Ik ben zo'n moeder die

Ik beken… | Ik ben zo’n moeder die… TAG

De ‘Ik ben zo’n moeder’ Tag van Mar-Joya gaat sinds een paar weken rond bij de Mamabloggers. Deze lees ik met plezier, want in deze tag biechten de moeders met 10 willekeurige stellingen eerlijk op wat voor soort moeder ze eigenlijk echt zijn. De perfecte moeder bestaat natuurlijk helemaal niet, al doen we soms graag voorkomen dat we dat wel zijn. Gisteren werd ik getagd door Linda van Go or No Go, dus kan ik niet anders dan ook met de billen bloot, want ook ik ben zo’n moeder die…

Ik ben zo'n moeder

Ik ben zo’n moeder die:

1. in de speeltuin de schommelt niet duwt

Mijn kinderen spelen graag in de speeltuin. Het liefste kies ik er dan eentje waar ik op het terras kan zitten met een kopje koffie (ook al is dat dan in een plastic bekertje). Zeker in de zomer kan ik even heerlijk genieten van een momentje voor mijzelf. Ik laat ze dan ook het liefst lekker hun eigen gang gaan in de speeltuin en het zelf uitzoeken. Gelukkig zijn er altijd wel andere moeders (en vaders) die achter hun kind aan rennen en dan zo lief zijn om dan de schommel van mijn kinderen ook een duwtje te geven 😉

2. de bedden niet wekelijks verschoont

Tja, deze stelling zag ik bij veel van de andere mama’s ook voorbij komen. Ik zal dan ook maar meteen bekennen; nee ook ik verschoon niet wekelijks de bedden. Deze stelling was voor mij een heerlijke eye-opener, want eerlijk gezegd schaamde ik mij er wel een beetje voor dat ik het zo weinig doe. Ik las ooit ergens dat het om de 2-3 dagen al zou moeten. Ook al vind ik niets zo lekker dan om onder schone lakens te kruipen, het afhalen en opmaken vind ik zo’n gedoe. Elke avond stap ik dan weer onder de dekens en denk “Morgen ga ik het echt doen!”

3. zelf slecht in opruimen is

Ik hoop dat mijn dochters deze blog voorlopig niet lezen, want ik mopper heel vaak (elke dag) dat het overal zo’n troep in huis is. Zeker op de kamer van Grote Zus kan het een grote bende zijn. Menigmaal heb ik al gedreigd om een grote vuilniszak te pakken en dan alles weg te gooien. Dit tot grote tranen van haar (en zonder resultaat). Maar heel eerlijk heb ik zelf ook een hekel aan opruimen. Zo staat er nog steeds een krat met spullen van de vakantie in de gang en ook mijn koffer ligt nog niet terug onder het bed. Misschien dat ik daarom zo graag zou willen dat mijn kinderen beter waren in opruimen, dan hoef ik het niet te doen. Ik vrees echter dat ze erfelijk belast zijn…

4. geen schermtijd heeft ingesteld

Zodra de meiden wakker zijn gaan ze naar beneden en maken ze ruzie over wie op de iPad mag en wie op de “oude telefoon”. Ook als ze uit school komen gaan het liefst de schermpjes meteen weer aan. Nou heb ik helaas ook geen echte buitenspel kinderen. Ik hou mij voor dat het wel prima is, want ze doen vaak ook Squla of de Typetuin. Zolang ze geen ruziemaken over wie op welk apparaat mag, vind ik het ook prima ivm de rust (zeker op weekendochtenden). Toch probeer ik het na de vakantie de schermtijd uit te stellen tot na 17.00. Een beetje om het voor mezelf goed te praten en zodat ik in ieder geval rustig kan koken.

