Review | BakfietsSale in Leiden

BakfietsSale Leiden 05-16Afgelopen week was het even wat rustiger op mijn blog. Dit kwam omdat ik naast bloggen nog een andere hobby heb, namelijk het organiseren van markten. Een van die markten is de BakfietsSale en afgelopen zondag was de 3e Leidse editite. Naast de Leidse BakfietsSale, hebben we vorig jaar ook een BakfietsSale in Leiderdorp georganiseerd. Ik doe dit trouwens niet alleen, maar gezellig met een vriendin.
Vandaag daarom een verslagje van de BakfietsSale, die beter verliep qua weer dan verwacht, maar toch wat nat werd.
De BakfietsSale is een markt die je het meeste kunt vergelijken met een kofferbakverkoop. Maar zoals de naam het al een beetje verklapt, worden de spullen niet verkocht vanuit een auto, maar vanuit een bakfiets. Het idee is wel geboren nadat we op een CarbootSale geweest waren. Omdat ik al jaren een bakfiets heb en we er steeds meer in de stad zien, bedachten we dat het leuk zou zijn als we een markt zouden organiseren met bakfietsen. Van een grapje tijdens de borrel, stonden we dit weekend voor de vierde keer met ca 30 Bakfietsen, waaruit diverse spullen werden verkocht.

BakfietsSale Leiden 05-16 BakfietsSale Leiden 05-16

De voorgaande jaren organiseerde we de BakfietsSale tijdens een speciaal thema weekend in Leiden. Het thema was markten en naast de BakfietsSale waren er dan op heel veel andere pleinen en plekken in de stad markten te vinden. Dit jaar veranderde het thema van Markten naar Muziek, omdat de locale platenzaak Velvet 25 jaar bestond en dat vierde op de laatste zondag van de maand. TIjdens deze dag zouden er verschillende optredens zijn op de brug, naast de plek waar we elk jaar de BakfietsSale hadden gehouden. Gelukkig vond de organisatie het prima als we toch de BakfietsSale zouden organiseren. Ook nieuw was dat er een Biologische Markt is op dezelfde plek, op de laatste zondag van de maand. Gelukkig hadden zij slechts 6 kramen en was er nog zeker genoeg plek voor een aantal Bakfietsen. Zij vonden het ook wel een leuke aanvulling op hun markt en natuurlijk ook erg passend binnen hun thema.
Omdat steeds meer mensen zich iets kunnen voorstellen van wat de BakfietsSale inhoudt, komen de aanmeldingen voor de markt ook makkelijker binnen. We hebben zelfs een hele club mensen die al alle 4 BakfietsSales hebben deelgenomen. Maar er zijn zeker ook altijd wel nieuwe deelnemers die gezellig met hun bakfiets en spulletjes meedoen. De BakfietsSale is niet per definitie een rommelmarkt, want er zijn ook altijd wel ondernemers die met hun outlet komen of startende ondernemers die meeden voor wat meer naamsbekendheid in de stad. Ook is er plek voor creatievelingen met hun handgemaakte spullen en bakfietsen die zijn omgebouwd tot etenskramen. Het is vaak een gezellige bonte verzameling en iedereen gebruikt de bakfiets op zijn eigen manier.

BakfietsSale Leiden 05-16  BakfietsSale Leiden 05-16 BakfietsSale Leiden 05-16  BakfietsSale Leiden 05-16

Omdat we deze markt natuurlijk wel buiten organiseren, begint het stressen om het weer al 2 weken van te voren, als de eerste voorspellingen worden gedaan. Het eerste jaar hadden we een top dag, maar vorig jaar de hele dag regen en wind…. Het leek erop dat wij ook dit jaar het niet zouden treffen en er een code geel was afgekondigd. Gelukkig viel het boven Leiden nog wel mee. Zaterdag was het top weer, en zondag begon gelukkig ook droog. Wel stond er wat wind en dat is op een plein altijd net wat harder dan in de winkelstraten.

BakfietsSale Leiden 05-16Wij waren er al lekker vroeg om nog snel even in te schatten hoe we de bakfietsen het beste konden opstellen nu we de Vismarkt moesten delen met de Bio Markt. Gelukkig waren de marktmeesters van de Bio Markt erg meegaand. Met de 30 aanmeldingen die we hadden en hun 6 kramen past het precies. Vooraf maken we wel een indeling, maar deze delen we nooit van te voren met de deelnemers, zodat we altijd nog kunnen schuiven als dat moet. Dat was ook nu weer heel goed, want onverwachts kwam er nog een stroopwafelkraam bij en die wilde perse op dezelfde plek staan, waar hij op woensdag ook staat. Alleen hadden wij die ruimte al wel ingedeeld. Maar goed, hij wilde niet wijken, dus waren wij maar de schappelijke in het verhaal. Bij elke markt is er wel een dwarsligger en die nominatie hebben we hem gegeven. Gelukkig waren alle andere deelnemers een stuk flexibeler en had iedereen een plekje helemaal naar hun zin. De BakfietsSale begon officieel om 12.00, maar tijdens het opbouwen deden veel deelnemers al zaken!

BakfietsSale Leiden 05-16 IMG_6196
De muziekoptredens begonnen om 13.00 met Mister & Mississippi en het werd ook steeds drukker en gezelliger op de markt.
Natuurlijk hielden we onze weerapps goed in de gaten (ik heb er momenteel 15 op mijn telefoon staan) en om iets voor 15.00 kregen we toch een regenalarm. Een grote bui net onder Rotterdam leek toch net over Leiden te schrappen en helaas hielden we het niet droog. Ter voorbereiding hadden we al plastic afdekzeiltjes gekocht bij de Action voor de deelnemers. Helaas veranderd de sfeer van de markt meteen as er overal plastic overheen gaat. Een deel van de deelnemers stond onder een rij bomen en die hadden er wat minder last van, maar een deel werd helaas toch best nat.

IMG_6208 IMG_6263
De bui duurde een halfuurtje en daarna ging iedereen gelukkig weer vrolijk verder. Op de achtergrond hadden we nog de muziek van Spinvis.
Het werd ook weer wat drukker, want om 17.45 zou niemand minder dan Douwe Bob optreden en dat trok zeker publiek. Maar de meeste deelnemers wilde daar toch niet op wachten, want er kwam een nieuw buienalarm binnen dat het 16.45 nog een keer zou regenen. Daarom hielden de meeste deelnemers het toen wel voor gezien en was de Vismarkt om 17.30 bijna weer zo goed als leeg.
Wij waren keken nog even bij Douwe Bob en gingen toen gezellig een hapje eten ter afsluiting.

BakfietsSale Leiden 05-16

Het was een gezellige editie, die bijna helemaal droog bleef en daarmee het vorige jaar overtrof. De Bio Markt kon onze BakfietsSale Leiden 05-16aanwezigheid zeer waarderen en zien zeker wel een mogelijkheid voor misschien nog een nieuwe editie in Leiden, dit najaar.
Klik hier voor meer foto’s van de BakfietsSale
Wil je op de hoogte blijven over de BakfietsSale, volg ons dan op Facebook, Instagram of Twitter, We hebben ook een website, maar die zijn we momenteel aan het updaten. Kom dus de volgende keer gezellig langs of doe mee. Mocht je zelf geen bakfiets hebben, dan is dat geen probleem en kunnen wij er ook eentje voor je regelen.
Weet je een leuke locatie buiten Leiden waar we een BakfietsSale zouden kunnen organiseren, dan horen we dat ook graag, want we zouden graag onze grenzen willen verleggen. Mail ons dan op info@ BakfietsSale.nl

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.