Vandaag mogen de kinderen dan eindelijk hun schoen weer zetten! De Sint en zijn Pieten zijn weer in het land en zullen vannacht de schoentjes vullen met een klein cadeautje. Bij het schoenzetten-ritueel horen natuurlijk liedjes, maar ook zeker de leukste Sinterklaas voorlees verhalen. Ik heb er een paar voor je op een rijtje gezet. En sommige daarvan mag ik ook nog eens weggeven.

De Leukste Sinterklaasboekjes + winactie

DADOE Pakjesavond

Dadoe Pakjesavond

Naast dat Jim Bakkum zanger, acteur en presentator is, is hij ook vader en leest hij zoveel mogelijk voor aan zijn kinderen Lux en Posy. Jim raakte door het voorlezen van zijn kinderen geïnspireerd zelf een kinderboek te schrijven, een droom die Kirsten Michel – zangeres, songwriter en vocal coach voor diverse tv-programma’s – met hem deelde. Samen hebben ze nu al een aantal boekjes uitgebracht en nu ook eentje voor de Sinterklaastijd – DADOE Pakjesavond

Vanavond is het pakjesavond. Dadoe kan bijna niet wachten! Hij bakt pepernoten met mama en zingt een Sinterklaasliedje met papa. Dan wordt er hard op de deur geklopt. Wie zou het zijn? Dit miniboekje is leuk verhaal voor groot en klein. Naast het verhaal vind je in het boekje ook een gratis liedje én recept!

Sinterklaas Omdraaiboek – Nijntje zat haar schoen en Nijntje zingt voor Sinterklaas

Dit jaar komt Nijntje met een dubbeldik omdraaiboek met daarin maar liefst 2 sinterklaasboeken: ‘Nijntje zet haar schoen’ en ‘Nijntje zingt voor sinterklaas’. Zo kun je na het verhaaltje moeiteloos doorgaan met het zingen van de Sinterklaasliedjes. Of andersom natuurlijk 🙂

In ‘Nijntje zet haar schoen’ lees je over wat er allemaal gaat gebeuren: van de aankomst van sinterklaas tot een cadeautje in je schoen vinden. In ‘Nijntje zingt voor sinterklaas’ staan bekende sinterklaasliedjes die Nijntje en haar vriendjes zingen: van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘Dag Sinterklaasje’. Zingen jullie mee

Het verhaal van Sinterklaas

Afgelopen woensdag werd dit nieuwe Gouden Boekje Het verhaal van Sinterklaas uitgereikt aan niemand minder dan Diewertje Blok. Wij mochten daarbij zijn en kregen een gesigneerd exemplaar mee door de schrijver Sjoerd Kypers. Deze kun je vandaag dus ook winnen. 

Het verhaal van Sinterklaas vertelt de ware geschiedenis van Sinterklaas. Dat hij heel oud is, een baard en een mijter heeft en cadeautjes geeft weet iedereen. Maar wie weet waarom de Sint geboren in Turkije, zijn verjaardag elk jaar viert in Nederland? En waarom zijn vrienden, de Pieten, altijd roetvegen op hun gezicht hebben. Als je Het verhaal van Sinterklaas gelezen hebt, weet je alles; ook over arme bedelkinderen en grote valse honden. Het verhaal van Sinterklaas is een inclusief verhaal voor iedereen.

Het grote Decemberboek

Het Grote December Boek

Met Het grote Decemberboek ben je meteen voorzien van leuke verhaaltjes voor de hele maand december Voor Sinterklaas, Kerstmis en Oudjaar, zijn er verhalen, liedjes, knutsels en recepten te vinden in dit boek.

Pedro, het kleinste Pietje, droomt ervan dat hij met de stoomboot mee mag naar het verre land. Maar eerst moet hij nog veel leren: pepernoten bakken zonder ze aan te laten branden, cadeautjes inpakken zonder het papier te scheuren, het paard van Sint borstelen zonder tegen zijn warme lijf aan in slaap te vallen… Pedro doet erg zijn best en mag mee. Alles gaat goed, tot hij op pakjesavond bij Maarten en zijn broertjes en zusjes door de schoorsteen valt… 

Als Maarten de stoomboot heeft uitgezwaaid, wordt het koud met veel sneeuw- en ijspret. Op school oefenen ze het kerstspel en Maartens babyzusje mag het Kerstkindje zijn. En het feest is nog steeds niet voorbij, want dan komt oudejaarsavond!

Sinterklaasje, kom maar binnen

Het boek Sinterklaasje, kom maar binnen is eigenlijk geen voorleesboek, maar wil hem toch graag ook even benoemen. 

Sinterklaasliedjes horen bij het Sinterklaasfeest. Iedereen kent ze wel uit het hoofd.  Wel zijn de liedjes soms wat verouderd en voor de kinderen van nu onbegrijpbare teksten zoals de roe en de gard. De liedjes zijn dus nodig toe aan een modern jasje. De schrijvers Paul en Thedo hebben ze daarom onder handen genomen en de 21ste eeuw ingeschreven. Deze prachtige liedjes kunnen nu weer 200 jaar mee. In dit boek vind je dus alle Sinterklaassliedjes van nu, met sfeervolle illustraties én een Spotify-playlist om ze uit volle borst mee te zingen! 

