Review | Boots Botanics Bathing Body Scrub

Boots Botanics Bathing Body ScrubVorige week werd ik op de Facebookpagina van Boots Nederlands uitgekozen tijdens hun #ReviewFriday‬ om de Botanics Bathing Body Scrub te testen. Daar was ik natuurlijk superblij mee, want Boots heeft altijd heerlijke producten.

Boots één van de meest bekende en vertrouwde merken in Engeland en tegenwoordig ook goed verkrijgbaar in Nederland. Toch blijft het een van mijn favoriete winkels als ik in London ben. Deze winkel kan ik echt niet overslaan om even goed in te kopen. Want naast de gewone apotheek producten kun je in
Engeland ook heel veel bad-, beauty & kinderproducten kopen. De laatste keer heb ik bijvoorbeeld hele schattige jurkjes voor Kleine Zus gekocht. Wat ik sowieso altijd mee koop is een aantal flessen Oli of Olaz Complet. Ja flessen! In NL kun je namelijk alleen potten krijgen. En als ik iets vies vind, is het met mijn vingers in een pot creme, brrrrr
Voor Scrub is dat gelukkig anders, want de Botanics Bathing Body Scrub van Boots zit verpakt in een mooie glazen weckpot met een beugel sluiting.

IMG_3027

Het is erg jammer dat ik jullie niet kan laten ruiken aan deze pot, want de geur is echt zo lekker! Bijna verslavend 😉 De Botanics Bathing Body Scrub heet voluit Botanics Bathing Body Scrub Mediterranean Eden Indulgent. Deze lijn is subtiel geparfumeerd met Oranje Bloesem. Oranje Bloesem is een bekende geur in de aromatherapie en wordt ook wel Neroli genoemd. Deze etherische olie heeft een exotische bloemige geur die activerend op geest en lichaam werkt.

Neroli is één van de weinige etherische oliën waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze de serotoninespiegel in de hersenen verhoogt, hoewel de kracht van suggestie en persoonlijke voorkeur een belangrijke rol kan spelen in de effectiviteit. Serotonine is een belangrijke humeurverbeterende neurotransmitter en een verhoogde spiegel in de hersenen zorgt voor een prettig en rustig gevoel. Er wordt geloofd dat de traditie om sinaasappelbloesem in het boeket of kapsel van een bruid te gebruiken is, omdat de geur van de bloesem de zenuwen stilt.

 

IMG_3026De Botanics Bathing Body Scrub bevat zeezout kristallen, waarmee je oude huidcellen kunt verwijderen. Hierdoor wordt je huid gladder en glanzender Ook stimuleert het de doorbloeding van de huid. Wanneer je scrubt voor het scheren zal je een een gladder resultaat kriigen. Maar bovenal voelt scrub heerlijk aan op de huid en gecombineerd met een heerlijke geur is een scrubbeurt een lekker ontspannende behandeling.

Gebruiksadvies
Breng de scrub aan op je vochtige huid, en masseer het zachtjes in. Spoel het daarna af met water.

Mijn conclusie
De Botanics Mediterranean Eden Indulgent Bathing Body Scrub heeft een bijzondere lekkere geur. Daarnaast scrubben de zoutkristallen goed en geven de huid een mooie gladde en glanzende look. Heerlijk om je even mee op te sluiten in de badkamer en een momentje voor jezelf te hebben. Een echte musthave! De mooie glazen weckpot maakt het ook een zeer aantrekkelijke cadeautje.
Ik heb gezien dat er in deze lijn, naast de Botanics Bathing Body Scrub of een Energising Body Wash, een Rich Bodybutter, een Body Lotion en een Badcrème.

De pot Mediterranean Eden Indulgent Botanics Bathing Body Scrub kost €10.95, maar op dit moment is er een 1+1 actie bij Boots

IMG_3025

Spread the love

3 thoughts on “Review | Boots Botanics Bathing Body Scrub

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.