Waar moet je op letten als je je voeding wilt wegen op een keukenweegschaal?

Waar moet je op letten als jij je voeding wilt wegen op een keukenweegschaal?


Het is eindelijk zo ver. Je bent goed bezig met voeding en probeert elke dag minimaal een half uur te bewegen. Als het uitkomt, bezoek je ook regelmatig de sportschool. Met alleen bewegen kom je er niet, want gezonde voeding (en juiste portiehoeveelheden) is misschien nog wel belangrijker. Een keukenweegschaal kopen is dan een prettig hulpmiddel voor in de keuken, maar waar moet je allemaal rekening mee houden? In dit artikel delen we enkele nuttige tips en geven we je wat meer informatie. Lees snel verder!

Digitaal of analoog

Het is belangrijk om op een aantal dingen te letten, als je op het punt staat om een nieuwe keukenweegschaal te kopen. Zo zijn er digitale en analoge keukenweegschalen op de markt. De analoge weegschaal is wat minder nauwkeurig dan een digitale weegschaal. Als elke gram telt, dan krijgt de digitale variant dus de voorkeur. Weegschalen die het gewicht op 0,1 gram afronden, worden daarom ook wel postweegschalen of dieetweegschalen genoemd.

Een analoge weegschaal werkt zonder batterijen en weegt vaak op 10 gram nauwkeurig af. Prima te doen voor de meeste recepten, maar doet wel iets meer beroep op je inschattingsvermogen. Ook zal een analoge weegschaal nooit over een vloeistofmeter beschikken. 

Verschillende soorten weegschalen

Daarnaast zijn weegschalen er in verschillende soorten. Een platte weegschaal is makkelijk schoon te maken en geeft je meer vrijheid om er een willekeurige schaal op te zetten. Ook losse producten wegen is een fluitje van een cent. Een keukenweegschaal met kom kan juist weer een heel mooie blikvanger zijn in je keuken. Het oog wil namelijk ook wel wat! Daarnaast weegt deze weegschaal alleen de inhoud van de kom. Het gewicht van de schaal is namelijk al inbegrepen. 

Wat voor keukenweegschaal heb jij in de keuken staan?

Lees ook: Energie besparen in de keuken

Afbeelding van Shutterstock door cosma

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: