We zitten alweer een tijdje binnen en sinds dit weekend mogen we ook na 21.00 uur niet meer naar buiten. Wat kun je dan beter doen dan er gewoon gezellig een filmmiddag of -avondje van te maken? Gewoon lekker op je eigen bank, met een dekentje en een grote bak popcorn. Ik heb daarom een aantal leuke fim tips voor je, die ik ook nog eens mag verloten in 2 mooie filmpakketjes.

tips voor een film middag of -avondje

Film tips voor de kinderen

Na een dagje hard werken aan alle opdrachten voor school is niets zo lekker als even ontspannen met een leuke film. Doe alle gordijnen maar dicht, doe de popcorn in de magnetron en verander je huiskamer in je eigen bioscoop. De afgelopen tijd zijn er weer veel films voor kinderen uitgekomen op DVD en Blu-ray. Hier een paar voorbeelden voor een gegarandeerd gezellige middag.

Dragon Heart

Hoofdpersoon van het verhaal is Bowen, een ridder die leeft volgens de oude idealen van het ridderschap. Hij is ingehuurd om prins Einon op te leiden. De koning is echter een tiran en wanneer uiteindelijk de bevolking in opstand komt, lokt de boerenbevolking de koning in een val. Tijdens het oproer wordt de koning gedood en raakt de jonge prins dodelijk gewond. De koningin roept de hulp in van de gewaardeerde draak Draco. De draak geeft, om de jonge prins te redden, de helft van zijn hart af, op voorwaarde dat hij zich zal houden aan de oude idealen. Helaas blijkt de tot koningschap verheven prins nog wreder dan zijn vader. Ridder Bowen concludeert dat Draco de prins met de helft van zijn hart heeft gecorrumpeerd. Hij gaat op zoek naar Draco en doodt alle draken die hij in zijn zoektocht tegenkomt. Als hij Draco uiteindelijk tegenkomt, weet hij nog niet dat tegenover zijn aartsvijand staat. Na een hevig, maar onbeslist gevecht sluiten ze een ‘wapenstilstand’. Terwijl ze samen verder optrekken, leert Bowen de draak beter kennen. Uiteindelijk gaan ze samen de strijd tegen Einon aan…

Sonic

De Sonic The Hedgehog film is een live-action avontuur gebaseerd op de populaire Sega videogame franchise. Door een stroomuitval in de stad van Tom krijgt slechterik Dr. Robotnik een signaal waar Sonic zich schuilhoudt en wil zijn superkrachten stelen voor slechte bedoelingen. Sonic en zijn nieuwe beste vriend Tom (James Marsden) proberen samen Dr. Robotnik (Jim Carrey) te stoppen en de wereld te redden. Maar kunnen zij op tijd Dr. Robotnik verslaan?

Scooby!

Dit eerste volledig geanimeerde Scooby-Doo-avontuur SCOOBY! onthult hoe vrienden voor het leven Scooby en Shaggy elkaar ontmoet hebben en hoe ze samen met jonge speurneuzen Fred, Velma en Daphne het beroemde Mystery Inc. vormden. Na honderden opgeloste zaken en gezamenlijke avonturen worden ze geconfronteerd met hun grootste, uitdagendste mysterie tot nu toe: een complot om de geesthond Cerberus op aarde los te laten. Tijdens hun strijd om deze wereldwijde “hondpocalyps” tegen te houden, ontdekt de groep een geheim over Scooby’s achtergrond en dat hij voor iets heel groots is voorbestemd.

Filmtips voor de mama’s

Aan het einde van de dag, als de kinderen dan (eindelijk) in bed liggen, is het ook voor de mama’s een prima idee om even lekker op de bank te kruipen in je huispak met een fijne film en een goed glas wijn. Natuurlijk mogen de papa’s meekijken, maar ik denk dat deze tips toch wat meer voor de mama’s zijn.

Emma

Jane Austens geliefde komedie, Emma, over de zoektocht naar de liefde en het verdienen van geluk wordt opnieuw verteld in deze prachtige verfilming. Knap, slim en rijk: Emma Woodhouse is een rusteloze ‘koningin’ zonder rivalen in haar kleine, slaperige Engelse dorpje. In deze glinsterende satire over de sociale klassen moet Emma haar weg zien te vinden terwijl ze volwassen wordt en meerdere romantische misstappen begaat, om uiteindelijk te ontdekken dat de liefde altijd ergens onverwachts verscholen is.

