Review | Blij met Fritz! in de slaapkamer

Blij met Fritz! in de slaapkamerEen watte? Ja, vandaag misschien een wat technisch verhaal, maar o o o wat ben ik er blij mee 🙂 Met dank aan dit kleine kastje heb ik nu eindelijk ook Wifi in mijn bed. Dankzij de Fritz! Repeater 1750E kan ik nu ook eens wat vroeger naar bed en aldaar nog even tv kijken of door mijn Facebook en Instagram tijdlijn scrollen. Heb je ook niet overal in huis Wifi, lees dan even verder, want met dit apparaatje is dat probleem in een keer opgelost en ik weet zeker dan ook jij hem geïnstalleerd krijgt.

No connectie

Vorig jaar zijn we verhuisd naar een redelijk nieuw huis. Een fijn huis, dat lekker geïsoleerd is en met deze warme dagen aangenaam koel. De keerzijde van de medaille is wel dat de dikke muren ook de Wifi in huis niet overal toelaten. Home WifiEn ons huis is ook weer niet zo modern dat ze daar bij de bouw al rekening mee hebben gehouden. Zo hebben we helemaal boven in de kamers van de meiden geen bereik. Dit vind ik nu nog niet zo erg, want dat betekent dat ze met de iPad of laptop toch beneden moeten zitten. Maar ook is er geen bereik, net aan mijn kant van het bed. Aan de kant van Papa’s Liefste is de Wifi prima te ontvangen, maar mijn telefoon ging toch vaak over op de 3G.

Natuurlijk kun je beter niet te veel op je telefoon kijken voordat je gaat slapen, dat weten we allemaal. Maar ik ben vast niet de enige die toch dan even de rust heeft om te scrollen door Facebook, Twitter en Instagram. En ook is dat het eerste wat ik doe als ik ’s ochtends weer wakker wordt. (ik beken…) Helaas was dat vaak dus alleen mogelijk met 3G. Ook hebben we in dit huis geen tv meer op de slaapkamer. Hiervoor was geen goede plek te vinden en eigenlijk vonden we dat ook wel een goed voornemen. Maar steeds vaker heb ik toch wel zin om wat vroeger naar bed te gaan en daar nog even tv te kijken. Dit kon dus alleen als ik op de plek van Papa’s Liefste ging liggen.

De oplossing! 

Enige tijd geleden las ik over de Fritz! WLAN Repeater 1750E op de blog van Love That. Ook zij had geen ontvangst in haar slaapkamer en vond de oplossing voor dit probleem. Ik reageerde op haar blog dat ik precies hetzelfde probleem heb. Je kunt je dan ook voorstellen dat ik blij verrast was, toen ik benaderd werd of ik de Fritz! ook wilde reviewen op Mama’s Liefste. Daar had ik natuurlijk wel oren naar. Ik moest nog even wachten tot na mijn vakantie omdat ze door hun voorraad heen waren. Er is dus duidelijk vraag naar. Want wist je dat maar liefst 95 procent van de Nederlanders het belangrijk vindt om thuis een goed Wifi-signaal te hebben. Toch heeft een derde niet door het gehele huis goed bereik. Een kwart van de Nederlanders heeft geen idee hoe het Wifi-signaal verbeterd kan worden.

Fritz! set

Plug & Play

Toen het pakketje kwam, zat er in het doosje niet meer dan wat je op de foto ziet; een stekker, een snoertje en uitleg. Het snoertje en de boekjes kon ik eigenlijk gewoon in de doos laten. Het enige wat ik hoefde de doen was wat knopjes indrukken en de stekker in het stopcontact te stoppen. Het liefste in de buurt van je draadloze internetroute. Deze zit bij ons in de meterkast, pal onder onze slaapkamer. Om verbinding tussen de Fritz! Repeater en de router kan op 2 manieren, draadloos en met het snoertje. Omdat het echt een plug&play apparaatje is, probeerde ik het eerst draadloos.

Hiervoor moest ik op de WPS-knop drukken totdat het middelste ledlampje “WLAN” ging knipperen. Vervolgens heb je 2 minuten de tijd om de “WPS” of “WLAN” knop van je Wifi-basis station in te drukken. Gelukkig stond er in de beschrijving een duidelijk afbeelding waar ik deze kan vinden op dat kastje. Als dan de lampjes voor de signaalsterkte branden is de verbinding tot stand gebracht. Nu kun je de Repeater plaatsen in een stopcontact ongeveer halverwege het Wifi basisstation en de plek waar je het netwerk wilt vergroten. Wij hadden nog een mooi stopcontact daarvoor in de slaapkamer, aan mijn kant van het bed. De Repeater heeft nu dezelfde netwerknaam als die van je router en automatisch zullen je Wifi apparaten hiervoor kiezen. That’s all! 

1750E_illustratie_iconen_443x335

Gelukt? Blij?

Ja en Ja! Zonder enig probleem kreeg ik de Fritz! Repeater aan de praat en had ik ook meteen volle Wifi in mijn bed! Ik ben best handig met een computer, maar  de hardware laat ik altijd aan Papa’s Liefste over. Maar hier had ik hem echt niet voor nodig. Blij? Heel erg! Ik kan nu lekker in mijn bedje nog een bedje tv kijken en internetten, zonder dat ik mijn data daarvoor hoef te gebruiken. Leuke bijkomstigheid is dat het kastje ook prima past bij ons behang 🙂
Als de meiden groter worden en we echt niet meer alleen de Wifi beneden (en ik mijn bed) kunnen houden, schaffen we zeker weten nog zo’n handig kastje aan.

De Fritz! Repeater 1750E is onder ander verkrijgbaar in de Fritz Shop en Bol.com

Wist je dat…

Andere opvallende resultaten van het onderzoek zijn:

  • Het niet of slecht laden van video’s levert voor bijna een derde van de Nederlanders méér stress op dan het kijken naar een horrorfilm.
  • Meer dan vier op de tien Nederlanders zouden thuis een beter Wifi-signaal willen hebben.
  • Wifi is voor velen zo belangrijk, dat de helft van de Nederlanders een goed Wifi-signaal verkiest boven een bad in huis.
  • Zeven op de tien Nederlanders kunnen zich niet voorstellen nooit meer Wifi te gebruiken.
  • Bij één op de tien Nederlanders is Wifi in huis zo slecht, dat ze liever een vaste internetaansluiting gebruiken.

Waar mis jij je Wifi verbinding het meeste?

Dit artikel bevat gesponsorde producten en affiliatie links.
 Met een affiliatie link krijg ik een kleine vergoeding mocht je het product kopen.
 Dit maakt qua prijs voor jou niets uit, maar help je me wel een beetje 😉

Spread the love

10 thoughts on “Review | Blij met Fritz! in de slaapkamer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.