Tag_ mijn blog jaaroverzicht 2017

Tag: mijn blog jaaroverzicht 2017

Het einde van 2017 komt nu echt in zicht. En zoals het hoort, kijk ik vandaag terug op het afgelopen blogjaar. Hoe is het gelopen qua bezoekcijfers en waar ben ik trots op en vond ik misschien er minder leuk aan. Dat doe ik met de TAG die bedacht is door Joyce van MamaKletstAan de hand van de volgende vragen neem ik je nog een meer terug naar 2017 met een jaaroverzicht.

Tag_ mijn blog jaaroverzicht 2017

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen blogjaar?

We beginnen meteen maar met een moeilijke vraag. Ik heb namelijk het afgelopen jaar zoveel leuke dingen mogen doen samen met mijn lief, meiden en blogvriendinnen. Elke keer ben ik weer blij en verrast als we ergens voor worden uitgenodigd en mogen langskomen. Maar als ik dan zou moeten kiezen voor het leukste, staat op 1 toch het weekendje met 8 andere mamabloggers naar Landal Hoog Vaals. De meeste kende ik al wel van blog evenementen, maar om een heel weekend met elkaar in een huisje doorbrengen is toch ook wel andere koek. Iedereen vond het wel een beetje spannend, maar we hebben echt een top weekend gehad, waarin we veel van elkaar leerde op het gebied van bloggen, maar ook zeker elkaar.Mama Bloggerweekend

In juni hebben we onze Mamabloggersgroep nog wat uitgebreid. We appen dagelijks met elkaar, blijven leren van elkaar op het gebied van bloggen, maar kunnen we fijn ons hart uitstorten als dat moet. De meiden zijn mij zeer dierbaar en ik hoop dan ook dat we wellicht in 2018 nog eens een weekendje samen kunnen prikken.

Iets anders wat ik erg leuk dit jaar erg leuk vond, was om te gaan kijken bij onze zuiderburen tijdens de Mom Blog Awards in Antwerpen. Samen met Nicole, Merel en Linda daalde we af naar het zuiden om aanwezig te zijn bij de uitreiking van deze Awards. We hadden een hele gezellige avond en ontmoette daar diverse Belgische collega’s en leuke nieuwe merken. Ik hoop zeker in het nieuwe jaar weer te kunnen gaan

Andere hoogtepunten die ik niet snel zal vergeten zijn de surprise Babyshower die we voor Miriam organiseerde en de surprise High Tea voor Marguerita. Want niets is toch leuker om je vriendinnen te verrassen en in het zonnetje te zetten.

Ook hoop ik volgend jaar weer mee te mogen doen aan de leuke citytours, zoals die in Amersfoort, Delft en het Westland. Hopelijk lukt het mij om er dit jaar ook zelf een te organiseren in Leiden

Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?

Al die uitjes en perspakkertjes zijn erg leuk, maar bloggen kost veel, heel veel tijd. Netflixen en een boek lezen schieten er daarom ook zeker vaak bij in. Oh en slaap ook. Regelmatig zit ik midden in de nacht nog achter mijn laptop een blog te tikken. Maar eerlijk is het mij ook zeker wel waard. Iets waar ik dit jaar ook wel van geschrokken ben, is hoe moeder elkaar onderling kunnen neersabelen. Eergisteren plaatste ik daar nog een blog (Aan alle Moraalridders en haters online – mijn best gelezen blog van 2017) over. Mijn blog over dat mijn kinderen slapen in de kleren voor morgen werd op verschillende plekken gedeeld en daarop kwamen diverse reacties binnen en niet allemaal even aardig. Dat moeders zo lelijke op elkaar reageren vond ik zeker minder leuk. Gelukkig sta ik 100% achter mijn oplossing en trek ik mij er verder niet zoveel van aan.

Hou je je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja, was je tevreden over je cijfers dit jaar?

