Valentijn staat alweer voor de deur. Na de dip in januari kijkt iedereen weer uit naar een beetje warmte en liefde. Gelukkig is er dan Valentijnsdag, de dag om je liefde te laten blijken. Dit mag naar je geliefde, maar steeds vaker worden ook vriendschappen in het zonnetje gezet. Er zijn verschillende manier om dat te doen; met een kaartje, bloemetje of cadeautje. Wat kies jij?

Valentijn
(Anoniem) Kaartje

Een van de tratities op Valentijnsdag is om een kaartje te sturen naar je geliefde. Als de liefde nog niet bevestigd is, kan je dit anoniem doen en zo de eerste stap zetten. Het sturen van een Valentijnskaart komt van een van e legedes rondom twee christelijke martelaren met de naam Valentinus. Een van hen zou op de avond voor zijn ëxecutien een “valentijnskaart”, geadresseerd aan de blinde dochter van de cipier Asterius hebben gestuurd. De kaart ondertekende hij met  “Van jouw Valentijn”. Toen de dochter de kaart vast had, kon ze weer zien en het briefje lezen. Door dit wonder is hij tot heilige verklaard.

Het versturen van een kaartje wordt niet veel meer gedaan, maar op Valentijnsdag is het wel het moment om weer eens in de pen te kruipen. Al hoeft dat niet letterlijk, want online vind je een heel scale aan valentijnskaarten, in alle kleuren en formaten. Je kunt de kaart  zo persoonlijk maken als je zelf wilt en bijvoorbeeld een eigen foto toevoegen. Daarmee is de kaart natuurlijk wel een stuk minder anoniem. Op de site van Greetz vind je niet alleen de leukste kaarten, maar ook kun je ervoor kiezen om ook meteen een cadeautje mee te sturen. Van een ballon, teddybeer tot champagne en een bos bloemen.

Rode Rozen

De roos staat natuurlijk bekend als de bloem van de liefde. Deze hoort dan wel natuurlijk rood te zijn. rode rozenDeze kleur staat voor hartstocht, liefde, romantiek, warmte en verleiding. Niet verwonderlijk dan ook dat deze bloem op Valentijnsdag het meeste wordt gekocht en gegeven. Uit recent onderzoek van deBloemist.nl blijkt dat er in Leiden de grootste romanticussen wonen. Uit hun databestaan met ruim 100.000 bestellingn kwam naar voor dat daar de meeste rozen worden bestelt. Dat betekent dus veel goeds voor deze Leidse Mamablogger 😉

LIefdevol Sieraad

Zelf vind ik het krijgen van een mooi sieraad een heel romantisch cadeau. Dat komt omdat de gever met zorg iets voor je heeft uitgekozen waarvan hij/zij denkt dat het je mooi zal staan. Een sieraad kan iets heel kostbaars zijn in prijs, maar belangrijker in emotionele waarden. Afgelopen week ontving ik een suprisebag van Applepiepieces. In het atelier worden sieraden en accessoires ontworpen van symbolen, edelstenen en kleuren. De gedachten achter deze webshop is dat je ‘nooit meer hoeft te zoeken naar een lief met een mooie betekenis, goed ontworpen én dat ook nog eens duurzaam is’.

Little Elephant Morse-code Volg je hart armband Lucky neko gelukshanger huwelijksgelukSilver luck poppy heart ketting

Wat er in mijn suprisebag zat, laat ik je later deze week zien.

Valentijn Chocoalde

Naast een kaartje en een bloementje is chocolade misschien wel het meeste gegeven cadeautje. Chocoalde is niet alleen lekker, maar zou ook wel lustopwekkend zou zijn. Mijn favourite chocolade is toch wel die van Tony Chocolonely. Wist je dat je in hun webshop kun je geperosonaliseerde repen kunt bestellen? Kies een mooie winkel, personeliseer deze en kies je lievelingssmaak uit. Als je deze op werkdagen voor 12u besteld, heb je de reep de volgnde dag in huis. Ideaal voor een orgineel last minute cadeautje.

Tony Chocolonely 
Origineel cadeautje

Wil je toch eens iets anders geven de geijkte romantische cadeautjes? Vorige week poste ik een blog over de Valentijn cadeautjes van Radbag. In deze webshop vind je de grappigste cadeautjes, die zeker een glimlach op het gezicht van je geliefde zal toveren

Chili chocolade - Instant Regret Candy Grabber snoepmachine

Wat geef of krijg jij graag van je geliefde met Valentijn?

Samenwerking

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

8 Comments on Valentijn, voor welk cadeautje ga jij dit jaar?

  1. Ik denk me suf voor een cadeautje voor manlief maar weet het echt niet…. Misschien ook even kijken bij Radbag, ken ik nog niet, en kijken of het nog op tijd binnen kan komen 🙂 Normaal is manlief altijd vrij met Valentijnsdag maar nu moet hij helaas wel naar zijn werk, grrrr. Zijn baas heeft juist op Valentijnsdag iets geregeld waar hij bij moet zijn.

  2. Ik las net op een blog een super leuk idee! Ik maak een pot met allerlei verschillende enveloppen. In deze enveloppen zitten briefjes waarop een dateactiviteit staat: bijvoorbeeld de biosscoop of uiteten. Af en toe kunnen we er dan één uittrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.