Het is bijna Pasen Tag

TAG | Het is bijna Pasen – zo vieren wij Pasen

De Paasdagen staan voor de deur en ook in Bloggersland kom je veel Paasartikelen tegen. Op de Mama’s Liefste Facebook pagina heb ik er al een paar gedeeld en dat zal ik de komende dagen ook nog wel doen. Blogs met de leukste uit-tips, knutselprojecten en de lekkerste recepten.
Deze week werd ik ook getagd door MetMirjam om de ‘Het is bijna Pasen’ TAG – bedacht door Merel van Lotus Writings – in te vullen. Deze Tag gaat over mijn beste paasherinneringen en wat er echt niet mag ontbreken met Pasen.

Het is bijna Pasen Tag

1. Hoe breng je de paasdagen door (bij familie, thuis, in de kerk)?

Om heel eerlijk te zijn hebben we nog absoluut geen plannen gemaakt voor de Pasen. Waarschijnlijk zijn we het dus gewoon thuis. We zullen wel gezellig met z’n viertjes uitgebreid ontbijten. Meestal nodigen we onze huisvriend dan ook wel uit. De verdere plannen zullen een beetje afhankelijk zijn van het weer. Ik heb kaartjes voor de Nick jr. dagen in Duinrell voor de meiden geregeld, maar als het alleen maar regent, bewaren we die voor een mooiere dag. De meiden hebben de KidsPretBox ontvangen met het thema Pasen. In deze box zitten diverse Paas-knutselspullen, -spelletjes en -snack. Daarmee zullen ze zich wel vermaken. En o ja, Frozen is ook weer te zien op Netflix, dus die zal zeker ook wel een keertje gezien worden 😉

2. Geloven je kinderen in de paashaas?Paas Haas

Toevallig begon de jongste er van de week nog over dat wij de eieren verstoppen en niet de paashaas. Dat geloof was dus van korte duur. In tegenstelling tot onze vriend uit Spanje, daar geloven beide dames nog heilig is.

3. Chocolade of beschilderde paaseieren?

Allebei! Wij lusten ook wel een eitje, maar de meiden allebei niet. Zij mogen ze dan beschilderen of beplakken en wij eten ze dan op. Met chocolade eieren weten de dames echter wel raad mee, dus daarvan zullen er de komende dagen wel een paar van gegeten worden.

4. Eten jullie met Pasen een paasontbijt?

Ja, met Pasen dekken we de ontbijttafel altijd extra gezellig. Maar meestal wordt het ontbijt wel een brunch, helemaal als onze vrienden mee eten. Zij komen dan meestal pas rond 11.00 bij ons binnen. Misschien dat we dit jaar ook wel eens een keer buiten de deur gaan ontbijten. Ik heb al een paar leuke paas-ontbijt-buffetten voorbij zien komen, inclusief paas-eieren zoeken voor de kinderen.

Paas ontbijt

5. Versier je het huis rondom Pasen (met geknutselde kuikentjes of paastakken bijvoorbeeld)

Nee helemaal niets…. Ik had het plan om een leuke Paas-raamtekening te maken, maar door de drukte is het er nog steeds niet van gekomen. Misschien dat ik het zaterdag nog even snel doe. Maar verder, naast het Paas tafelkleed, geen paasversieringen hier in huis.

6. Weet jij wat er met Pasen gebeurde volgens de Bijbel (niet stiekem eerst spieken!)?

Ik kom uit een niet-christelijk gezin en ben naar een Openbare school gegaan. Mijn kinderen gaan nu wel naar een Katholieke school en daarom heb ik het vorige week toch nog even opgezocht, voor het geval ze er toch vragen over zouden hebben. Met Pasen vieren we de opstanding van Jezus, 3 dagen na zijn kruising.

7. Wat is volgens jou onmisbaar op of rondom Pasen?Paas eitjes

Eigenlijk toch wel de chocolade paaseieren, ook al heb ik die dit jaar eigenlijk nog niet of nauwelijks heb gegeten. Vorig jaar plaatste ik nog een blog met alle rare smaken chocolade eieren die nu verkrijgbaar zijn, maar daar heb ik dit jaar niet zoveel van gezien. Zaterdag gaan we nog even de boodschappen doen en dan zullen we nog wel een zakje halen.

