Op 8 oktober gaat de bijzondere documentaire De Schooltuin in première! Hierin zien we een groep acht- en negenjarige kinderen die een jaar lang aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten, fruit en bloemen. Zelf vond ik dit één van de leukste projecten op de basisschool. We volgen het complete proces; de grond, het zaaien, groeien, wieden, oogsten, bereiden en opeten. Het is een verhaal vol aanstekelijk plezier over het beleven, ontdekken én het zelf doen van zaaien en oogsten in De Schooltuin! Ik mag 2x 2 vrijkaartjes weggeven.

Het verhaal

De schooltuin, een jaar rond met je handen in de grond. Van de makers van De Wilde Stad. Een film gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. Schooltuinen staan voor aanstekelijk plezier, zelf doen, beleven en ontdekken. De kijker volgt de ‘cycle of life’ van het seizoen; de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten. Het succes, het enthousiasme en het commentaar van de kinderen, maar ook de teleurstelling als iets mislukt of een konijntje ervandoor gaat met hun worteltjes. Niet alleen voor de mens maar ook voor de dieren is de schooltuin een aantrekkelijke plek in de stad. Van de bladluizen, bijen, vlinders, kikkers, koolmezen, ringslangen naar de vos die, als het hek ’s avonds dicht gaat, op pad gaat….

Genre: familiefilm, natuurfilm
Lengte: 60 min.
Kijkwijzer: alle leeftijden
Gesproken taal: Nederlands

Regisseur: Mark Verkerk

Coronamaatregelen in de bioscoop

Let op! Deze coronamaatregelen gelden vanaf 1 juni in alle bioscopen.

 • Plan je bezoek en koop je tickets vooraf online. Met de gewonnen vrijkaartjes kun je de tickets telefonische reserveren.
 • Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en bioscoopmedewerkers.
 • Er mogen maximaal 30 bezoekers per zaal, zodat er voldoende afstand is tussen bezoekers.
 • Je mag met je huishouden of met twee personen naast elkaar zitten. Kom je met meer dan twee personen buiten je huishouden, dan dien je altijd 1,5m afstand te bewaren.
 • Er zijn diverse hygiënemaatregelen om bezoekers en medewerkers te beschermen, zoals schermen en het veelvuldig schoonmaken van allerlei contactpunten zoals deurklinken en knoppen.
 • Lees hier het Protocol Verantwoord bioscoop- en filmtheaterbezoek

Winactie 2×2 vrijkaartjes Schooltuin is gesloten

Met dank aan Triple P Entertainment mag ik 2x 2 vrijkaartjes voor deze vrolijke documentaire verloten. De winnaars zijn

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
De schooltuin filmposter
Spread the love

12 reacties op De documentaire “de schooltuin” nu in de bioscoop

 1. Geen (moes)tuin op school, maar ik weet nog wel dat we een keer champignons gingen kweken. Heel interessant vond ik dat!
  Kaartjes voor deze documentaire zou ik aan de één van de juffen willen geven. Duimen!

 2. Wat leuk om met mijn kleindochter heen te gaan! 🙂
  Wij hadden vroeger ons eigen kruidentuintje op school met ieder zijn eigen kruid. Heel erg leuk! 🙂

 3. Ik doe heel graag mee en had vroeger op school ook een schooltuin. Mijn moeder vertelde me laatst pas dat ik altijd met een emmer naar de schooltuinen ging om de oogst mee terug te nemen.

 4. Wat leuk! Ik ben vroeger vrij vaak verhuisd, waardoor ik op de ene school wel een moestuin had, maar op de andere niet. Erg leuk dat mijn dochters nu op hun school een eigen moestuin mogen aanleggen (waar ze zelf om hebben gevraagd) <3!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.