Review | Virtual Reality Valentijns Card

12688317_975888465826655_7550533014800101352_nDeze blog is misschien als mosterd na de maaltijd, maar ik wil het toch nog graag even met jullie delen.
Vorige week won ik bij Saskia’s Wereld een valentijnskaart in virtual reality.
Hoe origineel! Mijn Valentijn houdt erg van digitale gadgets en niet van Valentijnskaarten, dus een beter Valentijnscadeau / kaart had ik niet kunnen verzinnen.
Helaas lag het pakketje pas gisteren bij mij in de bus, een een dag te laat voor Valentijn. Maar geen nood, Papa’s Liefste is al 20 jaar mijn Valentijn, dus een dagje extra kan geen kwaad.

Wat is Virtual RealityVR-brill-vrijstaand-002
Virtual Reality (VR) is een gesimuleerde omgeving, waarbij je met behulp van een speciale bril om je heen kan kijken en je je in deze gecreeerde omgeving kan bewegen. Je hebt het gevoel dat je werkelijk onderdeel bent van de desbetreffende omgeving. Waarschijnlijk heb je zoiets al wel eens voor bij zien komen op de TV. Het ziet er allemaal zeer ingewikkeld uit, met dure apparatuur. Maar dat hoeft nu niet meer, want met een smartphone en een speciaal ontworpen kartonnen bril, heb je zo zelf een VR bril in huis en kun je hem zelfs versturen als Valentijnskaart.

Hoe werkt het?
De kartonnen VR bril wordt verstuurd als een klein vierkant pakketje met daarbij duidelijke instructies. In 5 simpele stappen is je persoonlijke VRcard klaar. Je krijgt een speciale code voor de website van VRCards. Op deze persoonlijke pagina kun je 4 vragen bedenken die hits kunnen geven van wie de Valentijnskaart afkomstig is.
De vragen die je kunt stellen zijn bijvoorbeeld wat is mijn lievelings eten?, lievelings dier? of waar hebben we elkaar voor het eerst ontmoet? Je hebt helemaal vrij om deze te verzinnen. Bij elke vraag kun je 3 antwoorden geven, waar je Valentijn uit kan kiezen. Heel leuk dus ook zelf te bedenken, maar ook wel lastig vond ikzelf. Gelukkig geeft de site je ook een paar voorbeelden.
Na het invullen van de vragen, kun je een foto van jezelf uploaden, met een speciale tekst. Deze krijgt je Valentijn te zien als hij alle vragen goed heeft.
Als je dit allemaal hebt ingevoerd, wordt de VRCard voor je gemaakt. Het enige wat je dan moet doen is een special code, samen met de VR bril, versturen aan je lief.

App Downloaden
Als je lief de kaart heeft ontvangen, moet hij (of zij natuurlijk) wel eerst de VR Card Valentine app downloaden op zijn/haar telefoon,images (2)
Hier kan de toegestuurde code worden ingevuld. En natuurlijk moet daarna de VRbril in elkaar gezet worden. De instructies hiervoor staan duidelijk op de verpakking. De smartphone kun je vervolgens in de bril plaatsen en het filmpje afspelen.
Je Valentijn wordt personmeegenomen naar een Tropisch eiland by night. Door met je hoofd op en neer te gaan, kun je naar boven en naar beneden kijken. Door je hoofd te draaien kun je zo ook naar links of naar rechts kijken. In het midden staan 2 kleine blauwe puntjes. Hiermee kun je dingen aanwijzen en bijvoorbeeld het filmpje laten starten. Kijk met het blauwe puntje op start en de tour kan beginnen.Voordat je bij je vragen komt, moet je eerst hartje stuk schieten met een pijl en boog. Dat vond ik nog wel even lastig om te doen. Maar als het gelukt is, mag je naar de bar, waar je de vragen te zien krijgt die je vooraf hebt ingesteld. Heb je ze allemaal goed, dan mag je verder en wordt je Valentijn onthult.

Conclusie; Een leuke gadget voor Valentijns die hier van houden. Het is zeker origineel en iets heel anders dan de standaard Wil-je-mijn-valentijn-zijn kaarten. De VRbril is natuurlijk ook bruikbaar voor andere VR apps die te vinden zijn in de App Stores. Naast Valentijnskaarten zag ik dat we ook een kerstkaart is geweest. Verjaardag en Huwelijkskaarten worden er binnenkort aan toegevoegd. Misschien is een geboortekaartje nog een idee voor de toekomst.

Kosten; Persoonlijke Virtual Reality kaart op smartphone kost €2,95 en de Cardboard viewer €7,00 = VRcard €9,95
Meer info op http://vrcard.nl

Spread the love

One thought on “Review | Virtual Reality Valentijns Card

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.