Vandaag zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan. Tien dagen lang staat het belang van voorlezen in de spotlights. Voorlezen is voor alle kinderen, van alle leeftijden, niet alleen leuk, maar ook van groot belang. De 2 nieuwe voorleesboekjes van Nijntje laten je zien hoe het voorlezen ook voor de allerkleinsten al heel erg leuk kan zijn met voelen en geluiden en verrassingen onder de flapjes. Ook mag ik vandaag het Nijntje voelboek – dieren en het Nijntje flapjesboek – een cadeau voor iedereen weggeven.

Nationale Voorleesdagen met Nijntje

Belang van voorlezen

Voorlezen is niet alleen leuk en gezellig om samen met je kindje te doen, maar het is ook van groot belang om daar zo vroeg mogelijk mee te beginnen. Dat kan echt al, want daarmee oefen je al de luistervaardigheid en het concentratievermogen van je kindje. Uiteraard kan een mooi verhaal de fantasie prikkelen en spreekt het sociaal-emotionele vaardigheden aan. Verhalen vertellen geeft je baby al vrij vroeg informatie over de wereld om hem heen. Maar één van de belangrijkste bijwerkingen is dat door veel voorlezen je de taal- en spraakontwikkeling van je kindje helpt ontwikkelen. Zo is onder andere wel gebleken dat de woordenschat van kinderen enorm vergoot door voorlezen.

Voorlezen uit Nijntje

Nijntje is als voorleesboek al 65 jaar heel erg populair bij jong en oud. De boekjes waar papa’s, mama’s, opa’s en oma’s uit werden voorgelezen worden nog dagelijks aan hun eigen kinderen en kleinkinderen voorgelezen. Dat voorlezen op heel veel verschillende manieren kan bewijzen de 2 allernieuwste boekjes van Nijntje wel.

Nijntje voelboek – dieren

In dit kleurrijke Nijntje voelboek Dieren maken de allerkleinsten kennis met verschillende dieren en een aantal van hun fysieke eigenschappen. Heeft het nijlpaard een zachte buik? En welke kleur is de buik van de kip? Extra leuk: als je op het zachte buikje drukt, hoor je een piepgeluid!

Nijntje flapjesboek – een cadeau voor iedereen

Nijntje en haar vriendjes hebben allemaal een cadeau gekregen. Wat zou er in hun pakjes zitten? Nijntje krijgt een knuffelbeer. Wat krijgt Boris? Raad maar mee en kijk onder de flapjes in het Nijntje flapjesboek – een cadeau voor iedereen, om te ontdekken wat er in de pakjes zit.

Lees ook: Nijntje voorleesboek of Nijntje trakteert

Nationale Voorleesdagen 2021

Van 20 tot en met 30 januari 2021 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Deze campagne staat in het teken van voorlezen aan jonge kinderen. Een belangrijk onderdeel is elk jaar het Nationale Voorleesontbijt, waarbij bekende Nederlanders voorlezen aan de jonge luisteraars. Helaas kan dat dit jaar niet doorgaan, maar online kan gelukkig wel een heleboel. Zo las prinses Laurentien voor bij NPO Zappelin uit Coco kan het! van Loes Riphagen, het prentenboek van het Jaar.

Prentenboek van het Jaar

Coco kan het!geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen. Naast dit boek heeft het comité van jeugdbibliothecarissen voor de Prentenboek Top 10 negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2019.

Winactie Nijntje voorleesboekje is gesloten

Met dank aan Mercis mag ik de 2 nieuwe voorleesboekjes van Nijntje weggeven. De winnr is

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met een van de andere winacties op Mama’s Liefste


Spread the love

39 reacties op Nationale Voorleesdagen met Nijntje

 1. Pluk van de Petteflet is op dit moment de grote favoriet. Hierna beginnen aan Sjakie en de Chocoladefabriek.
  Ook voor mij is voorlezen een feest; het zijn gewoon heerlijke verhalen.

 2. Superleuk! Ik doe heel graag mee. Momenteel lezen we een boek van Bing omdat ze die pas heeft gekregen met kerst. Maar Nijntje is zeker nog groot favoriet. Haar hele bed ligt vol met nijntje knuffels. Dus een nijntje boekje zal ze erg leuk vinden. Het voelboekje lijkt me erg leuk omdat ze gek is op diertjes

 3. Super leuk! Boekjes van Dick Bruna blijven zo lang leuk! Bij mijn jongste zijn flapjesboeken favoriet, bedtijd met nijntje wordt nu veel gelezen. De oudste vindt naast prentenboeken (gigantosaurus is favoriet) informatieve boeken erg leuk. Momenteel is het zinderende zeeboek één van zijn favorieten.

 4. Ik doe super graag mee om kans te maken. Op het moment is Bing en Woezel en Pip de favorieten van onze kleinzoon, hij vind het echt geweldig leuk om voorgelezen te worden en geniet er altijd enorm van!!

 5. mijn kleindochter (10 mnd) wordt elke avond voor het slapengaan voorgelezen uit Dikkie Dik.
  Maar ze vind Nijntje op tv ergleuk, dus ze zal dit boekje ook wel leuk vinden !

 6. broer en zus kijken graag in zoekboeken en vragen dan aan elkaar: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…. heel erg leuk om te zien.

  Maar voor nr 3 die we in juni verwachten is Nijntje natuurlijk veel geschikter

 7. Bij ons is ‘De mooiste vis van de zee’ momenteel hot and happening. Ik denk dat ik het al twintig keer heb voorgelezen. Een tijdloos boek, net als Nijntje! Wat een leuke prijs weer, we doen graag mee.

 8. De boekjes van kleine beer zijn bij mijn neefje en nichtje favoriet, ze kunnen de boekjes bijna helemaal navertellen en als ik dan de tekst enigzins anders voorlees, dan wordt ik gelijk op de vingers getikt dat ik het niet goed lees en heel snel goed moet voorlezen want anders is het niet best.

 9. Mijn dochtertje vindt de boeken van Muis (Lucy Cousins) helemaal leuk. we hebben er een paar en bij de bibliotheek neemt ze er ook altijd eentje mee, maakt haar niet uit dat ze het boek al vaker heeft gehad. Nijntje vond ze ook altijd leuk. Nu doe ik graag mee voor mijn kleine nichtje.

 10. Dat verschilt wie van mijn twee meiden mag kiezen. Nijntje in de Sneeuw & Nijntje in de dierentuin, zijn toch wel de 2 favoriete boekjes. Ze zijn ook heel leuk, maar er zijn nog zoveel andere Nijntje boekjes. Dus mama zou graag kans maken op iets nieuws!

 11. We hebben al een aantal nijntje boeken in de kast staan, maar ze blijven populair hier in huis. Duidelijke afbeeldingen, duidelijke kleuren, veel nijntje boekjes zijn op rijm, herkenbare verhalen en zo kan ik nog wel even door gaan. Het zou leuk zijn om onze nijntje collectie uit te kunnen bereiden.

 12. Goh mijn kindjes zijn zo’n boekenwurmen dat er elke dag een aantal boekjes voorbij komen… Het herbruikbare stickerboek van Nijntje is momenteel wel heel geliefd bij mijn zoontje en mijn dochter leest graag ‘bloemen voor moeder pluis’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.