De kleding in de winkels loopt altijd een beetje voor op de seizoenen. Zo hangen vaak in de zomer al de winterjassen in de winkels. Zelf ben ik er dan nog helemaal niet mee bezig en hoop ik dat het nog heel lang duurt voordat ik zo’n jas weer aan moet. Hier in Leiden is zelfs de ongeschreven regel dat de winterjassen (en verwarming) pas aan gaan na 3 oktober (Leidens Onzet). Omdat we dit jaar nog een erg lange nazomer hebben gehad, is het dragen van een winterjas pas een paar weken echt nodig. Uiteraard kwam ik er dan ook achter dat ik eigenlijk wel nieuwe jas zouden kunnen gebruiken. Ik ging dus op winterjassen zoektocht!

De zoektocht naar een nieuwe winterjasNu het winter wordt, kan ik natuurlijk niet meer zonder een goede jas. Alleen vind ik shoppen voor een nieuwe winterjas vaak een nachtmerrie. Er is volop keuze, maar ik weet eigenlijk weet ik helemaal niet wat ik zoek. Wil ik een hippe jas of moet hij eigenlijk alleen maar warm genoeg zijn? Lang of kort? Met bontkraag of eigenlijk liever zonder? Ik besloot uiteindelijk online te shoppen.

Een Mooie Rooie

Omdat ik qua kleur een wintertype ben, draag ik graag primaire kleuren. Vanwege mijn blauwe ogen staan de kleuren blauw en wit-wit mijn erg goed. Toch hou ik zelf wel van iets gewaagdere kleur en ben blij dat dit seizoen rood weer helemaal terug is.

Parka van microfibreSoftshell jas Waterdicht

Eens een keer iets anders

Over precies 100 nachtjes slapen word ik 40 jaar! Eindelijk volwassen en behoor ik mij dan daar ook wel een beetje te gaan kleden. Maar dat is pas volgend jaar, dus deze winter kan ik nog even gek doen en kiezen voor deze luipaard- of biker jack.

Imitatieleren jasje met modieus schootjeJas van imitatiebont

Bontkraag of Bontje

Eigenlijk wil ik gewoon een warme jas voor in de koude wintermaanden. Ik fiets veel, dus moet een winterjas mij zo warm mogelijk van A naar B brengen. Deze jassen lijken mij daar ideaal voor. Een lekker bontje in je nek, knuffelbaar aan de buitenkant of juist lekker gevoerd.

Jas met zachte capuchonvoeringhttps://www.klingel.nl/outdoorparka-win-star-516011/

Wanneer kopen jullie een winterjas?
Al in de zomer of net als ik op het laatste moment?
Welke jas zou jij kiezen?

Uitgelichte foto van Shutterstock

Spread the love

24 reacties op De zoektocht naar een nieuwe winterjas

  1. Ik koop meestal een winterjas tijdens de sale, zodat ik het jaar erna een nieuwe heb. Want blijft toch een dure aankoop! Ik vind de khaki en rode parka het leukst staan!

  2. Ik heb vorig jaar een nieuwe winterjas gekocht (bij de Zara), die ik dit jaar weer opnieuw draag. Maar ik heb wel rondgekeken voor een eventuele andere jas en keek net als jij ook bij de fluffy, zachte jassen. Die blijf ik echt leuk vinden!

  3. Ik ben altijd heel laat met het kopen van een nieuwe winterjas, waardoor ik nooit echt een mega leuke jas heb.. volgend jaar toch maar wat eerder beginnen met zoeken

  4. Ik vind het ook zo top dat fel rood weer terug is in de winter, het fleurt het straatbeeld lekker op 😉 Ik vind winterkleding shoppen altijd heel leuk, dus ik ben zo iemand die een ‘bont’ jas staat te passen met een korte beoek eronder 😉 xx

  5. Ik heb al jaren dezelfde jas en roep elk jaar dat ik een nieuwe moet, maar het komt er nooit van. Een rode zou ik wel leuk vinden en dan val je ook gelijk op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.