Ik denk dat ik wel kan zeggen dat iedereen blij is dat de scholen weer open zijn. De kinderen blij om de juf en hun vriendjes en vriendinnetjes te zien en wij omdat we nu geen thuisonderwijs meer hoeven te geven. Nou is het thuis leren niet het grootste punt, want de Denksport Junior/Squla-puzzelboekjes zijn hier een grote hit. Ideaal voor de aankomende vakantietijd, voor in de auto, aan het strand of gewoon thuis in de achtertuin. Ik mag een extra setje met daarin het Vakantieboek en een Spelend Lezen en Rekenen puzzelblok weggeven.

Met Squla & Denksport Junior de zomer door

Bijspijkeren in de zomer

Het is een geluk dat de scholen en de ouders de afgelopen maanden alle zeilen hebben kunnen bijzetten om tijdens de Corona Lockdown toch de kinderen te kunnen helpen met het onderwijs. Natuurlijk was het allemaal even anders voor iedereen en is er mogelijk wel wat achterstand opgelopen. Gelukkig is het mogelijk om ook in de zomer, op een leuke manier, toch nog wat kennis bij te spijkeren. Uiteraard wil je natuurlijk je kinderen zoveel mogelijk vermaken, laten genieten van hun vrije tijd, maar ook blijven ontwikkelen, al was het alleen maar door herhaling! Goed nieuws, want er ligt weer een nieuwe reeks Denksport Junior/Squla-puzzelboekjes in de boekhandel. Met deze keer weer een mooi zomerboek en een nieuw puzzelblok.

Squla

Squla wil dat alle kinderen met plezier naar school gaan zodat ze goed meekomen op school. Thuis oefenen geeft ze zelfvertrouwen en leerplezier. Daarom ging Denksport Junior de samenwerking aan met Squla. Want Denksport geeft op een speelse manier kinderen met puzzels een leuke vrijetijdsbesteding, en helpt ook indirect hun woordenschat en denkvermogen te vergroten! Hiermee is het digitale stuk van Squla wederom vertaald naar print.

Squla vakantieboeken

Het succes van het Squla-vakantieboeken en andere leerzame boekjes wordt voorgezet. Deze zomer verschijnt er een serie van vier Squla spelend leren boekjes, een nieuw zomerboek en een puzzelblok. Alle boekjes zijn voor kinderen vanaf 6 jaar (groep 3/4/5) en zijn los te koop in de winkels vanaf € 5,95 of te bestellen online. Er zit geen abonnementsmogelijkheid op deze titel.

Squla Zomerboek

Samen met de Squla-figuren maken de kinderen een wereldreis waarbij verschillende continenten aan bod komen. In het Squla-vakantieboek zijn, naast de bekende taal- en rekenpuzzels, ook leuke doepagina’s te vinden. Een kleine greep aan puzzels die te vinden zijn in dit puzzelboek zijn: Engelse woorden leren, kleur op nummer, woordzoeker, tafels leren en nog veel meer. Naast al deze leuke en uitdagende puzzels vind je in dit boek ook leuke tips voor vakantiespellen die je buiten kan doen tijdens de vakantie. Kinderen hoeven zich met het Squla-vakantieboek niet te vervelen. Goed voor uren puzzelplezier!

Squla Denksport Junior Zomerboek Puzzelblok

Spelend lezen en rekenen

Q weet niet wat hij leuker vindt, taal of rekenen. Hij houdt van allebei! Dit is dan ook zijn favoriete puzzelblok. Vol met letters en cijfers, grappige taalpuzzeltjes, pittige cijferpuzzels en leuke rekenoefeningetjes. Daar word je vanzelf slimmer van.

Letterflat – Taal- en spellingspret van A tot Z

In de Letterflat is van alles te beleven. Q stelt je graag voor aan de bijzondere bewoners van het gebouw. De één is dol op de au/ou en de ander wil alles weten over de betekenissen van woorden. In deze flat word je vanzelf een taalkampioen.

Rekenhotel – Check in en reken mee

In het Rekenhotel draait alles om getallen en sommen. Q geeft je graag een tour. Van het zwembad tot je kamer en de bar in het Rekenhotel: overal is wel wat te rekenen. Kom binnen en stap als een rekenwonder weer naar buiten.

Vlucht Q – Op avontuur met vreemde talen

Kom naar het vliegveld en maak je klaar om mee te gaan met Vlucht Q. In de vertrekhal ontmoet je mensen uit Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië. Leer woordjes en zinnetjes in hun taal. Zo ben je helemaal klaar voor de reis.

Topotrein – Verken de wereld per spoor

De Topotrein staat klaar voor vertrek. Stap in, dan laat Q je meer zien van onze wereld! Je maakt onderweg kennis met allerlei landschappen en culturen, in landen dichtbij en ver weg. Zo ontdek je tijdens de rit met de Topotrein steeds meer over aardrijkskunde.

Onze ervaring

Het schoolonderwijs vonden we aan beide kanten best wel pittig. De lol in leren was daardoor wel even wat minder, terwijl ze anders altijd graag Squla op de tablet deden. Wel hebben ze tijdens de coronatijd de smaak van sudoku helemaal te pakken. Deze puzzels zijn dan ook veel te vinden in het Zomerboek en puzzelblok. Natuurlijk daarnaast ook veel andere leuke puzzels, maar deze werden als eerste gemaakt. Vaak zorg ik ervoor dat het puzzelblok meegaat in mijn tas, als we ergens naar toe gaan. Dit kan makkelijk door het handzame formaatje. Zo hebben ze altijd wat te doen onderweg!

