Ik denk dat het boek van Kruimeltje één van de eerste ‘echte’ boeken was die ik zelf helemaal uit las. Ik weet nog dat ik het boek van mijn moeder mocht kopen op de rommelmarkt. ’s Avonds in mijn bed met een zaklamp las ik hoe Kruimeltje samen met zijn hond Moor op zoek gaat naar zijn vader in Amerika. Een spannend en ook wel beetje zielig verhaal, dat gelukkig wel goed afloopt. Nu is Kruimeltje terug en beleeft opnieuw avonturen. Volgend weekend mogen wij naar de première en vandaag mag ik 4 kaarten voor de film verloten.

Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn

Het boek Kruimeltje is al bijna 100 jaar oud (1923), maar nog steeds geliefd bij vele (jonge) lezers. In 1999 kwam de film Kruimeltje uit en veroverde massaal de harten van het Nederlandse publiek. Meer dan één miljoen mensen gingen naar de bioscoop. In 2020 is de tijd aangebroken voor een nieuw avontuur. In deze gloednieuwe film worden de hoofdrollen vertolkt door o.a. Rick Engelkes, Kim Pieters en Ilse Warringa. Kruimeltje wordt gespeeld voor Viggo Neijs.

Het verhaal

In Kruimeltje; De Strijd om de Goudmijn is Kruimeltje weer verenigd met zijn ouders. Hij is niet meer het arme straatjongetje, maar woont samen met zijn ouders in een mooie villa op het platteland. Hoe fijn het ook is om weer met zijn ouders samen te zijn het is ook saai op zo’n landgoed, Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Maar wanneer hij onderweg naar de stad wordt tegengehouden door Anna en aan haar probeert te ontsnappen, worden zij allebei ontvoerd! Een oude bekende slechterik duikt op en heeft het op hen gemunt in de strijd om de goudmijn.

Genre: familiefilm
Lengte: 78 min.
Kijkwijzer: 6+, geweld, angst, grof taalgebruik
Gesproken taal: Nederlands

Cast: Viggo Neijs, Sabijn Dunnewijk, Ilse Warringa, Kim Pieters, Victor Löw, Loek Peters, Rick Engelkes, Horace Cohen, Bas Keijzer, Huub Smit
Regisseur: Diede in ’t Veld
Scenarioschrijver: Tijs van Marle

Kruimeltje; De Strijd om de Goudmijn draait vanaf 5 februari 2020 in de Nederlandse bioscoop.

Winactie Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn is gesloten

Ben jij ook benieuwd naar dit nieuwe avontuur van Kruimeltje? Doe dan mee aan deze winactie, want ik mag 1x 4 kaartjes voor de film Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn weggeven. De winnaar is

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn
Spread the love

75 reacties op Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn

 1. Wat leuk! Ik doe graag mee, mijn tweeling is dol op Kruimeltje.
  Ik las vroeger alles wat ik maar in handen kon krijgen. Nog steeds lees ik het liefst in bed, heerlijk!

 2. Helaas ben ik niet zo’n lezer en meer van films. Uiteraard kruimeltje wel gelezen en gezien en erg leuk dat mijn kleine man in de kerstvakantie ook kruimeltje heeft gezien dus deze film gaan we ook zeker in de bioscoop kijken maar is natuurlijk nog leuker met gewonnen kaartjes😊

 3. Ik was niet zo’n lezer, maar ik kan me wel herinneren dat ik een boek had over Ernst-Jan en Snabbeltje…
  Om eerlijk te zijn keek ik liever een film…dus ook graag deze 😉.. ben dol op films uit die tijd…
  Zelf met mijn kinderen een keer gefigureerd in Apenstreken (1900) …ook zo leuk…

 4. Wauw wat een coole win actie
  🤔favoriete boek ik had er meerdere
  Met mijn zoontje leer ik nu lezen zo echt leuk in de hut noemt hij het😀
  Hij zou het geweldig vinden om naar deze film te kunnen😀
  🍀🙏🍀🙏

 5. Oeh ik heb zoveel gelezen. De boeken van de Drieling heb ik vroeger geloof ik allemaal wel gehad. Ik loot trouwens heel graag mee! Zou een leuk uitje zijn met mijn gezin!