Ik kijk regelmatig wel hoe het staat mijn blogcijfers. Deze zijn toch belangrijk voor het krijgen van de leukste opdrachten. Ik sluit dit blogjaar dan ook met grote tevredenheid af. Waar ik vorig jaar december net niet de 3.000 unieke bezoekers haalde, zit het er naar uit dat ik het jaar deze keer afsluit met 13.000 bezoekers! Dat is dus een vervierdubbeling! Ik ben daar echt wel heel trots op. Natuurlijk komt het ook doordat een blog viraal ging.

Wat is de leukste samenwerking die je hebt gedaan?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het hele jaar door zoveel leuke samenwerkingen heb gedaan. Ik zou niet weten waar te beginnen. Zo mochten we bijvoorbeeld een weekendje verblijven bij de Stayokay in Utrecht en een weekend in Center Parcs. Maar ook mocht ik veel winacties organiseren met mooie prijzen. Bij de diverse Bloghops van dit jaar mocht ik veel moeders gelukkig maken met stoptegoed van Miep-ie. Heel blij was ik ook dit jaar met de uitnodiging voor Disney on Ice. Al jaren zag ik vele mamabloggers daar over schrijven, winacties mee organiseren en er zelf ook naar toe gaan. Om dat nu ook te mogen doen was stiekem altijd wel een blogdoel van mij.

Wat zou je in 2018 helemaal anders willen doen?

Ik zou in het nieuw jaar wel willen proberen om efficiënter te werken en dus ook meer vooruit te werken. Nu schrijf ik vaak vandaag de blog voor morgen. Door mijn tijd wat beter in te delen, hoop ik dus wat vaker een avondje vroeg naar bed te kunnen of lekker te Netflixen. Ook ga ik proberen om meer te verdienen en dan toch echt ook die schoonmaakster te vinden. Dat zou de druk voor mij ook wel wat van de ketel halen.

Wat zijn je 3 favoriete artikelen van andere bloggers dit jaar?

O wat vind ik dit moeilijk kiezen. Ik lees namelijk zoveel mooie blogs dat ik niet weet waar te beginnen… Elke week lees ik graag is de rubriek Lees Mee bij Lotus WritingElke week geeft zij een mooi overzichtje met de mooiste blogs die er die week verschenen zijn. Zo mis ik nooit de mooiste pareltjes.

De blogs die Charlotte en Dagmar aan elkaar schrijven grijpen mij elke keer ook erg aan. Charlotte en Dagmar zijn vriendinnen en hebben allebei een zoon van dezelfde leeftijd. Dagmar heeft ook nog een jongere zoon, waarbij een neuroblastoom, een zeldzame vorm van kinderkanker, is geconstateerd. Dit is erg heftig uiteraard en Dagmar vertelt daar openhartig over en dat komt bij elke moeder uiteraard hard binnen. Afgelopen jaar organiseerde ze ook de Tour du Youp, om geld in te zamelen voor Stichting Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker, en fietste ze in 3 dagen van Groningen naar Maastricht. Charlotte is al langer mijn vriendinnetje en afgelopen maand mocht ik Dagmar ook ontmoeten. Ik heb zeer veel respect hoe zij als zorgmoeder met alles omgaat en wens hun ook veel sterkte in 2018

Tot slot kies ik voor gastblogs van Lisette bij MeerVanMir. Lisette kennen de meeste mensen van haar Lieve Syl brieven aan Sylvie Meis en haar geweldige foto’s. Maar in het echte leven is zijn echoscopiste. Op haar eigen humoristische manier schrijft zij over bevallingen en alles wat daarbij komt kijken. Als je echt wilt weten hoe het zit, moet je zeker haar kei eerlijke blogs lezen.

Welk artikel vond je het leukst om te schrijven?

De leukste blogs vind ik om te schrijven over de uitjes die we als gezin hebben gemaakt. Het ‘voorwerk’ daarvan is natuurlijk het leukste. Ik doe niets liever dan met mijn gezin op pad gaan en nieuwe plekken ontdekken. Verder verschijnen elke week op mijn blog het overzicht met De leukste Winacties in Bloggersland en mijn weekoverzicht Never a dull momentBeide blogs schrijf ik elke week met plezier

Winacties week 52

Welk artikel is het slechtst gelezen in 2017?