WINACTIE SINTERKLAASBOEKJES

Vind jij het ook leuk om rond deze tijd Sinterklaas verhaaltjes voor te lezen? Doe dan snel mee, want ik mag een aantal van de bovengenoemden boekjes verloten.

 • Laat een reactie achter onder deze blog dat je meedoet en vertel mij welk boekje je zou willen winnen.
  Laat een geldig e-mailadres achter, zodat ik je kan mailen als jij de winnaar bent.
 • Like Mama’s Liefste op Facebook Instagram Twitter Bloglovin. Dit is niet verplicht, maar wordt wel zeer gewaardeerd. Indien je een foto / tag achterlaat op Facebook, dan zal ik een extra lootje in de hoge hoed doen met jouw naam.
 • De winactie loopt t/m 20 november. De winnaar wordt in de week erna bekendgemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met een van de andere winacties

Spread the love

48 reacties op De Leukste Sinterklaasboekjes

 1. We houden van Sint boekjes en doen graag mee voor het boek het grote december boek. Die is nog gaver want dan kunnen we alle feestdagen van december gaan lezen. Geweldig want we lezen elke dag voor onze 2 dochters

 2. verras mijn jarige kleindochter maar met dat mooie exemplaar #duimenmaar
  het grote decemberboek is helemaal te gek dat word vast dikke pret

 3. Hoi hoi

  Wauw het grote december boek lijkt me echt een aanwinst voor de boekenkast. Voorlezen is zo #GEWELDIG om te doen. Een heerlijk rustmoment op de dag!

  Groetjes Claudia!

 4. Hmm moeilijk kiezen, ik vind zowel die van Nijntje als het grote decemberboek leuk… Mag ik deze allebei doorgeven? Als ik win mag jij kiezen, haha 😀

 5. Zo leuk om voor te lezen over een thema dat nu speelt en tastbaar is voor onze kleintjes!
  Ik vind al jou keuze s voor deze boekjes leuk maar ik vind kieze moeilijke ( welke vrouw niet Haha)
  Dan ga ik voor dadoe en het grote december boek !
  De keuze weer aan jou wie welk mooi Sint boek mag winnen
  Groetjes Majolica

 6. Wat een leuke actie! Ik doe graag mee voor Het grote Decemberboek, even een rustmomentje in de hectische maand met een fijn voorleesverhaaltje, genieten!

 7. Sinterklaasje, kom maar binnen, natuurlijk! Lijkt me superleuk om de liedjes wat minder oubollig te kunnen zingen. Daar profiteert mijn peuter van, maar ook de kinderen in mijn klas! Ik maak dus graag kans.

 8. Het grote decemberboek kende ik nog niet. Het boekje van dadoe is erg leuk, toevallig net gekocht. Ik doe graag mee voor het gouden boekje het verhaal van sinterklaas. Die lijkt me ook erg leuk.

 9. Moeilijk kiezen hoor, maar ik ga toch voor het gouden boekje van het verhaal van Sinterklaas. Hopelijk met antwoorden op de vele vragen van mijn nieuwsgierige kindjes!

 10. Leuke boeken, wij houden er van! Ik heb eigenlijk geen Snterklaasboekjes thuis voor de kleintjes. Mijn dochtertje is nu gek op Nijntje, leuk om ook een passend boekje rond Sinterklaas te hebben voor haar!

 11. Wat een leuke boekjes, kan bijna niet kiezen.
  Maar ik ga denk ik voor ‘Het grote Decemberboek’.
  Daarin kun je lezen over Sinterklaas, Kerstfeest en Nieuwjaar, leuk!
  Ik heb geen facebook, maar volg Bloglovin en graag doe ik mee.

 12. Voor mijn zoon win ik graag het verhaal van sinterklaas. Hij stelt altijd veel vragen en ook over sinterklaas en met dit boek kunnen we samen alles over de goedheiligman leren

 13. Ik ga graag voor Het Grote Decemberboek. Ik was vroeger al een fan van Dagmar Stam. Het lijkt me een super combinatie met de schrijver. Ben zeer benieuwd naar het boek. Ik doe graag mee!

 14. Wat een super leuke winactie! Ik doe graag voor Nathan mee voor het grote decemberboek! Lijkt me een heel leuk boek. Kunnen we de hele maand december lekker voorlezen! Of het omdraaiboekje van Nijntje, ook leuk! Wij gaan duimen!

 15. Ik zou graag het grote december bork winnen voor onze 9 jarige dochter.Zei staat op de wachtlijst voor de sbo.Door dat ze niet mee kan komen met de klas uit ze haar frustratie.Nu heeft ze met haar juffen een afspraak dat bij een week goed gedrag mag ze op de vrijdag een verhaaltje voor lezen aan Gr.1 en 2.Met het grote december boek kan ik haar en de kleuters heel blij maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.