Windowjet

Review | Schonen ramen in een handomdraai

Dat ik geen held in het huishouden ben, heb ik al eerder opgebiecht. Bij de meeste schoonmaakklusjes probeer ik het mij dan ook zo makkelijk mogelijk te maken. Een van die klusjes is het wassen van de ramen. Voor de buitenkant heb ik een glazenwasser gevonden, maar binnen moet ik toch zelf aan de slag. Het aanbod om de Windowjet van Thomas kwam dus als geroepen.

Windowjet

Toen we ons huis kochten, waren we op slag verliefd op het licht dat er naar binnen kwam. Dit komt door de vide en de vele hoge ramen aan alle kanten. Om te zorgen dat het licht ook naar binnen blijft komen, moet ik toch regelmatig met een emmertjes sop de ramen lappen. Met kinderen in huis zitten mijn ramen in no-time onder de handjes. Juist door de hoeveelheid ramen, niet mijn favoriete klusje.

Aan de slag

Toen ik de Windowjet 2in1 van Thomas had ontvangen, ging ik vol goede moed aan de slag. In de doos vind je de Aquablauw ruitenreiniger met een losse wisser (28cm breed), een spuitflesje, een microvezeldoek en de oplader voor de Li-ion batterij. Ook vind je in de doos simpele gebruiksaanwijzingen en het garantiebewijs.

Voordat ik met de ruitenreiniger aan de slag kon, moest ik eerst de accu opladen. Dit duurt ongeveer 3 uur. Boven de aansluiting van het snoertje van de accu, zit een indicatielampje. Deze knippert blauw, zolang de Windowjet aan het opladen is. Als het lampje uit gaat en de windowjet piept, is de accu vol. Vervolgens kun je hem 45 minuten gebruiken. Volgens de omschrijving is die tijd lang genoeg om 110 m² werkoppervlakte schoon te maken. Voor mij ie het lang genoeg om een rondje door het huis te doen.

Ramen wassen

Het bijgeleverde sproeiflesje vul je met gewoon leidingwater. Een schoonmaakmiddel erin is niet nodig (beter ook voor het milieu). De ramen kun je nu makkelijk eerst nat maken. Met de bijgeleverde microvezeldoek maak je de ramen makkelijk schoon en ontdoe je van vette vingertjes. Een van de hoeken van de microvezeldoek heeft extra ribbels en wat stuggere haartjes. Hiermee haal je dus ook makkelijk hardnekkig vuil weg.

 

Windowjet 2in1

De wisser klik je makkelijk op de Windowjet en met een knopje zet je hem aan. De Windowjet zet je vervolgens zacht tegen het raam aan. Met de wisser kun je ramen in een rechte lijn naar beneden wissen. Door de zuigkracht van het apparaat neem je zo meteen al het water en vuiligheid op. Dit wordt opgevangen in het antibacteriële reservoir, welke na afloop makkelijk te legen is. Het grote voordeel van het gebruik van de Windowjet is dat de ramen snel droog zijn en ook nog streeploos. Ik ben echt snel klaar en blij met het resultaat. Mijn glazenwasser zou het niet beter kunnen

Windowjet voor het hele huis!

Waar ikzelf niet meteen aan had gedacht, is dat je de Windowjet niet alleen voor de ramen kunt gebruiken, maar ook voor spiegels en tegels. Zeker bij het schoonmaken van de badkamer, maar ook de gladde keukenkastdeurtjes. De Windowjet is dus een multi-inzetbaar apparaat en het scheelt mij veel tijd in het schoonmaken van deze grote oppervlaktes in huis.

Hoe vaak was jij de ramen?

Spread the love

12 thoughts on “Review | Schonen ramen in een handomdraai

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.