Wie kent niet de boeken Suikervrij van Carola van Bemmelen? Gisteren kwam haar nieuwe boek De Gelukkiger Eter van de pers rollen. In dit boek gaat ze op zoek naar de werking van het Oer-Brein en de impact die het heeft op je eetpatroon. Ben jij ook klaar met diëten en het jo-joën van je gewicht? Doe mee aan de winactie en maak kans om weer een Gelukkige Eter te worden.

Feestweken Mama's Liefste 40 jaar De Gelukkige Eter

Vanuit mijn werk als dietist ben ik betrokken bij een wetenschappelijk onderzoek naar het eten van suikervrije voeding. De boeken van Carola staan dan ook steevast om mijn plank en de boekentips, die ik mijn deelnemers mee geef. Haar aanpak is lekker nuchter en zeer toepasselijk voor iedereen.

Ook al staat een gezonde leefstijl staat meer dan ooit in de belangstelling, nog steeds zijn veel mensen te dik of volgen een nieuwe dieet(hype). Helaas zonder blijvend resultaat en is er veel frustratie en het ge-jojo. Carola kiest voor een heel andere aanpak. Eentje die werkt en waar geen enkel dieet rekening mee houdt: de principes van je oerbrein.

Hoe zou jouw leven eruitzien als je nooit meer op dieet hoeft en moeiteloos de juiste eetkeuzes maakt?
In haar boek legt Carola uit dat je oerbrein in 99% van alle gevallen beslist wat je eet. In plaats van de Schrijf van Vijf, wil het oerbrein Patat, taart en chocola. Liefst iedere dag en graag in grote hoeveelheden. Dit is de reden het ieder dieet en ieder gezond voornemen in de soep loopt. Het is dus zaak om jouw oerbrein zover te krijgen dat het je ondersteunt en gaat helpen om verstandiger te kiezen. Onbewust. Automatisch. Zonder dat je erover na hoeft te denken.

De Gelukkige Eter

In De gelukkige eter krijg je van Carola van Bemmelen de geheime formule voor een effectieve communicatie met je oerbrein. Zodat je gaat ontdekken en begrijpen:

De Gelukkige Eter - Carola van Bemmelen

 • Hoe jouw oerbrein eet en kiest;
 • Wat de allergrootste saboteur is van jouw eetgeluk;
 • Hoe het komt dat je goede eetvoornemens al sneuvelen voor de lunch;
 • Waarom meer bewegen en minder eten het meest waardeloze advies is dat je kunt krijgen;
 • Waarom vertrouwen op je wilskracht geen handige keuze is;
 • Hoe je jouw innerlijke saboteur kunt laten zwijgen;
 • Welke ondersteuning jouw eigen brein nodig heeft als het gaat over eten.

Auteur Carola van Bemmelen | Aantal pagina’s 240 | Uitvoering Paperback met flappen | Uitgeverij SPECTRUM
ISBN 978 90 00 35941 7 | Prijs € 20,00 | ISBN E-book 978 90 00 36083 3 | Prijs E-boek € 12,99

Carola van Bemmelen

Carola van Bemmelen ken je waarschijnlijk van haar 100% Suikervrij boeken. Daarvan zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht en met haar Sugarchallenge heeft ze meer dan 200.000 mensen direct en indirect geholpen op hun weg naar een suikervrije leefstijl.  Nu is zij een van de bestverkopende Food & Lifestyle auteurs van Nederland en helpt mensen om een relaxte relatie te krijgen met eten. Ook als ze niet kunnen koken. Zodat ze weer lekker in hun vel zitten en het beste uit zichzelf kunnen halen.

Winactie #24 | 2x De Gelukkige Eter van Carola van Bemmelen is gesloten

De winnaar zal persoonlijk ik een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Samenwerking

Spread the love

60 reacties op Win #24 | 2x De Gelukkige Eter van Carola van Bemmelen

 1. Ooowh ik ben zo benieuwd!! Ik jojo me wat af… Het laatste dat ik heb geprobeerd was koolhydraatarm eten, maar dat is qua budget en in combinatie met mijn en zoon gewoon echt niet haalbaar. Daarnaast viel ik ook nog bijna niets af… De goede punten maar weer meegenomen in mijn eetpatroon, maar het spoor is een beetje bijster 😉

 2. Ik zou het boek heel graag winnen. Zelf volg ik geen dieet, maar probeer niet te snoepen. Helaas gaat het vaak al na een paar dagen mis. Bij mij is het alles of niets.

 3. Ik heb mijn “absoluut geen chocolade-dieet” helaas moeten afbreken wegens een enorme overvloed aan paaseitjes en -haasjes.
  Ik herken vooral het puntje dat het meestal voor de lunch al gedaan is met de goede voornemens en mijn oerbrein is denk ik echt OEr met een hoofdletter oe. Please help me met mijn slechte eetgewoontes (lees paaseitjes als ontbijt)!

