De vakantie is voorbij en ook voor ons is de school begonnen. Nu hebben we in de vakantie niet veel gedaan, behalve lekker lezen. Sinds we van onze jongste dochter weten dat ze dyslexie heeft, proberen we zoveel mogelijk leuke boeken voor haar te vinden, die ze zelf kan lezen of die we samen kunnen lezen. Hoe grappiger het boek, des te makkelijker gaat het lezen. Hierbij een paar leuke leeestips voor groep 4/5/6. En een paar leuke boekentips vandaag met winactie!

De leukste leestips voor het begin van het nieuwe schooljaar

Rozie – de eenhoorn die kan vliegen

De kaft en de titel van Rozie – de eenhoorn die kan vliegen sprak haar natuurlijk meteen aan. Want welk meisje houdt niet van roze, magische eenhoorns. Nou Rozie is zo’n magische eenhoorn. Maar als ze appels wil toveren voor haar vrienden Pippa en Dotje, gaat het fout. Om Rozie op te beuren, nemen Pippa en Dotje hun vriendin mee naar een grote boom vol sappige appels. Maar plots staan ze oog in oog met drie stinkende trollen! Wat moeten ze nu doen? Zal het Rozie lukken om weer te toveren en haar vrienden te beschermen?

Rozie - de eenhoorn die kan vliegen

Auteur: Sally Odgers | Illustraties: Adele K Thomas | Nederlands | 128 pagina’s | Hardcover | 9789044757743 | Druk: 1 | september 2020 | Uitgever: Uitgeverij Deltas | Voor kinderen van 7 tot 9 jaar.

Wat vonden wij ervan

Ondanks dat het boek voor 7-9-jarigen is, oogt het boek voor jongere lezers, vanwege de grote letters en veel wit tussen de regels. Heel grappig staan sommige worden in het roze geschreven. Mijn dochter vond het een erg leuk boek en las het dan ook met plezier. Het boek bestaat uit 7 hoofdstukken van elk ca 20 pagina’s, maar door de ruime opzet van de tekst, lazen we elke dag 1 hoofdstuk met gemak uit.

Sophie Speurneus – Op zoek naar de Kermisdief

Deze nieuwe reeks boeken van Sophie Speurneus Bieber de hond is vemist! en Op zoek naar de Kermisdief zijn eigenlijk pas vanaf 22 september verkrijgbaar, maar wij mochten het boek Op zoek naar de Kermisdief alvast lezen.

Nu Sofie Speurneus en haar vriendinnen een echt detectiveclubje vormen, willen ze niets liever doen dan misdadigers vangen. Boeven liggen overal op de loer, dus moeten Sofie, Isa, Maud, Fleur en speurhond Bieber goed uitkijken. Misschien is dat meisje met die roze rugzak wel een bankrover. En die vreemde zeurpiet met zijn koffertje is ook verdacht. En wat is die man vermomd als agent van plan? Op de kermis verliest Sofie haar portemonneetje en even later is ook de telefoon van Fleur vermist. Is er een kermisdief aan het werk? Kunnen Sofie en haar vriendinnen de dader ontmaskeren?

Sophie Speurneus - Op zoek naar de Kermisdief

Auteur: Ulrike Rylance | Illustraties: LIsa Hansch | Nederlands | Hardcover | 9789044756937 | Druk: 1 september 2020| 160 pagina’s | | Uitgever: Uitgeverij Deltas | Voor kinderen van 8 tot 10 jaar.

Wat vonden wij ervan

Bij de eerste pagina was het boek al een succes. De vriendinnen heten namelijk Fleur (net als Mama), Maud (net als haar zus) en Isa (net als haar nichtje). Dit boek is lekker spannend, maar wel wat drukker met plaatjes en pijltjes en teksten, dan het boek van Rozie. Het is een beetje vergelijkbaar met De Waanzinnige Boomhut. Een boek dus om lekker zelf te lezen in bed.

Winactie 1x Rozie – de eenhoorn die kan vliegen / 1x Sophie Speurneus – Op zoek naar de Kermisdief is gesloten

Met dank aan Deltas mag ik een exemplaar van Rozie – de eenhoorn die kan vliegen en Sophie Speurneus – Op zoek naar de Kermisdief verloten.

De winnaars zijn

 • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Spread the love

72 reacties op De leukste meidenleesboeken voor groep 4/5/6; Sofie Speurneus en Rozie

 1. Wat een leuke boeken! Ik ga voor Sofie speurneus. Lijkt mij echt wat voor ons meisje.
  Nu duimen draaien dat ik haar kan verrassen dankzij jouw blog

 2. Gaaf! Mijn dochter houdt niet van zoetsappige meiden boeken. Maar spannende boeken vindt ze wel leuk. Ik doe dus graag mee voor Sofie Speurneus.