8. Wat is je beste paasherinnering?

Toen mijn opa en oma hun huis verkochten en in een serviesflat gingen wonen, was er geen plek meer voor ons om met zijn alle te komen logeren. Ook woonde mijn enige oom en tante met 2 neven en 1 nicht in Engeland. Om er voor te zorgen dat we elkaar toch zouden kunnen zien en samen spelen, organiseerde mijn opa en oma elk jaar een familieweek met Pasen in Center Parcs (toen nog Sporthuis Centrum). In die week mochten we elke ochtend om 7.00 televisie kijken (konden mijn ouders ook lekker uitslapen), gingen we elke dag zwemmen en kregen na afloop een ijsje. Uiteraard werd er dan ook Pasen gevierd, met eieren verstoppen en samen ontbijten. Deze weken waren altijd een hoogtepunt van het jaar en hebben we zeker ruim 15 jaar lang gedaan. Ik heb hier veel leuke herinneringen aan en zo ook een goede band gekregen met mijn neven en en nicht aan de andere kant van de Noordzee.

9. Heb je een favoriet (kinder)boek met Pasen?

Geen idee, bestaan die???

Paas eieren

Ik tag Charlotte van Lovely Charlotte om de ‘Het is bijna Pasen’ TAG (volgend jaar) in te vullen. Ik ben heel benieuwd hoe jij dan Pasen viert met je mannen!

Wat is jouw beste paasherinnering?

De gebruikte afbeeldingen zijn van Shutterstock.com

Spread the love

14 thoughts on “TAG | Het is bijna Pasen – zo vieren wij Pasen

  • Leuk zo’n jaarlijks familieweekend en pasen is natuurlijk prima om dat te doen. Wij vierden vaak pasen met de schoonfamilie allemaal bij elkaar vanwege het samenvallen met verjaardagen. Mijn eigen ouders geven vaak een brunch, zo ook dit jaar. Vanwege emigratie dit keer geen pasen met de schoonfamilie, maar ik kijk wel uit naar de brunch. En verder lekker even wat rust… ik ben erg druk geweest en vind het heerlijk om nu even met mijn gezin te cocoonen!

  • Zowel beschilderde eieren als chocolade eieren gaan er hier wel in! Qua decoratie weet ik het nooit zo goed, behalve de schattige paaskuikentjes die ik jaarlijks koop. Zo leuk, die Paas-familieweek!

  • Bij ons was Pasen vroeger een veel groter feest. Nu alle kinderen groot zijn, wordt er minder aandacht aan besteed. Maar ik heb er nog steeds heel fijne herinneringen aan. Leuke tag! Het bracht me gelijk terug naar al die zalige zondagen met de hele familie bij elkaar 😀

  • Wij hebben altijd een paasontbijt met lekkere broodjes, croissant, eitjes enz. De kids eieren verven en nepeieren verstoppen. Chocolade lekkers in huis en een paastaart maken
    (paas cupcakes al gemaakt, staan op mijn site?)
    Paastak met eitjes staat er ook nu maar niet elk jaar.

  • Vind het altijd wel mooi om te zien dat er tussen verschillende landen en culturen nog zoveel verschil zit. Maar zelf geloofde ik er ook nooit in. Wij vierde het ook eigenlijk. Trokken er altijd op uit en hadden wel een klein ontbijt samen. Beste herinnering zijn toch altijd die lekkere paaseitjes 🙂

  • Ik heb een tijdje in Griekenland gewoond. Daar is Pasen belangrijker dan Kerstmis. Ik zal nooit vergeten dat de buren een geit aan het roosteren waren. De hele familie was er aanwezig en wij kregen ook eten aangeboden. Nou eten wij geen vlees en het was een hele toer om dit te weigeren zonder de buren te beledigen. Het gebak voor achteraf hebben we in dank aangenomen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.