The High Note

Het verhaal van Grace Davis (Tracee Ellis Ross), een superster wiens talent en ego ongelooflijke hoogten hebben bereikt, speelt zich af in de oogverblindende wereld van de LA-muziekscene. Maggie (Dakota Johnson) is Grace’s overwerkte persoonlijke assistente die vastzit in een sleur, maar nog steeds haar jeugddroom om muziekproducent te worden nastreeft. Wanneer Grace’s manager (Ice Cube) haar een keuze voorlegt die het verloop van haar carrière kan veranderen, komen Maggie en Grace met een plan dat hun leven voorgoed kan veranderen.

Cats

Het tijdloze verhaal raakt zowel jong als oud: het speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘Jellicle’-katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grizabella, de glamourkat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar verdriet willen ze niets van haar weten. Het kattenfeest wordt wreed verstoord wanneer Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider. En deze wijze oude kater kiest uitgerekend Grizabella om herboren te worden…

Winactie 2x een film pakket is gesloten

Met dank aan Day One MPM mag ik 2x een filmpakket weggeven. Eén pakket voor de mama’s met dvd’s van Emma, The High Note en Cats en 1x Blu-ray pakket voor de kids van Dragon Heart, Scooby! en Sonic (let op deze film is niet Nederlands ingesproken) De winnaars zijn:

 • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met een van de andere winacties op Mama’s Liefste

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliate linkjes.
Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit producte en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

55 reacties op Lockdown Tips voor een film middag of -avondje

 1. Mooie pakketten, ik zou aanraden Emma te gaan zien.
  Bedoel je een film niet uit het pakket dan : The Personal History of David Copperfield

 2. Mijn tip is Black Panther, wat een topfilm vonden we dat.
  O ze zijn allebei super en met films die we nog niet gezien hebben. Maar dan kies ik toch voor de kids. Maar high note staat zeker op mijn verlanglijstje om te kijken als ik de kans krijg.

 3. Notting Hill blijft mijn favoriete film; die zou ik zeker aanraden voor tijdens de avondklok 😊 Ik doe graag mee voor het kids-pakket!

 4. Het kinderpakket lijkt me voor mijzelf ook tof 😀 Die zou ik wel willen winnen!
  Ik vond Django Unchained echt een hele bijzondere film om eens te kijken.

 5. Ik doe erg graag mee voor het kids pakket, mijn zoon is helemaal weg van de film sonic en ik denk dat hij dragonheart ook erg leuk gaat vinden.
  Onze kijktip, everest the young yeti vond Quinten erg leuk, zelf heb ik genoten van 1917, erg mooi gemaakt.

 6. Ik loot graag mee voor het kidspakket. Zou leuk zijn om een filmavondje met hen te organiseren en te starten met scooby movie. Lekker gezellig.

 7. Ik doe graag mee voor het kidspakket, echt leuk voor mijn zoon in deze periode!
  Een film die we tijdens de avondklok zeker moeten zien is ‘Soul’!

 8. scooby lijkt me geweldige film , vroeger veel de animatie serie gekeken , nu de film met mijn 2 kinderen lijkt me echt gaaf .

  DVD

 9. Mijn vriendin is helemaal weg van “the perfect date”
  De kinderen vinden Onward en Trolls world tour helemaal geweldig.
  Bovenstaande films hebben we nog niet gezien. Maar het mamapakket om mijn vriendin te verrassen zou leuk zijn

 10. Cats lijkt me geweldig ik ben fan van dit klassieke verhaal, nu in een nieuw jasje met de hilarische Rebel Wilson. Een must see voor jong en oud.

 11. The Bourne films zijn prachtig voor de avondklokavonden.
  ik doe graag mee; beide pakketten zijn leuk dus mij maakt het niets uit 😉

 12. Ik doe mee, films uit meerdere delen met aansluitend verhaal zoals Harry Potter/Lord of the rings/Star Wars dan kan je een film marathon houden tijdens de avondklok en merk je daarvan niets meer, voorkeur filmpakket: Blu-ray pakket voor de kids!

 13. Ik kijk graag naar leuke films tijdens de coronatijd. Tijd zat toch!
  De film Emma lijkt mij heel leuk, vooral in de tijd waarin het speelt. Dat zijn meestal mooie kostuumsdrama’s en daar houd ik van. Prachtige jurken!
  Ik ga graag voor het DVD pakket.
  Ik volg bloglovin, doe graag mee voor een avondje

 14. Ik zou absoluut de film Little Women gaan kijken (staat momenteel op Netflix). Ik heb m toentertijd met m’n moeder in de bios gezien, we waren beiden diep onder de indruk!

  Ik maak graag kans op het dvd-pakket voor volwassenen, vooral vanwege de film Emma die ik zeker weten heeel vaak zal gaan kijken!

 15. Ik doe erg graag mee voor het pakket voor de mama’s met dvd’s van Emma, The High Note en Cats, erg leuke films.
  De films van Bridget Jones Dairy zijn erg leuk om in deze tijd te kijken 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.