Filmtips voor een filmmiddag of -avondje

Lockdown Tips voor een film middag of -avondje

We zitten alweer een tijdje binnen en sinds dit weekend mogen we ook na 21.00 uur niet meer naar buiten. Wat kun je dan beter doen dan er gewoon gezellig een filmmiddag of -avondje van te maken? Gewoon lekker op je eigen bank, met een dekentje en een grote bak popcorn. Ik heb daarom een aantal leuke fim tips voor je, die ik ook nog eens mag verloten in 2 mooie filmpakketjes.

tips voor een film middag of -avondje

Film tips voor de kinderen

Na een dagje hard werken aan alle opdrachten voor school is niets zo lekker als even ontspannen met een leuke film. Doe alle gordijnen maar dicht, doe de popcorn in de magnetron en verander je huiskamer in je eigen bioscoop. De afgelopen tijd zijn er weer veel films voor kinderen uitgekomen op DVD en Blu-ray. Hier een paar voorbeelden voor een gegarandeerd gezellige middag.

Dragon Heart

Hoofdpersoon van het verhaal is Bowen, een ridder die leeft volgens de oude idealen van het ridderschap. Hij is ingehuurd om prins Einon op te leiden. De koning is echter een tiran en wanneer uiteindelijk de bevolking in opstand komt, lokt de boerenbevolking de koning in een val. Tijdens het oproer wordt de koning gedood en raakt de jonge prins dodelijk gewond. De koningin roept de hulp in van de gewaardeerde draak Draco. De draak geeft, om de jonge prins te redden, de helft van zijn hart af, op voorwaarde dat hij zich zal houden aan de oude idealen. Helaas blijkt de tot koningschap verheven prins nog wreder dan zijn vader. Ridder Bowen concludeert dat Draco de prins met de helft van zijn hart heeft gecorrumpeerd. Hij gaat op zoek naar Draco en doodt alle draken die hij in zijn zoektocht tegenkomt. Als hij Draco uiteindelijk tegenkomt, weet hij nog niet dat tegenover zijn aartsvijand staat. Na een hevig, maar onbeslist gevecht sluiten ze een ‘wapenstilstand’. Terwijl ze samen verder optrekken, leert Bowen de draak beter kennen. Uiteindelijk gaan ze samen de strijd tegen Einon aan…

Sonic

De Sonic The Hedgehog film is een live-action avontuur gebaseerd op de populaire Sega videogame franchise. Door een stroomuitval in de stad van Tom krijgt slechterik Dr. Robotnik een signaal waar Sonic zich schuilhoudt en wil zijn superkrachten stelen voor slechte bedoelingen. Sonic en zijn nieuwe beste vriend Tom (James Marsden) proberen samen Dr. Robotnik (Jim Carrey) te stoppen en de wereld te redden. Maar kunnen zij op tijd Dr. Robotnik verslaan?

Scooby!

Dit eerste volledig geanimeerde Scooby-Doo-avontuur SCOOBY! onthult hoe vrienden voor het leven Scooby en Shaggy elkaar ontmoet hebben en hoe ze samen met jonge speurneuzen Fred, Velma en Daphne het beroemde Mystery Inc. vormden. Na honderden opgeloste zaken en gezamenlijke avonturen worden ze geconfronteerd met hun grootste, uitdagendste mysterie tot nu toe: een complot om de geesthond Cerberus op aarde los te laten. Tijdens hun strijd om deze wereldwijde “hondpocalyps” tegen te houden, ontdekt de groep een geheim over Scooby’s achtergrond en dat hij voor iets heel groots is voorbestemd.

Filmtips voor de mama’s

Aan het einde van de dag, als de kinderen dan (eindelijk) in bed liggen, is het ook voor de mama’s een prima idee om even lekker op de bank te kruipen in je huispak met een fijne film en een goed glas wijn. Natuurlijk mogen de papa’s meekijken, maar ik denk dat deze tips toch wat meer voor de mama’s zijn.

Emma

Jane Austens geliefde komedie, Emma, over de zoektocht naar de liefde en het verdienen van geluk wordt opnieuw verteld in deze prachtige verfilming. Knap, slim en rijk: Emma Woodhouse is een rusteloze ‘koningin’ zonder rivalen in haar kleine, slaperige Engelse dorpje. In deze glinsterende satire over de sociale klassen moet Emma haar weg zien te vinden terwijl ze volwassen wordt en meerdere romantische misstappen begaat, om uiteindelijk te ontdekken dat de liefde altijd ergens onverwachts verscholen is.

The High Note

Het verhaal van Grace Davis (Tracee Ellis Ross), een superster wiens talent en ego ongelooflijke hoogten hebben bereikt, speelt zich af in de oogverblindende wereld van de LA-muziekscene. Maggie (Dakota Johnson) is Grace’s overwerkte persoonlijke assistente die vastzit in een sleur, maar nog steeds haar jeugddroom om muziekproducent te worden nastreeft. Wanneer Grace’s manager (Ice Cube) haar een keuze voorlegt die het verloop van haar carrière kan veranderen, komen Maggie en Grace met een plan dat hun leven voorgoed kan veranderen.

Cats

Het tijdloze verhaal raakt zowel jong als oud: het speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘Jellicle’-katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grizabella, de glamourkat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar verdriet willen ze niets van haar weten. Het kattenfeest wordt wreed verstoord wanneer Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider. En deze wijze oude kater kiest uitgerekend Grizabella om herboren te worden…

Winactie 2x een film pakket is gesloten

Met dank aan Day One MPM mag ik 2x een filmpakket weggeven. Eén pakket voor de mama’s met dvd’s van Emma, The High Note en Cats en 1x Blu-ray pakket voor de kids van Dragon Heart, Scooby! en Sonic (let op deze film is niet Nederlands ingesproken) De winnaars zijn:

  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

.

Doe ook mee aan een van de andere lopende winacties
op Mama’s Liefste

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliate linkjes.
Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit producte en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

55 thoughts on “Lockdown Tips voor een film middag of -avondje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: