Glamour Beauty Lover | Clinique Pep-Start Eye Cream

Pep-StartEnige tijd geleden las ik een oproep bij de Glamour dat ze op zoek waren naar Beauty Lovers, die eens per maand een product van Estée Lauder of Clinique wilde testen. Omdat ik geen echte beauty-kenner ben, leek het me wel leuk om mij me op deze manier meer in te verdiepen. Deze maand kreeg ik bericht dat ik mee mocht doen en stuurde ze mij een monstertje op van Clinique Pep-Start Eye Cream. Voor een bloggende moeder, geen beter product op te testen!

Clinique komt deze maand met een nieuwe eye-cream op de markt, Pep-Start Eye Cream. Een creme die teken van vermoeidheid, stress en slaapgebrek verminderen, zo lees ik op de verpakking. Nou, dat klinkt als het juiste product op het juiste moment voor mij. Als moeder, diëtist, onderzoeker, markt-organisator en blogger zijn vermoeidheid, stress en slaapgebrek op dit moment zeer aan de orde. Met aanbrengen van een goede hydraterende oogcrème is dan een absolute must.

De werkende ingrediënten.
In de Pep-start eye-cream heeft 7 peptide die helpen om je er frisser uit te laten zien
Acetyl Hexapeptide-8 en Palmitoyl Hexapeptide-12 helpen de natuurlijke collageen- en elastineproductie die de huid weer stevig maakt. Ze helpen tekenen van vermoeidheid verminderen zoals donkere schaduwen en verkleuringen rond de oogzone.
Weiproteïne is een natuurlijke polypeptide van grote kwaliteit, en is rijk aan aminozuren die de tere huid rond de ogen helpt verstevigen pep-startzodat de huid van de oogzone er frisser en beter uitziet.
Palmitoyl Tripeptide-1 en Palmitoyl Tetrapeptide-7 helpen, als ze gecombineerd worden, de collageenproductie stimuleren, evenals de aanmaak van hyaluronzuur en fibronectin, dat ontstekingsremmend werkt.
• Trifluoroacetyl Tripeptide-2 is een peptide die positief werkt op de soepelheid en stevigheid van de huid omdat het de aanmaak van progerin vermindert, een toxisch eiwit dat zich opbouwt en vroegtijdige veroudering veroorzaakt.
Sojaboonproteïne is rijk aan peptiden, glycopeptiden en polysacchariden die helpen een mooiere, gladdere en meer levendige huid te bewerkstelligen.

Ook de andere ingrediënten dragen daaraan bij
Cafeïne werkt als irritatieremmer die de huid een boost geeft en zwellingen vermindert.
Algenextract is een botanisch extract met uitzonderlijke kalmerende eigenschappen die helpen de huid rustig en glad te houden zodat hij minder ontvankelijk is voor donkere kringen door irritatie.
Phytospingosine vermindert de kans op donkere kringen omdat het vocht helpt afvoeren dat zich anders zou ophopen onder de dunne huid van de oogzone.
Melasse Extract uit suikerriet is een natuurlijk ingrediënt dat donkere kringen helpt bestrijden en de huid van de oogzone verheldert voor een frissere, uitgeruste blik.
Magnolia Officinalis Bark Extract is een natuurlijk ingrediënt dat de huid van de oogzone gladstrijkt en wallen en donkere kringen tegengaat.
Sapindus Mukurossi Fruit Extract (het fruit van de zeepnotenboom) en Caesalpinia Spinosa Gum uit Peru zijn natuurlijke ingrediënten die, als ze gecombineerd worden, vermoeidheid tegengaan en de aanmaak van ATP (Adenosine Triphosphate) stimuleren, dat de celstofwisseling verbetert.

Ook is de creme parfumvrij en op allergie getest.

Gebruik
Van de oogcreme heb je maar een klein beetje nodig voor een opgefriste blik. Normaal doe ik de oogcrème
een mijn vingertoppen en klop het dan zachtjes onder mijn ogen. De Pep-start komt echter in een tube met aan het einde een ronde applicator. Hiermee kun je direct de creme in cirkelvormige bewegingen over de oogzone, denk ook de oogleden, aanbrengen. Hiermee verminder je de zwellingen rond de ogen Na 3 seconde heb je dan een frisse uitstraling en je huid ziet er de hele dag helder en gehydrateerd uit.
pep-start how to use

Getest
Uiteraard heb ik nu een monstertje gekregen en ziet de applicator er iets minder geavanceerd uit dan de orginele tube op de afbeelding. Het is daardoor lastig om een klein beetje creme op het bolletje te laten liggen,
want als ik niet meer knijp in het tubetje, dan schiet de creme terug in de tube. Goed doseren is dus lastig. Uiteindelijk doe ik toch maar een klein beetje creme eerst op mijn vinger.
Met het ronde uiteinde verdeel je vervolgens de creme zachtjes over de oogzone. Ik deed dit altijd alleen onder mijn oog, op de wallen. maar in de instructies staat dat je deze creme ook over de oogleden kunt verdelen voor de frisse blik
Persoonlijk vind ik het toch fijner op de creme met mijn vingers aan te brengen, dan met de ronde kop. Het gaat prima, maar ik hou zelf gewoon meer van het contact met mijn vinger, dan een applicator.

Wist je trouwens dat je de creme onder je ogen het beste kan aanbrengen met je ringvinger? Met deze vinger kun je namelijk de minst kracht zetten en hierdoor klop je de creme nog zachter in.

Nadat je de creme hebt aangebracht voel je een lichte tinteling en dat geeft je aan een frisser idee. Of je blik al na 3 seconde ook daar werkelijk helderder is, vind ik wel wat moeilijk te zeggen, maar het voelt in ieder geval wel zo. En het geeft de dag een frisse start en je het gevoel je er weer tegenaan kan. En dat is zeker ook wat waard.

Pep-start

Pep-Start is te koop bij de Clinique verkooppunten en kost €25,90 voor 15ml

Naast een oogcrème gebruik ik natuurlijk ook altijd en dagcrème. Wat ik lastig vind is om te bepalen welke creme je als eerst aanbreng.
Hoe doe jij dit? Eerst oogcrème en dan de dagcrème of toch andersom?

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met #glamourbeautylover

Spread the love

2 thoughts on “Glamour Beauty Lover | Clinique Pep-Start Eye Cream

  • m.mattheijs says:

    Hoi,hoi ik heet Manja Mattheijs en kom uit Oss (Noord-Brabant)
    Ik zou ook graag mee willen doen met tegen testen van jullie producten! ! Ik heb een salonnetje en werk met beauty producten, ik ben wimperstyliste en nagelstyliste, ben dol op alles wat met beauty temaken heeft, hebben jullie nog iemand nodig, Let me know! !
    Gr. Manja

    • Hi, ik had me al een tijd geleden opgeven bij de Glamour om mee te doen. Wellicht kun je even kijken op hun site of je je nog kan aanmelden. Andere website waar je je kunt opgeven als tester zijn HetTestpanel, Buzzer en TRND (er zijn er vast ook nog een boel andere)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.