Winactie Squla Zomerboek en puzzelblok is gesloten

Natuurlijk willen we dat de kinderen deze zomer weer lekker gaan genieten. Misschien blijven we wel meer thuis? Wie zal het zeggen. Met het Squla Denksport Junior Zomerboek en puzzelblok zullen ze in ieder gval zich niet vervelen deze zomer. Wil je kans maken op dit pakket? Lees dan snel de voorwaarden voor deelname door.

De winnaar is:

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

43 reacties op Met Squla & Denksport Junior de zomer door

 1. Mijn kleine man gaat na de zomer naar groep 3. Een hele grote stap zeker nu er zoveel gemist is. Met letterpret kan hij op een leuke manier de zomer nog even doorleren, dus ik ga voor deze versie😃

 2. Leuke actie
  Ik doe graag mee voor mijn dochter
  Die na de zomer naar groep 4 gaat
  Ik denk dat ik haar het meest blij maak met het zomer boek
  Ze vind haar abonnement op squla al heel leuk
  Met dit haal ik haar tenminste uit de iPad
  Lekker in het zonnetje met het vakantie boek en toch wat leren

  • Super leuk ik doe heel graag mee voor mijn dochter jayla. Squla is haar zo bevallen in de periode van het thuis zitten. Zo heeft ze ook nog wat uitdaging in de vakantie

 3. Mijn dochter is dol op Squla. Het zomerboek zal ze dan ook geweldig vinden. Lekker spelend leren. Dat is waar ze superblij van word

 4. Leuk voor mijn zoontje die straks naar groep 4 gaat. Kan hij net als mama puzzelen in de zomervakantie. Hij gaat de uitdaging graag aan! Bovendien is het leuk en leerzaam, en weer eens wat anders dan een schermpje.

 5. Nou, dat zou zeker leuk zijn. Ik doe graag mee voor het Squla Zomerboek. Hier houden ze ook van ‘doe-boeken’, dus dit zou een le uhke verrassing zijn.

 6. Toevallig vanmorgen in de handen gehad, in de supermarkt. Leuk voor mijn dochter om samen te gaan doen in de vakantie. Ze is dan ook nog jarig dus ik doe graag mee om haar te verrassen met deze mooie set

 7. Spelend lezen en rekenen lijkt me erg tof. Even een puzzeltje oplossen en dan weer iets anders gaan doen. Prima tijdsbesteding in de komende, lange zomer thuis. Ik maak graag kans!

 8. Denk dat mijn zoon en dochter met beide wel aan de slag gaan!! Ze zitten nu in groep 3 en 4. En gaan over. Dus dit past perfect bij hun.

 9. Het zomerboek , ze houden van een beetje variatie,. En in het zomerboek kun je verschillende dingen oplossen en spelletjes doen. Dat is voor beide leuk, dat kunnen ze samen doen.

 10. Het Squla Zomerboek zou mijn zoon echt te gek vinden. Het leukste op school vind hij Squla spelen op de computer en zijn Bobo abonnement is hij nu wel echt ontgroeid. Ik doe dus graag mee

 11. Wat leuk! Beide lijken mij heel leuk voor het zoontje van mijn collega.
  Wij werken in het onderwijs, dus ik heb via beeldbellen veel meegekregen van het thuisonderwijs wat mijn collega gaf aan zijn zoontje. Hij gaat na de zomer naar groep 3, maar is nu al gek op leren! Zou leuk zijn als ik hem hiermee kan verrassen deze zomervakantie.

 12. Jarno kiest voor het zomerboek voor veel afwisseling zoieso is squla hier al favoriet op de tablet, maar dat is niet zo handig buiten of voor een dagje weg.

 13. Ik doe graag mee voor mijn dochter. Ze is helemaal weg van dit soort boekjes dus dat zal een heerlijke rustige heenreis voor de vakantie worden waarin ze heerlijk het zomerboek kan doornemen.

 14. Wat ziet dit er leuk uit. Mijn dochter leest en leert thuis niet zo graag maar hiermee gaat ze vast graag aan de slag! Het puzzelblok zou gaaf zijn.

 15. Heel leuk en leerzaam! Ben ervan overtuigd dat onze dochter ontzettend blij zou zijn met alle boeken. Ze leert graag nieuwe dingen is altijd weer op zoek naar nieuwe uitdagingen. Maar het zomerboek is wel de absolute favoriet denk ik.
  Kortom, ik doe graag mee.

 16. Oh woooowww dat zou helemaal geweldig zijn voor mijn dochters !!! Het zomerboek en het puzzelboek winnen zou echt GE-WEL-DIG zijn want mijn dochters van 6 en 8 jaar oud misten school echt in deze rare corona tijd. Ik denk dan ook niet dat ze er blij van worden om nu weer 6 weken vrij te zijn. Zou dus erg leuk zijn als we wat kunnen oefenen in de vakantie 🙂 En na de vakantie mag mijn oudste dochter alweer starten in groep 5 en kan mijn jongste dochter hard aan de bak in groep 3 #ZeKanNietWachtenOmTeStartenInGroep3

 17. Voor de oudste vind ik erg leuk: Vlucht Q – Op avontuur met vreemde talen.

  Doe graag voor hem mee 🤗🤗

  Groetjes Anneliese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.