auto rijdenVeel mensen zullen dit niet snappen, maar gelukkig weet ik ook wel dat ik hierin echt niet de enige ben. Ik durf namelijk niet te rijden in een auto. Mijn maag draait om en mijn handen beginnen te zweten. Toch heb ik wel mijn rijbewijs gehaald en komt deze af en toe goed van pas.

Wel een rijbewijs

Al van jongs af aan ben ik niet echt geïnteresseerd geweest in auto’s. Toen ik 18 werd had ik ook helemaal geen haast om mijn rijbewijs te halen. Toch haalde ik hem op mijn 20e. Met hangen en wurgen, dat wel. Elke week wilde ik het liefste mijn les afbellen of hoopte ik dat mijn instructeur me vergeten was. Na 3 keer afrijden slaagde ik dan toch. Ik kocht zelfs een autootje, maar rijden deed ik er niet in. Mijn rijbewijs wordt nu ook nog enkel en alleen gebruikt als ID-bewijs.

Waarom de angst

Waarom ik niet durf te rijden, kan ik eigenlijk moeilijk verklaren. Al vanaf mijn eerste rijles zat ik niet op mijn gemak achter het stuur. Ik heb geen vertrouwen in mijn reactie vermogen en mijn handelen. Wat natuurlijk niet heeft meegeholpen is dat ik, toen ik besloot toch weer te gaan autorijden, ik tegen de auto van de buurvrouw ben gereden, bij het inparkeren. Daarna heb ik helemaal mijn autosleutels in de wilgen gehangen. Ik ben gewoon niet op deze aardbol gezet om auto te rijden. Verder heb ik geen verklaringen; ik heb geen grote ongelukken meegemaakt. Mijn vader was ook geen fan van auto rijden, maar deed het wel.

Goed opgelost

Gelukkig is er in mijn leven ook geen echte noodzaak om auto te rijden;

 • ik woon in de stad en alles is op fietsafstand te bereiken
 • ik heb een bakfiets voor het vervoeren van de kinderen en de boodschappen
 • mijn vriend rijdt graag auto en lange stukken zijn voor hem geen probleem
 • Ik heb een OV abonnement en de meiden mogen daarop gratis meereizen met Kids Free
 • Ik heb hele lieve collega’s die me een lift geven op vrijdag naar huis
 • Ik draag mijn steentje bij aan een beter milieu 😉
 • Ik bespaar flink wat kosten elke maand door te fietsen

Rij jij graag in een auto?

Spread the love

19 reacties op Ik beken… | ik durf geen auto te rijden

 1. Ik heb met veel moeite mijn rijbewijs gehaald en daarna nog best vaak gereden. Maar de onzekerheid was er altijd. Op een gegeven moment werd die zo groot dat ik niet meer ging rijden. Ik heb nog les gehad van een speciale instructeur en veel geleerd. Maar ik rij nog steeds niet. Ik vind het wel heel jammer want het is onzekerheid terwijl ik weet dat ik het kan. Ik heb ook geen auto binnen handbereik maar het zou zoveel schelen als ik het gewoon zou doen.

 2. “Sometimes it takes a whole tank of fuel before you can think straight”
  Autorijden is mijn uitlaatklep. Relaxed op binnenwegen of volgas in Duitsland op de linkerbaan. Heerlijk!
  Maar aangezien mijn zoons behoorlijke fietsfanaten zijn moet ik soms geloven aan wat kilometers op twee wielen 😉

 3. Toen ik net mijn rijbewijs had gehaald, zat ik totaal gestrest in de auto van mijn man. Dat is ook zo’n tank van een wagen. Sinds ik mijn eigen kleinere autootje heb, is auto rijden voor mij veel ontspannener geworden. Maar goed ook, want ik ben er tamelijk van afhankelijk. Toch zal je mij geen tochten naar Zuid-Europa zien ondernemen met de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.