Mama's Liefste 1 jaar

Hoera! Mama’s Liefste bestaat 1 jaar

Morgen is het precies 1 jaar geleden dat ik de knoop doorhakte en begon met bloggen. Natuurlijk kan ik dat niet zomaar voorbij laten gaan. Deze week heb ik daarom een winweek georganiseerd, maar vandaag vertel ik wat meer over hoe Mama’s Liefste gestart is en hoe het afgelopen jaar verlopen is.

Mama's Liefste 1 jaar

Hoe het begon

Vorig jaar rond deze tijd zat ik een tijdje thuis omdat mijn nieuwe baan later begon dan eerder afgesproken. Niet dat ik me dan verveel, maar ik liep al een tijdje rond met het idee om een blog te gaan beginnen. Eigenlijk was het plan om daar in het nieuwe jaar mij eens in te gaan verdiepen. Maar eigenlijk was nu de beste tijd, omdat ik waarschijnlijk in het nieuwe jaar weer gewoon zou moeten gaan werken. Op 6 december besloot ik er gewoon voor te gaan. Fijn is dat Papa’s Liefste erg thuis is in de wereld die Internet heet. Ik verzon de naam en niet veel later was er een domein geclaimd en was er een website. Mama’s Liefste was geboren!

blog-7-dec

Waarom een blog?

Eigenlijk was ik gewoon nieuwsgierig naar de wereld achter alle die bloggers. Ik volgde er al een tijdje en daarnaast ben ik ook altijd wel geïnteresseerd geweest in de digitale wereld. Want als je al 20 jaar met een ICT’er pur sang samen woont, wordt je er toch een beetje mee besmet. Ik doe vrij vaak mee met winactie op het internet (en ook bij bloggers), hierdoor was ik vaak al snel op de hoogte van de nieuwste films, leukste uitjes en handigste gadgets. Omdat ik ook regelmatig wat won, dacht ik dat het leuk zou zijn als ik, als een soort bedankje, deze producten zou kunnen reviewen.

Na wat korte blogjes over het opstarten van een blog, was mijn eerste echte blog een review van de nieuwste Mega Mindy vs Rox film, waar ik Grote Zus en haar vriendinnetjes mee naar toe nam. Daarna volgende nog een heel aantal reviews van leuke uitjes zoals het AH Allerhande Kerstfestival en de I Love Beauty beurs.

Best gelezen blogs

Ook maakt ik mijn eerste blog met winacties, een overzicht met online adventskalender. Later zou ik starten met mijn wekelijkse overzichten van de leukste winacties in Bloggersland. Dit zijn vaak de best gelezen blogs die ik heb geschreven. Natuurlijk schreef ik ook over andere zaken. Dit is de top 5 van best gelezen blogsIMG_0004[1]

In totaal heb ik het afgelopen jaar 332 blogs geschreven. Dat zijn is bijna een blog per dag! Ik ben daar zelf best wel trots op, want ik ben eigenlijk niet iemand met veel zelfdiscipline. Maar hierin heb ik mezelf wel verbaasd. Het doel was in eerste instantie om alleen de eerste maand dagelijks te posten, om ze sneller handigheid te krijgen in mijn blog in WordPress. Maar de onderwerpen bleven zich aandienen, dus inspiratie genoeg. Nu hou ik een blogplanner bij en deze is al gevuld tot aan het einde van het jaar.

Volgers

Een blog is niet alleen het schrijven van een verhaaltje, maar gaat ook veel over de interactie met je volgers. In het begin deed ik het nog een beetje anoniem en vond ik het heel spannend om mijn familie en vrienden te vertellen over mijn blog. Natuurlijk waren de reacties erg leuk toen ik het wel wat meer vertelde. Na een tijdje kwamen er ook steeds meer volgers die ik niet persoonlijk ken. Ik vind het erg leuk om alle reacties op mijn blog te ontvangen en te lezen.
Mama’s Liefste is ook te volgen op de social media

Instagram
704 volgers
Facebook
380 volgers
Twitter
391 volgers
Blogloving
136 volgers
Pinterest
54 volgers

Op de meeste kanalen was ik al we actief, maar Instagram was voor mij wel nieuw. Nu is het een van de kanalen met de meeste volgers en vind ik het zelf ook erg leuk om daar actief op te zijn. Het is erg leuk om te zien hoe het aantal volgers steeds maar blijft stijgen.

