Play-Doh Touch

De wonderlijke wereld van Play-Doh Touch

Al een paar dagen stond de doos van Play-Doh Touch bij ons op de kast. Toch moesten de meiden nog even geduld hebben, want pas gisteren om 12.00 zou er een Facebook live uitzending zijn. De Play Doh Pro’s Sara-Lynn en Nicole zouden ons alles vertellen over deze nieuwe wereld van Play-Doh. Vol spanning zaten wij klaar om een middagje lekker te gaan kleien.

Play-Doh Touch

Begin vorige week kreeg ik een mailtje dat er op zondagmiddag iets hele erg leuks bekend gemaakt zou gaan worden op de Facebook pagina van Play-Doh World. Nu ben ik zelf niet zo’n klei fan,maar het mailtje maakte mij wel nieuwsgierig en ik wist dat mijn meiden het wel heel erg graag zouden willen proberen. Een paar dagen na mijn reactie terug naar het persbureau ontvingen wij de doos van de nieuwe Play-Doh Touch. Deze werd natuurlijk meteen van alle kanten bekeken en ze konden niet wachten om hem te openen. Toch verdween hij nog even in de kast en zouden we wachten tot zondagmiddag 12.00 uur.

Play-Doh Touch

Wij zaten al helemaal klaar toen Play-Doh Pro’s Sara-Lynn en Nicole ons mee namen in de nieuwe wereld van Play-Doh Touch. We hadden de doos leeg gehaald en de bijbehorende app gedownload. Dit kan voor de iPhone, iPad, iPod touch en bepaalde Android apparaten.

In de doos zit een studio met 5 digitale actiestempels op de uiteinden, 5 digitale figuurstempels, 4 gereedschapjes, 15 steekvormpjes en 7 potjes Play-Doh boetseerklei.De meeste onderdelen zijn niet nieuw voor Play-Doh, maar het is de studio die alles anders maakt. Wanneer je je Play-Doh creatie op het witte vlak van de studio legt en hem scant met je tablet of smartphone, komt hij tot leven in de app! In de app kan hij opeens lopen, dansen, springen en vliegen. De actiestempels zorgen voor dit verrassend effect op je kleifiguurtjes. Met de steekvormpjes en gereedschapjes maak meer dingen om je eigen wereld te veranderen en te verbeteren Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan in de virtuele wereld van Play-Doh Touch.

 

Middagje Kleinen

Na de demonstratie gingen mijn meiden zelf aan de slag. De Play-Doh Touch is voor kinderen vanaf 3 jaar, maar ook de oudere kinderen (en mama’s en papa’s) kunnen zich hier meer uren vermaken. Er zijn in de app 3 werelden, dus zo kan ieder voor zich aan de slag, zonder ruzie. Wij gebruikte nu voor de ene de iPhone en de andere de iPad. Druk waren ze beide aan het kleien van hun eigen monsters. Zodra je deze dan op het witte vlak legt en in scant begint de pret. Voor Kleine Zus was dit genoeg, terwijl Grote Zus een hele eigen wereld maakt, met palmbomen, huisje en bloemen. Ook maakte ze een aparte wereld van haar eigen gemaakte watermeloen schijfje.

Grappig is ook dat als je harder op het scherm van je iPhone of iPad drukt, je de creaties kunt samenknijpen en uitrekken. En leg je en stukje wit op de je poppetje, dan maakt de app er na het in scannen zelf een oogje van.

Ons oordeel

De app en de studio samen met de Play-Doh klei geven een hele nieuwe dimensie aan kleien. De meiden konden vrijwel direct ermee aan de slag en hadden vrij snel door hoe alles werkte. Het is de nieuwe generatie van creativiteit en de mogelijkheden zijn eindeloos. De meiden verzinnen steeds nieuwe dingen en niets is te gek.
Je kunt de app ook downloaden en zonder studio aan de slag gaan. Met een witte ondergrond van een tafel of papiertje kun je ook je creaties in scannen, maar je mist dan wel de extra’s van de 5 digitale actiestempels.
Ik denk er hier in huis de komende tijd nog heel wat gekleid gaat worden, door groot en klein en onze wondere werelden van Play-Doh Touch steeds mooier gaan worden.

De set is verkrijgbaar in de grote speelgoedwinkels en Bol.com

Wil je meer uitleg of de demonstratie van gisteren terug zien, ga dan naar Play-Doh Wereld op Facebook

Spread the love

17 thoughts on “De wonderlijke wereld van Play-Doh Touch

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.