Ik beken... slapen in de kleren voor morgen

Ik beken… mijn kinderen slapen in de kleren voor morgen

Afgelopen zaterdag ging ik al met de billen bloot in de tag Ik ben zo’n moeder die…. Een van de punten die ik opbiechtte is dat mijn kinderen slapen in de kleren voor de volgende dag. Omdat ik daar nogal wat vragen over kreeg, deel ik vandaag graag nogmaals de blog met het idee daar achter. 

Ik beken... slapen in de kleren voor morgen

Geen ochtendmens & driftbuien

Toen onze oudste dochter een jaar of 1,5 was, begon ze al een sterke mening te krijgen over wat ze wel en vooral niet aan wil trekken. Ze had een sterke voorkeur voor jurken en rokjes. Maar steeds vaker kon ze ’s ochtends niet kiezen en accepteerde zij mijn keuze ook niet. Had ze een rok aan, moest het toch een jurk zijn en natuurlijk ook andersom. Ook de keuze tussen een legging en een maillot gaf veel strijd. Deze liep zo hoog op, dat op een gegeven moment we haar met z’n tweeën moesten aankleden. Papa hield haar in de houtgreep en ik probeerde een maillot aan haar trappende benen te krijgen. Je kunt je voorstellen dat we onze dag zo niet echt goed begonnen. Ons eigen ochtendhumeur hielp hier niet bij….

Omdenken

Na een zoveelste gevecht in de ochtend, bedacht ik dat het zo niet langer meer kon. Natuurlijk hadden we al verschillende dingen uitgeprobeerd, zoals de kleren ’s avonds samen uitzoeken en alles klaar leggen. Helaas was ze zich dan in de ochtend bedacht en werd het alsnog een strijd. Op een gegeven moment was ik de was aan het opvouwen en legde ik een pyjamabroek van haar per ongeluk op de stapel leggings. Ik bedacht me toen dat er eigenlijk maar weinig verschil zit tussen die broeken. En een jurkje a la Petit Louie eigenlijk ook niet zo verschilde met haar nachtjaponnen. De volgende avond kozen we een legging uit en een mooie jurk en gingen slapen.

Probleem opgelost

De volgende ochtend was er geen vuiltje aan de lucht. Geen strijd meer met aankleden, alleen nog sokken en schoenen en klaar! Op sommige dagen sliep ze in een legging en t-shirt en hoefde alleen de rok nog aan. In de winter was het een maillot en had ze dus ook geen koude voeten meer. Tot op de dag van

vandaag doet ze dat nog steeds. ’s Avonds schoon ondergoed en kleren aan en ’s ochtends bijna meteen klaar voor school.

Deze gewoonte hebben we natuurlijk ook bij Kleine Zus doorgevoerd en het werkt ook bij haar prima. Want met haar hebben we ook te stellen, als we haar een keertje toch in een normale pyjama hebben gehesen. Net als haar zus, heeft zij een sterke eigen mening als het om kleding gaat, Voordat we voor haar de juiste jurk of rok hebben gevonden in de ochtend, zijn we heel wat frustraties verder…

Vies?

Ach, de kleren die ze aan krijgen zijn schoon en zoveel zweten mijn kleine meisjes ook nog niet. Wij zijn erg blij met de oplossing die we gevonden hebben. Noem mij een Loedermoeder, maakt mij niet uit. Onze ochtenden zijn op deze manier een stuk vriendelijker en met minder stress. Iedereen blij en dat is een stuk belangrijker.

Waar slapen jullie kinderen in?

Lees ook hoe wij van het verzetten van de klok naar de Wintertijd een Win-Win situatie maakten

De foto’s in deze blog komen van Shutterstock

Spread the love

34 thoughts on “Ik beken… mijn kinderen slapen in de kleren voor morgen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.