop.

De Waterlily Challenge is eenvoudig te spelen: omstebeurt gooi je met de dobbelsteen, vervolgens moet je in het vak met hetzelfde cijfer op het lelieblad een insect of dier plaatsen. Je moet goed opletten welke je pakt, want het lelieblad moet in balans blijven! Met elkaar probeer je zoveel mogelijk dieren en insecten op het lelieblad te zetten. Als het blad uit balans is, vallen alle dieren in de vijver en is het spel afgelopen en kun je weer opnieuw beginnen!

Inmiddels is het spel al goedgekeurd door alle opa’s en oma’s, haar kritische oom die zelf bordspellen verzamelt en een spelletjesconnaisseur is, haar nichtjes en haar beste vriendje Mick.

Eigenschappen

Naam spel: Waterlily Challenge, van het Franse merk Janod
Aantal spelers: 2 –  6 spelers
Spelregels: Elke speler kiest een dier of insect en plaatst deze op de waterlelie zonder deze te laten kantelen. Voorzichtig, want de verliezer is degene die de pionnen laat vallen. Je moet handig en tactisch zijn om te overleven in de vijver!

Inhoud doos  1 Houten bord met een waterlelie erboven
                          42 pionnen in verschillende groottes
                          Spelregels in verschillende talen
Speelduur: 20 minuten
Geschikt voor: Kinderen vanaf 6 jaar
Waarschuwing: Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar omwille van de kleine onderdelen van de Waterlily Challenge

Plus- en minpunten

+ Leuk voor jong en oud
+ Verveelt niet snel
+ Goed voor het concentratievermogen
+ Eenvoudig en toch niet saai, kinderen kunnen het makkelijk zelf spelen
+ Goed voor de behendigheid en het inschattingsvermogen
+ Heel mooi vormgegeven
–  Kleine pionnetjes raken snel kwijt

Winactie Waterlily Challenge is gesloten

De winnaar is

Waterlily Challenge
 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Spread the love

86 reacties op Waterlily Challenge – leuk spelletje voor het hele gezin

 1. Wat leuk! Mijn zoontje heeft dit ooit eens in Antwerpen bij een oude spelletjes dag gedaan, hij vond het geweldig. Erg leuk dat ze hem dus ook in het klein hebben! Ik doe heel graag mee!

 2. Janod heeft echt leuk speelgoed. Dit spel voegen wij graag aan onze collectie toe. Wij spegraag regenwormen junior of het Dikkie Dik kwartet met onze zoon van bijna 4. De jongste vindt het gezellig om er bij te zitten.

 3. Mijn oudste wordt in januari 5 en is weg van spelletjes. En deze lijkt me goed om haar concentratie wat te verbeteren.
  Dus wij doen graag mee!

 4. Dit zouden mijn 2 oudsten wel een erg leuk spel vinden. Ze spelen graag Rummikub junior en gisteren speelden ze voor het eerst De Betoverde doolhof, maar dat bleek nog wat moeilijk.

 5. Op dit moment zijn wij helemaal in de ban van het pesten. Dat heeft de tweeling bij een speelafspraakje met de vriendjes gespeeld en dat spelen we nu veelvuldig. Maar ook Bunny Hop doet het hier al jaren heel goed en komt zeker 1x per week uit de kast.

 6. Ziet eruit als een simpel maar leuk spel. Goed voor de motoriek ook! Ik maak graag kans.
  Wij spelen nu vaak de toren van Pisa, maar dat is nog best lastig voor mijn kleuter.

 7. Ik doe graag mee aan deze winactie. We houden van spelletjes en hopen dat de kinderen dit overnemen. Met het hele gezin spelen we mens erger je niet junior, uno junior, kot op stelten. Ook Stef stuntpiloot vinden de kinderen erg leuk 😉

 8. Hallo een hele goedemorgen oooh wat lijkt mij ons dut leuk zeg,ons dochtertje is dol op spelletjes spelen en het liefste speelt ze memory met mama en papa en oooh wat is Jill daar erg goed in Mie t ik je wel bekennen haha en dat vind ze ook erg leuk dat ze vaak wint. Wij als een gezin van 3 tjes spelen heel vaak in de avonden als mijn man dan van zijn werk thuis komt. Hij werkt 74 a 80 uur in de week maar werkt in de oneven week dus even week gaan wij altijd leuke spelletjes doen haha laast hadden wij Twister gespeelt lachen🙈🙈🙈🤣🤣🤣🤣

  Maar deze spel die je verloot lijkt ons echt geweldig ik weet zeker dat Jill deze spelletje erg leuk gaat vinden.
  Oja ze word in Februari 6 jaar 🎉🎉

  Ik volg jou al een hele poosje🎄🎆
  Facebook🎄 yessica mommie leidner
  +Jessica Jill john leidner
  Instagram🎄 yessicaleidner+(jes.jill)
  Bloglovin🎄yessica leidner
  Twitter 🎄yessicakoot1

  Ik ga uiteraard hard duimen

  Ik wil jou (gezinnetje ) hele fijne feestdagen wensen🎄🎄🎄🎆🎆🎆
  En geluk,gezond en ook dat jij veel lieve trouwe volgers gaat krijgen in 2020.
  En dat jij ook veel leuke samenwerking gaat krijgen met vele leuke bedrijfjes.

  Fijne feestdagen allemaal 🎄🎄🎄🎄

  Liefs Yessica

 9. Wat een superleuk spel! Wij spelen van alles. Monopoly jr maar papa vindt dat niet zo leuk, vooral omdat onze oudste dan niet tegen haar verlies kan. De Gorgels zijn ook favoriet. Of het doolhof spel. En nu het zo donker is met glow in the dark.