5. geen zakgeld geeft

We hebben het hier wel vaak over gehad, want eigenlijk willen we de kinderen een beetje vaardig te maken in het omgaan met geld. Het punt is dat wij eigenlijk nooit meer kleingeld in onze portemonnee hebben. Ik betaal zelf namelijk alles met mijn pinpas. Zo hadden we ooit ook ingesteld dat er geld verdient kon worden met het doen van klusjes in huis. Helaas heeft dit voornemen ook geen lang leven gehad. Deels ook omdat de kinderen daar zelf helemaal niet echt mee bezig zijn en er niet om vragen. Want zelfs de belofte aan Grote Zus dat ze €5 krijgt als ze haar kamer opruimt, heeft nog nooit gewerkt.

6. nog steeds de jongste (van bijna 5) achterop de fietst heeft

Het doel was om deze zomer Kleine Zus te leren fietsen. Alle voorbereiding waren getroffen, nieuwe fiets, helm en BikyBiky vestje. Helaas is het er tot op de dag van vandaag nog niet van gekomen. De zijwieltjes zitten nog steeds op haar nieuwe fiets en breng ik haar achterop de fiets naar school. Het past nog net, maar het wordt echt de hoogste tijd dat deze dame zelf leert fietsen.

7. haar kinderen 1-2x per week in bad doet

Gelukkig weet ik ondertussen dat het beter is om kinderen niet elke dag in bad te doen. Want te veel poedelen kan de jonge huid juist beschadigen. Mijn oma zei het al en een tijdje terug las ik het ook in een artikel op RTL Nieuws van Dr. Leenhart. 2-3x per week met alleen water is het beste! Omdat Kleine Zus tegenwoordig elke week een uur gaat zwemmen, doen we het eigenlijk zelfs nog maar 1-2x per week.

8. haar kinderen met de kleren voor morgen in bed legt

Omdat we bij Grote Zus altijd grote strijd hadden met wat ze ’s ochtends aan moest trekken, hebben we al vrij snel besloten om haar ’s avonds alvast haar jurk en legging te hijsen voor de volgende dag. Want wat is nu het verschil tussen een legging en een pyjamabroek? De kleren zijn schoon en veel zweten doen kinderen nog niet. Zo hoefde we ’s ochtends alleen nog maar sokken, schoenen en soms een rok aan te trekken. Dit scheelde enorm in ons ochtendritueel, maar zeker ook in ons humeur.

9. haar kinderen niet elke avond voorleest

Dit vind ik misschien wel de ergste bekentenis om te doen. Ik ben ’s avonds altijd zo blij als ze eindelijk boven zijn, omgekleed en tanden hebben gepoetst en in bed liggen, dat ik eigenlijk geen zin meer heb om nog voor te lezen. Ondanks dat ik hier zelf wel goede herinneringen aan heb, want mijn vader las ons elke avond voor uit de boeken van Annie M.G. Schmidt en Roald Dahl. Ik zou het dus eigenlijk ook gewoon moeten doen, maar nu Grote Zus kan lezen, mag zij het van mij doen. Een goede oefening voor haar en ik kan naar beneden.

10. het moederschap het mooiste vindt wat haar is overkomen

Ondanks dat ik af en toe geen idee heb wat ik aan het doen ben, vind ik het moeder zijn een van de leukste rollen in mijn leven. Ik vind het heerlijk om mijn meiden groter te zien worden. Het is wonderbaarlijk hoe ze van een hulpeloze baby nu al grote (bijna) zelfstandige meiden zijn. Ik geniet elke dag van ze en ben reuze trots op ze. Ik hoop ook dat ze later ooit zullen in zien dat al mijn tekortkomingen niets afdoen aan mijn liefde voor ze

Nou dit waren mijn 10 eerlijke bekentenissen van een moeder die ook maar wat doet. Natuurlijk wil ik graag weten hoe dat bij jullie zit, maar het nieuwsgierigste ben ik toch wel wat naar voor soort moeder onze Loedermoeder van het Jaar Lisette eigenlijk is…

Spread the love

34 thoughts on “Ik beken… | Ik ben zo’n moeder die… TAG

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.