 3. Jaaa! Superleuk. Wij houden van lezen 😃. Heel graag winnen wij de eenhoorn die kan
  Toveren! (Of Sophie speurneus, ook zo leuk!… kiezen is nooit mijn sterkste punt 🙈)

 4. Super leuk! Ik doe zeker graag mee. Zou dan graag Rozie – de eenhoorn die kan vliegen voor mijn dochter Rosalynn 😍 die ik ook vaak Rozie noem winnen.
  Ze zit in groep 4 en we lezen elke dag samen leuke boeken 📖

 5. Mijn dochter zit in groep 4 maar heeft wat moeite met lezen. Dit boek over Rozie lijkt me een perfect boek om haar veel en vooral met plezier te laten lezen.

 6. Oh beide boeken lijken me echt super leuk zeg maar het boek ‘op zoek naar de kermis dief’ zou mijn oudste dochter echt HELEMAAL leuk vinden vermoed ik. Ik ben bang dat ze die van de eenhoorns al te kinderachtig zal vinden voor haar doen ookal is ze nog maar 8. Maar ze zit nu in de fase dat iets al snel kinderachtig is 😂 ik volg je op Facebook jolijn Koolske en instagram jolijnjolijn18

 7. Het lijken m’n meiden ontzettend leuke boeken. De keus gaat naar Rozie de eenhoorn die kan vliegen, aangezien ik ook nog een dochter van 4 heb 😉. 🤞🏻

 8. Om dit jaar toch een beetje kermis te vieren zou ik graag willen voorlezen uit “Op zoek naar de Kermisdief”. Graag maak ik daar kans op.

 9. Wat leuk zeg! Mijn oma heet ook Fleur en mijn vriendinnetje Maud en ik heet Isabel.
  Wat zou ik graag Sophie Speurneus winnen -‘Op zoek naar de Kermisdief’
  Ik wil heel graag meeloten! Dank u wel

 10. Wat een leuke winactie! Ik waag graag een kansje voor Sophie Speurneus.

  Ik volg je via Facebook (Mooie Rooie), Instagram (Truusje26) en Twitter (@Glambertgirl77).

 11. Eenhoorns zijn hier thuis favoriet! Lezen is wat minder favoriet 😉 Maar verwacht dat met het boek Rozie de eenhoorn die kan vliegen, het lezen zeker een vlucht neemt!

 12. Ik doe graag mee voor Sophie Speurneus – Op zoek naar de Kermisdief. Mijn dochter is een heel actief kind en ze vindt het dan ook lastig om rustig te gaan lezen. Nu zijn we er achter gekomen dat ze boeken met een spannend element heel leuk vindt en dat ze dan ook echt een moment kan nemen om rustig te lezen. Dit boek lijkt mij echt perfect voor haar.

 13. Ik doe graag mee voor onze leesgierige dochter Alicia. Sophie Speurneus – Op zoek naar de Kermisdief lijkt mij ontzettend leuk en spannend voor haar.

 14. Wat een leuke boeken. Sopfie speurneus lijkt me het meest aantrekkelijke boek om in mijn groep 5 plaatsen. Ik denk dat de meiden het uit de klas met plezier zullen pakken en lekker gaan lezen.

 15. Jaaa de serie van de Boomhut is hier favoriet! En bijna allemaal uit. Dus dikke kans dat de Speurneus ook een hit gaat zijn! Lijkt me te gek voor mijn dochter van 8.

 16. Oh hier word ik blij van. Leuk voor mijn meiden. Die gaan volop genieten van dt boek en dt sommige letters in het roze geschreven staan is ook erg leuk.

  Rozie – de eenhoorn die kan vliegen is onze voorkeur dus 😀

 17. Sophie Speurneus – Op zoek naar de Kermisdief lijkt mij echt een ontzettend leuk boek, zo’n boek waar je maar door wilt lezen omdat er zoveel leuke en spannende dingen gebeuren 🙂

 18. Ik doe heel graag mee voor mijn eenhoorn-gekke dochter die nog flink moet oefenen met lezen ;-). En met zo’n boekje als Rozie – de eenhoorn die kan vliegen, gaat ze dat zeker doen!

 19. Op zoek naar de kermisdief zou heel erg leuk zijn. Dit jaar op 3 oktober geen leidens ontzet met grote kermis. Dus dan zou het leuk zijn om rond die tijd wel over de kermis te lezen.

 20. zucht sorry! Ik zie net dat het maar tot de 8e september was. Ik heb een excuus. Mijn MS houdt me flink wakker. En ik zou heel erg graag willen slapen. Vergeet dat vorige bericht maar gewoon en lach maar om deze. Groetjes Claudia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.