Tips voor de aanschaf en het gebruik van een hoverboard

Tips voor de aanschaf en het gebruik van een hoverboard

Nog een paar weken en dan is Grote Zus jarig. Hoog op haar lijstje staat een hoverboard. Omdat ze tegenwoordig steeds betaalbaarder zijn, ben ik mij er alvast in gaan verdiepen. Want door het groot aanbod aan hoverboards, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Ik ging op zoek naar tips voor het maken van de juiste keuze. Wellicht kunnen deze tips jouw ook helpen bij het kiezen van de juiste hoverboard. Het is namelijk belangrijk om te weten waar je hoverboards op vergelijkt en waar je op moet letten.

Tips voor de aanschaf en het gebruik van een hoverboard

Een hoverboard hoeft niet duur te zijn

De tijd dat een Hoverboard meer dan duizend euro kost, is al lang voorbij. Tegenwoordig zijn er al Hoverboards voor minder dan 200 euro! Zeker in de begintijd toen de hoverboards net uitkwamen, was het zo goed als onbetaalbaar. Tegenwoordig is het niet meer zo en bevatten de hoverboards ook meer technische snufjes zoals een koppeling met Bluetooth, zie bijvoorbeeld deze hoverboards op Fietsenopfietsen.nl.

hoverboard

Let op de extra functionaliteiten

Zoals beschreven bij het vorige punt bevatten sommige hoverboards extra functionaliteiten welke deze onderscheiden van andere hoverboards. Zo zijn er hoverboards met ingebouwde Bluetooth speakers, waarmee je via je telefoon muziek op de speakers kunt afspelen. Kinderen vinden het vaak leuk om rond te rijden en muziek te luisteren, zeker wanneer ze aan het spelen zijn met vrienden. Wat je ook steeds vaker ziet is verlichting, waarbij er verschillende kleuren LED-strips op de hoverboard zijn aangebracht. Daarnaast maakt het uiterlijk ook een verschil met andere hoverboards, want wie wil er nu exact dezelfde kleur hoverboard als de rest van de klas? Er is een ruime keuze in kleuren.

Wil je leren hoe je met een hoverboard overweg kan? Bekijk dan dit  YouTube filmpje.

De oplaadtijd en de actieradius

De belangrijkste punten waar je hoverboards op kunt vergelijken, zijn de oplaadtijd en de actieradius. Vrijwel alle boards doen er minimaal een paar uur over om op te laden, maar tussen de modellen kan hier een verschil in zitten. Een duurdere hoverboard heeft niet per sé een snellere oplaadtijd, omdat de accu ook groter kan zijn, waardoor het alsnog even lang duurt voor deze is opgeladen. De actieradius geeft aan hoe ver een hoverboard kan rijden voor de accu op is, dit is dus een belangrijke indicator om de hoverboards op te vergelijken.

Koop bij een betrouwbaar bedrijf

Voor je overgaat tot een aankoop, offline of online, is het handig om goed de verschillende specificaties van de hoverboards te lezen. Hieronder worden een aantal van de belangrijkste punten opgesomd:

  • Bereik in km’s
  • Oplaadtijd
  • Verlichting
  • Bluetooth koppeling?
  • Afmetingen
  • Gewicht

Daarnaast is het goed om te kijken of een hoverboard een keurmerk draagt.

Zou jouw kind ook graag een hoverboard krijgen?

SamenwerkingUitgelichte foto door dantess / Shutterstock

Spread the love

14 thoughts on “Tips voor de aanschaf en het gebruik van een hoverboard

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.