 4. Ik zou heel graag dit boek eens willen lezen, hopelijk helpt het me. Ik volg geen specifiek dieet maar als ik echt eens goed mijn best doe neem ik geen zoet en tussendoortjes meer. Echt alleen drie maaltijden en twee stuks fruit. Maar gek genoeg lijk ik dan steeds meer trek te krijgen. Misschien moet ik juist andere keuzes maken…die appels en peren als tussendoortje lijken mij geen vullend gevoel te geven.

 5. Ik doe mee! Laatste dieet: Montignac. Al een behoorlijke poos geleden, maar voor een deel hou ik me er nog aan. Ook met het bloedgroependieet hou ik rekening.

 6. Ik ben heel benieuwd naar deze geheime formule en loot graag mee. Mijn laatste dieet was een HCG kuur. Ik volg je via Facebook, Twitter en Instagram.

 7. Deze blog komt op het goede moment! Ik zat net te twijfelen of ik niet een laatste stukje taart moest nemen haha, terwijl ik net zo lekker bezig ben sinds begin dit jaar. Ga zo wel opstaan, maar voor een bakje fruit. Doe graag mee, want hoewel we hier best goed bezig zijn, kan het waarschijnlijk nog wel een stukje beter.

 8. Lijkt me een interessant boek! Ik ben niet op dieet maar ik houd elke dag het aantal calorieën wat ik eet bij via een excel lijstje. Zo leer je van alles over voedingswaardes, en je krijgt een goede indruk wat je allemaal kan eten op een dag. Het afblijven van snoep blijft wel moeilijk hoor! Zeker wanneer ik een paar dagen gesnoept/gesnackt heb is het moeilijk om er vanaf te blijven en weer voor groente te kiezen.

 9. Leuke winactie, ik doe graag mee! Mooi dat ze zegt dat meer bewegen en minder eten het meest waardeloze advies is dat je kunt krijgen; ik ben ook voor meer bewegen en meer, maar gezonder eten!

 10. Het lijkt me een lollog boek. maar ik ben al een heel gelukiige eter…waarschijnlijk omdat ik me nooit iets van welke voedingshype dan ook heb aangetrokken. Maar over dat oerbrein wil ik wel eens een keertje lezen

 11. Ik sla deze winactie over 🙂 Ik volg geen enkele dieet en probeer zo gezond mogelijk te eten en suiker krijg ik amper binnen m.u.v. gekocht brood, snoepen enz. doe ik niet en van chocola hou ik niet 😉

 12. We hebben een tijdje de pasta vervangen door courgette spaghetti en de rijst door bloemkoolrijst. Hier is echter weer de klad in gekomen…

 13. Ik doe graag mee aan de verloting. Heb nog nooit een dieet gevolgd, maar begin langzamerhand wel te balen van de extra kilo’s die ik aangekomen ben…

 14. Dit is wel interessant, ik denk inderdaad dat het zo werkt in ons brein. Als er iets lekkers in huis is is het toch moeilijk om de verleiding te weerstaan.

 15. Het koolhydraat arm diet toen goed vol gehouden tot ik zwanger raakte van ons tweede zoontje en nu krijg ik het er niet meer af

 16. Ik heb wel interesse ik ben veel bezig met het vinden van een gezonde eetstijl die bij mij past omdat ik veel moeilijkheden heb gehad met eten altijd (Te weinig eten, te veel eten ed)

 17. Ik ben ook een gelukkige eter, alleen een veel te veel een gelukkige eter.
  Daarom moet ik afvallen en dat doe ik met behulp van een dietiste.
  Dat is een dieet volgens de schijf van vijf en daarmee ben ik al 8 kilo afgevallen, alleen moeten er nog heel veel kilo’s af.
  Ben heel erg benieuwd wat Carola van Bemmelen mij kan leren.
  Ik volg bloglovin en doe graag mee.

 18. oke, nu ik hoofdzakelijk eet volgens Pascale Naessens en Rika Lucak (en ik er nu zelf ook in geschoold ben) en dus vooral bezig ben met gezonde voeding ipv met light enzo, wil ik hier wel graag aan meedoen.

 19. Geen specifiek dieet maar telkens opnieuw pogingen om gezonder te eten die maar niet lukken. Zou erg graag dit boek willen lezen/winnen

 20. Ik waag een kansje! Ik ga op mezelf en een boek over gezond eten een een gezonde lifestyle zal dan eigenlijk wel super wezen!

 21. een dieet is niet mijn ding, ik probeer meer te sporten zodat ik wel lekker kan blijven eten. Maar helaas lukt dit meestal niets. Dus alle tips zijn van harte welkom.

 22. Ik ben vooral nieuwsgierig geworden na haar stelling dat Meer bewegen en minder eten een waardeloos advies zou zijn! Het lijkt mij namelijk de beste en meest klassieke oplossing om af te vallen.

 23. Ik heb een slechte ervaring met het spiraaltje en ben 10 kg aangekomen in 6 maand tijd Dus ik ben op zoek om een gelukkige eter te worden 🙂

 24. Ik zou het boek graag winnen!
  Ik noem het bewust al niet ‘dieet’, maar ‘verstandig omgaan met eten’…
  Als er dan weer feestdagen of verjaardagen aankomen, of dikke stress… Ik ben erg benieuwd naar dit boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.