Eigenlijk mijn blog van gisteren over Storytel. Het is duidelijk dat deze dagen iedereen lekker met vakantie is en minder tijd achter de laptop zit. Wel jammer wat er is nu een mooie aanbieding om voor een maand Storytell te proberen voor €0,99 in plaats van €9,99

Mijn goede voornemen 2018; meer boeken lezen met StorytelLees: Mijn goede voornemen 2018; meer boeken lezen met Storytel

Welk artikel is het best gelezen in 2017?

Mijn best gelezen artikel is natuurlijk die over het gaan slapen in je kleren voor morgen. Verder deden mijn blogs over tips voor Sinterklaas surprises het erg goed en die over hapjes voor het Kerstdiner op school. Deze blogs zijn natuurlijk erg seizoens gebonden, maar er zijn ook een aantal blogs die elk dagelijks nog gelezen worden. Dat is een van mijn eerste blogs over het persoonlijke prentenboek Wat een Pech mijn Naam is Weg en een blog over Cadeautjes voor een eenjarige

Wat zou je nog willen leren?

Een van de kanten van het bloggen die ik zo leuk vind, is dat ik steeds weer nieuwe dingen leer. Er speelt zoveel meer mee achter het schrijven van een blog, dat ik daar nog een hoop te leren heb. Helaas merk ik wel dat ik daar veel te weinig tijd voor heb om mij echt in te verdiepen. Ik hoop dan ook volgend jaar weer een paar leuke blogscholigen te kunnen volgen, zoals bijvoorbeeld tijdens het Blogger by Nature event.

Welke andere blogger zou je in 2018 (weer) willen ontmoeten?

Nog zo’n leuke kant van het bloggen is dat ik het afgelopen jaar veel andere leuke mamabloggers ben tegengekomen op diverse events. Ook in 2018 hoop ik weer vaak op stap te kunnen gaan met Linda van Mamaliefde, Miriam van MeerVanMir, Charlotte van Lovely Charlotte, Merel van Lotus Writings, Marguerita van Marstyle, Cassandra van Momambition, Nicole van Meisje Eigenwijsje, Joyce van MamaKletst en Lisette van Lisette Schrijft

Verder hoop ik ook weer regelmatig Esmee van Website4Mama tegen te komen, net als Rory van 40envoorheteerstmoeder, Marjolein van Olivette, Saskia van Saskia’s Wereld en Claudia van Beauty Tag

Maakt het bloggen je nog steeds gelukkig?

Zeker wel, anders zou ik er niet zoveel uren in steken en andere dingen er voor laten. Ik hoop met dezelfde energie volgend jaar gewoon door te gaan met Mama’s Liefste en mij te laten verrassen met alle nieuwe ervaringen die op mijn pad komen. Natuurljk hoop ik daarbij ook dat jij als lezer mij zult blijven volgen hierin.

Je belangrijkste doel voor 2018?

Eigenlijk stel ik mijzelf niet graag doelen, omdat ik probeer te leven zonder verwachtingen – dan kan het altijd alleen meer mee vallen. Nu geniet ik daarom ook nog even van mijn gestegen unieke bezoekersaantallen van boven de 10K. Uiteraard hoop ik dit het komende jaar vast te kunnen houden. Ook word ik erg blij als ik zie dat mijn volgers op social media blijven stijgen. Voor zowel Facebook als Instagram hoop ik boven de 2000 uit te komen in het volgende jaar. Verder is een van mijn boogdoelen altijd al geweest dat ik ook financieel genoeg zou verdienen om een schoonmaakster in te huren. Dit ga ik in 2018 zeker realiseren. De vraag is alleen nog even waar vind ik een goede hulp in de huishouding 😉 Wat ik ook graag in 2018 zou willen doen is het maken van een hele nieuwe website met een mooi logo. Ook daar hoop ik in het nieuwe jaar tijd voor te vinden.

Wat was de meest bijzondere gebeurtenis voor jou in 2017?

Spread the love

38 thoughts on “Tag: mijn blog jaaroverzicht 2017

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.