Vaderdag is weer voorbij en ik hoop dat alle vaders goed verwend zijn en jullie er een gezellige familiedag van hebben gemaakt. Hier begon de dag met een ontbijtje op bed en een natuurlijk verschillende cadeautjes. Van de meiden zelfgemaakte knutselwerkjes en van mijn een cadeautje, waar ik stiekem zelf ook blij mee ben – een strijkvrij overhemd.

Een tijdje geleden heeft Papa’s Liefste promotie gemaakt op zijn werk. Naast de nieuwe uitdaging houdt het ook in dat er meer vergaderingen zullen zijn. Hierdoor kan hij niet altijd in spijkerbroek en shirt naar zijn werk kunnen gaan. Een mooi Vaderdag cadeautje leek mij dus een nieuw overhemd. Maar omdat ik strijken echt een van de meest vervelende klusje vind, zocht ik naar strijkvrije overhemden en kwam terecht bij Overhemden.com

Strijkvrij overhemd

Ik wilde graag een overhemd voor hem, dat hij zou kunnen dragen voor een dag op kantoor, maar ook voor een chiquere gelegenheid. Ook wilde ik wel een beetje kleur in plaats van een saai wit overhemd. Bij Overhemden.com heb je keuze uit  meer dan 2.500 overhemden, maar met behulp van de filters een uitleg over de verschillende opties – zoals hoe meet je de boordmaat – kun je makkelijk komen tot jouw ideale overhemd.

Ik koos voor een mooi donkerblauw overhemd uit de Splendesto collectie van Seidensticker. Deze overhemden zijn van 100% katoen met een natuurlijke stretch en hebben rechte pasvorm. Door de Fil à fil of end-on-end weving, worden er twee kleuren worden gebruikt om een stijlvol onregelmatig effect te creëren. Ook heeft het overhemd een Button down dat refereert naar de knoop die de boord aan het shirt vast maakt. Door deze knoop blijft de boord altijd mooi op zijn plek zitten. Bij een verborgen button down is het knoopje mooi weggewerkt.

Tip voor een strijkvrije overhemden

Dit overhemd van Seidensticker is zo genoemd een strijkvrij overhemd ofwel non iron. Een belangrijke voorwaarde om het overhemd kreukvrij te krijgen is om het nat uit te hangen na het wassen. Door het gewicht van het water en het overhemd tezamen wordt de stof naar beneden – strak – getrokken. De kreukels die in de was zijn ontstaan verdwijnen dan langzaam. Dit werkt overigens met alle overhemden. En vaker is het afhankelijk van de weving in welke mate dit proces succesvol is. Strijkvrije overhemden mogen op maximaal 40 graden worden gewassen.

Ik zeg ideaal deze overhemden! En als deze lekker zit en Papa’s Liefste er verder tevreden over is, zal ik zeker terugkomen om er nog een paar andere uit te zoeken, met een ander kleurtje en printje.

Draagt jouw man/vriend vaak een overhemd?
Wie strijkt deze dan?

Spread the love

31 Comments on Strijkvrij Overhemd, ideaal vaderdag cadeau – ook voor moeders

  1. Hihi, mijn vriend draagt graag blouses die ook gestreken moeten worden. Gelukkig doet hij het zelf als hij er een keertje een aan wilt. Ik heb namelijk een hekel aan strijken. Dus deze overhemden lijken mij al top!

  2. Ik geloof het precies toch niks van. Mijn man draagt alleen maar hemden en heeft er dus in alle soorten en maten maar ik heb nog nooit een hemd tegengekomen die je niet moet strijken… Ik strijk ze dus ik heb ze allemaal uitvoerig getest! Ben benieuwd naar een vervolgpost hiervan want als het waar is koop ik hem direct een nieuwe collectie!

  3. Mijn man strijkt altijd zelf gelukkig, hij vindt dat ik het niet netjes genoeg doe. 😉 Hij heeft ook vooral strijkvrije overhemden inderdaad, deze site kende ik nog niet, ga hem bewaren voor hem.

  4. Wat ideaal zeg! Mijn moeder heeft echt een hekel aan overhemden strijken, dus misschien is dit een goede oplossing voor me vader zodat zij niks meer hoeft te strijken.

  5. Mijn man loopt doordeweeks altijd in overhemd. Verplichte werk outfit. Overhemden hang ik altijd nat op. De ergste kreukels zijn er dan wel uit. Strijken doet hij zelf maar. Probleem opgelost.

  6. Handig hoor! En ik hang mijn blouses en overhemden altijd zo op na het wassen. Ik hoef nooit te strijken en dat is maar goed ook, anders zou ik het gewoon niet meer dragen… hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.