Loedermoeder

Woord van het jaar 2016 – Loedermoeder

Aan het einde van het jaar is het tijd voor een terugblik. Daarbij worden verschillende verkiezingen geopend en kan er gestemd worden op de hoogtepunten van het jaar 2016 . Een van de verkiezingen is die van Van Dale; het woord van het jaar. Een van de woorden waar dit jaar op gestemd kan worden is het woord Loedermoeder!

LoedermoederMisschien ben je het woord al eens tegenkomen op mijn blog of op een van de andere mamabloggers. Met de term Loedermoeder is in de media niet altijd is in het leven geroepen als steunbetuiging aan moeders onderling. De lat wordt voor het moederschap erg hoog gelegd. Veel moeders willen graag doen laten zien dat zij alles prima onder controle hebben; een spik&span huis, nooit een verjaardag vergeten, op tijd arriveren, suikervrije en gezond eten, natuurlijk je daar naast een carrière en tijd voor je partner en vriendinnen. In de werkelijkheid lukt dat niet altijd en smokkelen en sjoemelen we allemaal hier wel eens bij.

LoedermoederJuist het delen van deze bekentenissen onderling geeft steun. Geen moeder is perfect of hoeft dit te zijn. Elke moeder schotelt wel eens meerdere keren per week een makkelijke en misschien niet zo’n gezonde maaltijd aan haar kinderen voor. Andere laten ze net wat langer op de tablet spelen, zodat ze even kan genieten van de rust in huis. Zelf breng ik mijn kinderen wel eens een extra dagje naar de opvang om zelf eens te gaan winkelen. Ook laat ik mijn kinderen wel eens slapen in de kleren van de volgende dag, zodat er in de ochtend minder gezeur is 🙂

In De Wereld Draait Door gaf professor Paul van Geest vorige maand nog een mooie uitleg over de betekenis van het woord Loedermoeder en dat het dus heel iets anders is dan het Belgische woord Ploetermoeder De uitleg begint rond minuut 6 van onderstand fragment uit De Wereld Draait Door van 3 november jl.

Wil je ook je Loedermoeder-moment delen met andere moeders of juist die van hun lezen? Kijk dan snel op de website Loedermoeder en gniffel mee.

Stemmen

Op de website van Van Dale kan er gestemd woorden op jouw Van Dale Woord van het Jaar 2016. Er zijn in totaal tien nieuwe woorden genomineerd door van Dale en er is een publieksnominaties. De afgelopen weken heeft het Nederlandse publiek nieuwe woorden ingestuurd, verdeeld over vijf categorieën (jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek). Loedermoeder is hierbij genomineerd in de categorie Lifestyle en kan dus ook winnaar worden in deze categorie.

Woord van het jaar 2016Stemmen kan tot en met 19 december 2016, 17.00 uur. Op dinsdagmorgen 20 december 2016 om 5.00 uur wordt de uitslag bekend.

Help jij ook het woord Loederrmoeder van het jaar worden?
Stem dan snel en deel je stem op je sociale media met de hashtag #ikstemoploedermoeder

safe_image

 

Spread the love

One thought on “Woord van het jaar 2016 – Loedermoeder

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.