cadeau tweejarige

Blog | Wat geef je cadeau aan een tweejarige?

Vorig jaar schreef ik een blog over de zoektocht naar een cadeautje voor mijn lieve kleine nichtje. Zij werd 1 jaar en ik had geen idee wat ik voor haar eerste verjaardag kon kopen. Mijn eigen dochters zijn al wat ouder, dus ik ben al een tijdje uit het babyspeelgoed. Omdat ze nu alweer bijna 2 jaar gaat worden, vandaag een blog over de zoektocht naar een nieuw cadeautje. Wat geef je een tweejarige?

cadeau tweejargeKeukentje van IKEA

Toen mijn oudste dochter 2 jaar werd, gaven we haar het beroemde keukentje van de IKEA. We hadden onze vrienden en familie gevraagd voor een kleine donatie in plaats van een cadeautje. Zo konden we haar een groot cadeau konden geven. Want als er iets is wat wij in de eerste 2 jaar van het ouderschap wel geleerd hadden, dan is het wel dat speelgoed binnen blijft komen, als je niet uitkijkt. Het voordeel van een jarige op deze leeftijd is, dat ze het principe van cadeautjes krijgen nog niet zo goed snappen.


Ondertussen zijn we ruim 6 jaar verder en wordt het keukentje nog steeds gebruikt, zowel door Grote Zus als nu ook door Kleine Zus. Al die uren speelplezier die er in zitten, is niet af te zien aan het keukentje. Op een paar extra stickers als decoratie na, ziet hij er nog prima uit. Zelfde de batterijen voor het oplichten van het kookplaatje hebben we nooit hoeven vervangen. Een ander groot voordeel van het keukentje is, dat het veel extra opbergruimte geeft in de speelhoek. De keuken behoorlijk aangevuld met vele leuke accessoires, die onder ander ook te vinden zijn bij de IKEA, en alles past mooi in de kastjes

Loopfiets

Een loopfiets is geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van 1,5-2 jaar, wanneer je kindje kan lopen en met de voetjes goed bij de grond kan. Gezegd wordt dat als kinderen goed op een loopfiets kunnen ‘fietsen’ ze ook sneller echt kunnen fietsen. Loopfietsen zijn er in verschillende prijsklassen. Wil je een iets duurdere, dan is het wellicht ook een optie om de vrienden en familie om een bijdrage te vragen.

Geuther Loopfiets

Kies ook voor een loopfiets die een beetje kan meegroeien. Deze Geuther loopfiets is te gebruiken als driewieler, maar later ook als tweewieler, voor als er minder stabiliteit nodig is.

Kleding

De eerste grote groeispurt van een kind vind plaats in het eerste levensjaar. Maar ook daarna zal de garderobe nog regelmatig volledig gewisseld moeten worden. Een leuk kleding setje is dus ook nog altijd een zeer welkom cadeautje. De meeste tweejarige hebben ondertussen al aardig een eigen mening gevormd, over wat ze wel en niet aan willen. Leuk is daarom om samen te gaan winkelen of de ouders een cadeaubon te geven. Dit kan natuurlijk voor een winkel, maar tegenwoordig ook steeds vaker voor een webshop, zoals bij Zalando bijvoorbeeld. Zij hebben al cadeaubonnen vanaf €15. Wil je een hoger bedrag geven, dan komen deze vanaf €50 in een mooie geschenkdoos. Heel fijn is ook de mogelijkheid om de cadeaubonnen zelf uitte printen. Zo kun je een uur voordat je naar de verjaardag gaat, nog een leuk cadeautje scoren.

ZalandoBoeken

Boeken zijn altijd een goed cadeau! Hiervan kan geen kind er genoeg hebben. Zeker op de leeftijd van 2 jaar is de aandacht voor een verhaaltje zeer groot en zijn mooie prentenboeken is altijd succes verzekerd. Recent kwam ik het boek Spelen met prentenboeken tegen. Anke van Boxmeer en Els van Dijck, twee ervaren, enthousiaste leerkrachten die lesprojecten maken voor Kleuteruniversiteit, gingen aan de slag met tweeëntwintig prentenboeken. Ze bedachten vrolijke, leerzame, leuke en grappige activiteiten rond alle geliefde verhalen en karakters, zoals Hazeltje, de Gruffalo, Woeste Willem, de gele ballon, Bang Mannetje en nog vele anderen. De verhalen gaan zo nog meer leven en kinderen kunnen volop hun fantasie gebruiken. Heel leuk om zo van het voorlezen een groot feest te maken.

Wat is jouw tip om te geven aan een tweejarige?

Samenwerking

Spread the love

5 thoughts on “Blog | Wat geef je cadeau aan een tweejarige?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.