TAG – Begin van je dag

sleeping-wife-1177748In bloggersland bestaan een heleboel verschillende TAG’s. Een TAG is een vragenlijstje over een bepaald onderwerp. Leuk om in te vullen en zeker ook leuk om te lezen en zo de blogger wat beter te leren kennen. Op de site van Trendbubbles kwam ik zelfs een Top 50 TAG’s tegen. Een TAG ben ik nog niet tegen gekomen en dacht dat het daarom leuk was op die zelf op te zetten! Lees je me hoe mijn dag begint in de BEGIN VAN JE DAG TAG

1. Hoe laat gaat de wekker?
Mijn wekker gaat doordeweeks om 7.15 uur. Ik heb sinds een jaar een wake-up light, dus al eerder begint er langzaam een lampje aan te gaan naast mij. Maar helaas word ik meestal daarvoor nog wakker omdat er een klein meisje boven ons begint te roepen. Ook in het weekend, als ik geen wekker zet.

2. Snoozen of meteen naast je bed?
7925058674_ba21626384_bAls het even kan, dan blijf ik nog even snoozen tot 7.30 uur. Meteen opstaan is niet echt iets wat me vaak lukt. Ik heb wel altijd het voornemen.

3. Wat is het eerste wat je doet als je ’s ochtends wakker wordt? Ik denk hetzelfde als 90% van de Nederlanders; mijn iPhone checken. Mail, FB, Instagram en de weersvoorspelling.

4. Word je uit jezelf wakker? of heb jij daarvoor een wekker nodig?
Het liefste wat ik zou willen is uit mezelf wakker worden, maar helaas is daar altijd een wekker of een kind die me eerder wakker maakt.

5. Koffie of thee?

Koffie!!! Meestal niet thuis, maar op de crèche of pas op werk. Bij onze crèche hebben ze altijd koffie-to-go klaar staan voor de ouders.coffee-mugs-1387830_960_720 Een uitstekende service. Maar op werk hebben we nog ouderwets gezette koffie, heerlijk!

6. Ontbijt jij of sla je die maaltijd liever over?
Vanuit mijn beroep moet ik natuurlijk zeggen dat ik altijd netjes ontbijt ;D Maar helaas schiet het er in de ochtendspits nog wel eens bij in. Op de dagen dat ik niet werk of in het weekend, neem ik het liefste een bakje yoghurt met muesli of cruesli. Als ik werk is het vaak een pak Goedemorgen. Mijn meiden ontbijten wel elke ochtend met brood, cracker, fruit en/of rijstwafel. We hebben het goede voornemen om de tafel te denken en gezamenlijk te eten, maar dat schiet er altijd weer bij in #loedermoeder

7. Douchen of in bad?
Ik moet elke ochtend onder de douche om wakker te worden. Daarbij heb ik enorm onhandelbaar, pluis haar.  Als ik dat niet ’s ochtends net kan maken, kan ik er de hele dag niets mee. pretty-woman-635258_1920Als ik ’s avonds zou douchen en dan met nat haar zou gaan slapen, is er helemaal niets meer mee te doen.
De meiden gaan in de avond in bad (om de dag) Op die manier is de badkamer tijd goed verdeeld.

8. Hoeveel tijd heb je nodig voor je make-up en haar?
Ik heb niet veel tijd nodig. Naast dagcrème (in de winter met foundation) draag ik alleen wat eyeliner en mascara. Sinds mijn haar donkerder geverfd is, doe ik wel vaker wat lippenstift op. Anders zie ik zo bleek. Mijn haar draag ik half los en smeer daar wat Andrelon Perfecte Krul Haarcrème en HEMA gel wax in. In de loop der jaren is dat voor mijn haar de beste combi gebleken.

9. Hoe ziet je ochtend ritueel er uit?
Ons ochtend ritueel is dat ik zorg dat de meiden aangekleed zijn en haren goed zitten. Ondertussen gaat mijn vriend onder de douche. Als hij klaar is, wisselen we het om. Hij zorgt dan dat de meiden te eten krijgen en dat broodtrommels klaar gemaakt worden. Ik stap dan onder de douche, kleed mezelf aan en doe mijn haar en make-up. Op die manier redden we het prima om op tijd klaar te zijn.

10. Hoe laat ga je/jullie de deur uit?
We wonen redelijk dichtbij school, dus we gaan meestal rond 8.30 uur de deur uit. School begint om 8.45 uur, dus dat redden we meestal precies. Alleen op vrijdag moeten we eerder weg. Dan werk ik wat verder weg van huis. De meiden gaan dan ook vroeger naar de crèche en VSO. appointment-15979_1920Mijn vriend brengt me vervolgens naar werk. Ik rij geen auto en als ik met het OV moet gaan, moet ik echt heel vroeg de deur uit en hij het ochtendritueel alleen doen. Dit is de beste oplossing en zo hebben we eens per week ook even 20 min alleen in de auto om nog wat dingen te bespreken 🙂

11. Wat is je grootste ergernis in de ochtend?
Ik denk hetzelfde als de meeste moeders; treuzelende kinderen. Ik moet wel 100x vragen of schoenen al aan zijn, waar de jassen en fietssleutels zijn en of de tas ingepakt is. En dan maar hopen dat je weer op tijd op school aankomt. Mijn lontje kan dan al vroeg op de dag heel kort geworden zijn.

12. Wat is je tip om de ochtend zo goed mogelijk te starten?
Geduld en zorgen dat je zo min mogelijk haast hebt (algemeen advies voor het moederschap)! Misschien betekent dat wel wat eerder opstaan, maar dat is me nog niet gelukt.

toy-rooster-1348104

Ik hoop dat je het leuk vond om deze TAG te lezen. Uiteraard mag iedereen deze TAG overnemen en invullen. Ik zou het daarbij wel leuk vinden als je mij vermeld in deze TAG. Ik lees hem graag mee.

Spread the love

13 thoughts on “TAG – Begin van je dag

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.