 6. Poeh zoveel boeken vroeger gelezen van kippenvel tot Sjakie en de chocolade fabriek maar natuurlijk ook kruimeltje!
  Nu zou ik het graag mijn kleine man meegeven en deze nieuwe film samen zien!
  Dus waag een kansje mee 🤗🍀

 7. O WAAUW, leuk om weer even herinneringen op te halen. Ik las vroeger graag pinkeltje boeken!. Heb ze gelijk van zolder gehaald om aan mijn zonen te geven!. Hopelijk vinden zij ze net zo leuk als ik vroeger.

 8. Ik genoot van de avonturen van balletclub de Zwaantjes!
  Superleuke actie dat ik er nu gewoon bioscoopkaartjes mee winnen kan. Duimen maar!!

 9. Boeken die ik altijd geweldig spannend vond waren die van ‘Snuf de hond’ en mooi de boeken van Thea Beckman, spannend die van ‘ de Vijf’. Ik was echt een nacht-boekenwurm. Iedere avond las ik het liefst een paar uur.

 10. Gaaf !!! Ik doe dolgraag mee voor mijn meiden want die vinden deze film erg leuk ! Ik las stiekem onder de dekens kippenvel en had me eigen hier dan het hardste mee. Ik was dan bang maar kon ook niet naar beneden roepen want dan was ik betrapt 😂 drama toen hahah

 11. Heel graag doe ik mee voor mijn kleinkinderen. Zij willen vast en zeker deze film graag zien.
  Ik las het boek: Alleen op de wereld , altijd. En niet alleen onder de dekens. Dat boek van Remi vond ik altijd erg zielig en spannend en was benieuwd hoe het af zou lopen.
  Ik volg bloglovin en doe graag mee voor de kaartjes van Kruimeltje.

 12. wipneus en pim en als ik ze allemaal gelezen had gewoon weer opnieuw beginnen,
  ik loot graag mee voor kruimeltje, samen met mijn zoon, vinden we allebei geweldig leuk, deel 1 ook al heel vaak gezien, blijft leuk

 13. Graag waag ik een kansje om gezellig met de kinderen van deze film te kunnen gaan genieten.

  Ik genoot in jonge jaren van de verhalen van Wipneus en Pim .

 14. Ojee, dat is al zoo langgeleden, van mezelf weet ik t niet meer..maar mijn zoon bleef vroeger wel tot heel laat Pinkeltje lezen. Nu doe ik mee voor mijn kleinkinderen, spannend.

 15. Vroeger was ik al een echte boekenwurm. Ik ben ooit begonnen met de serie van Floortje Bellefleur. Ik heb ze trouwens nog steeds die boeken.

 16. Ow wat zou ik dat leuk vinden met mijn dochter. Nog niet zolang de eerste gezien met haar en ze vond hem heel leuk. En ik ook dus ik doe graag mee!

 17. ik zat laatst eraan te denken inderdaad welke boeken ik vroeger spannend vond; matabia en een lange donkere nacht heette het volgens mij; kreeg je bij de lijsters ofzo op school zo’n setje boeken wat je moest bestellen en betalen? Dat vond ik zo spannend; dat ze dan gingen inbreken waar het getik op de lantaarnpalen stopte. Zoiets was het. Superspannend. Later was ik echt weg van Carry Slee.

 18. Pluk van de Petteflat,
  Jaren later voor de kinderen voor gelezen en blijkt dat er niets engs in gebeurd maar toch lach ik onder de dekens enkeek erst onderhet bed voor ik er in ging?????

 19. Oei Kruimeltje, leuk!
  Vroeger las ik , onder de dekens met zo’n knijpkat zaklampje, de Pinkeltje boeken en Wipneus en Pim, maar ook de boeken van de vijf en Kruimeltje waren favoriet.

 20. Mathilda was een van mjn favorieten. Ik las het in het ziekenhuis. Nu wacht het op de kleinkinderen om het te mogen lezen. Mijn dochter heeft het ook gelezen. De jongens niet. Maar dat geeft niets. Misschien krijgen zij ooit wel meiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.