 10. De kinderen vinden Monopoly erg leuk om te spelen, de nieuwe versie met pinapparaat. Woordzoeker en Rummikub vinden we ook leuk. Dit spel klinkt ook leuK!

 11. Wat lijkt mij dit een leuk spel, en zeker goed te spelen voor jong en oud, een echt familiespel. Ik doe er graag voor mee.
  Wij zijn een echt spelletjesfamilie en spelen vaak allerlei spellen, de ene keer is het betoverende doolhof, dan weer mono poly ,Skipbo of mens erger je niet. Het scheelt ook weer er mee doen en hoeveel tijd er is. Dit lijkt mij echt een leuk spel voor iedereen!!

 12. Wat leuk! Wij zijn dol op spelletjes, en kenden deze nog niet 😉 Onze kapoen is dol op Drakenkwartet van Haba, en ook Mollenmania (een spel van mezelf van vroeger ;).

 13. Met mijn kleinkinderen speel ik graag spelletjes, momenteel vinden ze Domino en Vallende Muur geweldig! Heel benieuwd of ze dit spelletje ook leuk vinden (zo ziet het er alvast uit!)

 14. Mijn jongste dochter speelt graag domino en memory. Mijn oudste vind De toren van Pisa, Monopoly en sinds kerstavond Happie Haai heel leuk om de te spelen.

 15. Ik doe graag mee. Maandelijks houden wij met onze familie een spelletjesdag en dan spelen we geen computerspellen, maar gewone bordspellen. Dit spel kennen we nog niet en het lijkt ons erg leuk. Onze favoriet is tot nu toe Monopoly.

  • Wat een leuk spel! Wij zijn dol op spelletjes hier. We spelen verschillende spellen, zoals stratego, mens erger je niet, SmartGame… Dit spel lijkt me leuk voor mijn jongens. Groetjes Geke

 16. Wat lijkt me dit een geweldig spel! Wij spelen hier heel vaak leuke spelletjes met de kleindochters maar wat we het liefste spelen is de betoverende doolhof of een Disney memoryspel!

 17. Mijn kindjes zijn gek op spelletjes spelen. Het Waterlily Challenge spel zouden ze denk ik geweldig vinden. Ik doe dus graag mee om kans op dit spel te maken.

 18. Helemaal geweldig dat dit spel van duurzaam materiaal gemaakt is. De klassieker Stef stuntpiloot is bij ons thuis nog steeds een grote hit

 19. Dit spel heeft veel zeg!Echt heel leuk voor de actie van de PTT met dozen waar je een cadeautje in kan doen voor kinderen die nooit een cadeautje krijgen!!Bij de Bruna en andere adressen waar een PTT balie is! Ik loot graag mee!

 20. leuk thuis spelen we graag bord spelen maar ook de kinderen op mijn werk spelen graag een spel dus dit leuke spel zou ik thuis graag spelen maar ook met de kids op mijn werk in de zorg

 21. Heel leuk, we doen graag mee. Ons oudste dochtertje speelt vooral graag veel verschillende spelletjes. Memory, domino, hondje waf, mens erger je niet. Leuk om haar met een nieuw spel te verrassen.

 22. Wat een leuk spel, nog nooit gezien.
  Hier doe ik graag aan mee voor mijn kleinkinderen.
  Zij houden allemaal wel van een spelletje spelen.
  Wij spelen tegenwoordig regelmatig Woordzoeker en de nieuwe uitvoering van Pim Pam Pet met sound.
  Ik volg op Bloglovin en waag een kansje.

  Ik wens iedereen een heel gelukkig en gezond 2020.

 23. Ohh wat een leuk spel voor het verbeteren van het concentratievermogen! Ik doe dan ook graag mee. Wij spelen o.a. graag “Mens erger je niet’, dammen en af en toe maken we ook wel eens een flinke legpuzzel.

 24. Ik doe graag mee! Wij spelen graag 30 seconds! Ties en Fé zijn nog iets te klein om zelf een kaartje te omschrijven, maar ze raden wel zeer fanatiek mee.

 25. Onze dochter speelt zo graag spelletjes. Wordt er mee wakker en gaat ermee naar bed. Het liefst speelt ze memory en de tijd is gekomen dat ze mama verslaat haha

 26. Hey, wat een leuke actie! Wij zijn dol op spelletjes, en hebben een hele kast vol. Twee keer per jaar, wanneer anderen de voorjaarsschoonmaak doen, mesten wij de grote kast uit waar de spelletjes in staan, zodat we ruimte kunnen maken voor nieuwe spelletjes erbij! Onze kindjes worden dus opgevoed met spelletjes spelen. We hebben er één van tien jaar, en eentje van negen maanden. Ze spelen heel lief samen! De kleinste houdt de steentjes van Waterlily Challenge allicht graag vast voor de grote meid. Kunnen ze samen winnen!

 27. Ik doe graag mee om met zijn vieren dit spel te kunnen gaan spellen.
  Momenteel zijn de dames helemaal gek op dobble. Wij hebben dat in frk gevonden, maar zien het nu ook in nl.

 28. Dit is wel een heel leuk spel om met onze kleindochters te spelen. Ze zijn op het moment druk bezig met memory en puzzels zijn ook favoriet .De oudste van 7 is bezig met puzzels van 1000 stukjes .Zo knap . Ik ben wel benieuwd of ze de concentratie kunnen houden om zo rustig mogelijk een pionnetje te plaatsen .

  • We spelen graag Dennis de Draak. Er stond een recensie van op Life style mommy’s. Daarna heb ik het aangeschaft. Het kan alleen gespeeld als het donker genoeg is. Dus dat vinden ze reuze spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.