Wat heeft het mij opgeleverd

Als er een ding is wat ik het afgelopen jaar z geleerd, is dat het schrijven van een blog tijd kost. Want naast het schrijven hoort er natuurlijk de voorbereiding bij, afbeelding zoeken en het delen van de de blog op social media. Al met al ben ik er er elke dag wel een paar uur zoet mee. Als ik heel eerlijk ben, vind ik het schrijven het minst leuke aan mijn blog. Het is alles er om heen wat mij de motivatie geeft om toch elke dag hier zoveel tijd aan te besteden.

  • Ik leer elke dag weer wat nieuws; de bloggerswereld is compleet nieuw voor mij, waardoor ik elke dag wel weer iets nieuws leer; alles over SEO (hoe word je gevonden op Google), hoe werkt WordPress (het programma achter de blog), social media inzetten enzovoort. Ik vind het eerlijk om hier steeds opnieuw uitgedaagd te worden en nieuwe vraagstukken op te lossen. Naast mijn werk als diëtist, wordt mijn andere hersenhelft hierdoor erg gestimuleerd.
  • Nieuwe mensen leren kennen; er zijn in Nederland veel (mama)bloggers en natuurlijk volgde ik er een aantal al een tijdje. Onderling is er leuk contact op speciale Mama & Blogger Facebook pagina’s, What’s App groepen en in real life tijdens pers-events en blogger-meetings. Door te praten en luisteren naar hen, leer ik ook weer heel erg veel.
  • Leuke uitjes; als blogger wordt je nog wel eens uitgenodigd om een pers-event bij te wonen. Hierdoor zijn we al bij heel wat premières geweest en leuke andere middagen. Op deze manier blijf ik op ook op de hoogte van de nieuwste uitjes.
  • Pakketjes; waarom ik ooit begonnen ben met het invullen van de prijsvragen online, is omdat ik het heerlijk vind om verrast te worden met post. Nu komt de postbode nog vaker langs en worden we regelmatig verrast met leuke pakketjes van PR-bureau’s en partijen waarmee ik samenwerk.
  • IMG_5011 img_4140

Gastblogger

Naast mijn eigen blog schrijf ik ook regelmatig voor andere grote bloggers zoals Mamaliefde, Go or No Go, Wij testen het en Moeders.nu. Zij geven mij de kans om naar evenementen te gaan waarvoor ikzelf nog niet wordt uitgenodigd of producten te ontvangen voor een review. Ik vind het erg leuk om dat voor ze te mogen doen. Door deze kansen leer ik elke keer weer nieuwe mensen kennen en vergroot ik mijn bloggers-netwerk. Mijn dochters vinden het natuurlijk ook fantastisch, want zij mogen natuurlijk mee naar deze uitjes en de producten vaak testen.

Nieuwe doelen

Het is altijd goed om te blijven presteren en je zelf (haalbare) doelen te stellen. Mijn allereerste doel was dagelijks posten en dat is wel gelukt. Nu ik weet hoeveel tijd het kost om te bloggen, schiet het huishouden er nog wel eens bij in. Hierdoor had mezelf het doel gesteld om dat als ik geld zou gaan verdienen met mijn blog, ik hulp bij het huishouden zou aannemen. Sinds vorige maand heb ik ook echt geld op mijn rekening gestort gekregen, dus die hulp vind ik hopelijk snel.img_11921

Maar nu mijn nieuwe doel; terwijl ik dit schrijf is het allang middernacht geweest… Ik schrijf mijn blogs altijd in de late uurtjes (dan heb ik de meeste inspiratie) en ook altijd voor de volgend dag. Het helpt al heel erg dat ik nu een blogplanner heb, dus altijd weet waarover ik ga schrijven. Mijn doel is nu om wat meer vooruit te gaan werken, zodat ik niet meer elke avond tot laat achter mijn laptop hoef te zitten. Nu mijn jongste dochter naar school is, heb ik overdag ook wat meer tijd en ga ik hier hard aan werken.

Winweek aankondiging!
Wie jarig is, moet trakteren! Ik ben zo blij met het afgelopen jaar en de leuke reacties die ik heb ontvangen op mijn blog, dat ik graag wat terug doe. Daarom heb ik vanaf woensdag een aantal leuke winacties voor jullie weer weten te regelen. Hierbij alvast een klein tipje van de sluier;

mijn-naam-is-weg nijntje mama-sieraden sepp_ndash_de_wolvenvriend_37071216_ps_1_s-high

 

Spread the love

16 thoughts on “Hoera! Mama’s Liefste bestaat 1 jaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.