VoorDeThuiswerkers; de oplossing voor een dagje productief thuiswerken

VoorDeThuiswerkers; de oplossing voor een dagje productief thuiswerken

In eerste instantie was ik best wel content met het thuiswerken; makkelijker je eigen tijd indelen, geen opvang meer voor de kinderen nodig, af en toe een was tussendoor draaien en altijd thuis om het pakketje van de postbode aan te nemen. Maar het thuiswerken bleek toch ook wel een keerzijde te hebben, eigenlijk om alle redenen die ik hierboven heb genoemd. Goed geconcentreerd aan één stuk door werken bleek minder goed te gaan, doordat er altijd wel een onderbreking op de loer lag. Vorige week mocht ik daarom eens een dagje komen werken in alle stilte in één van de hotelkamers van Staybridge Suites in Den Haag in samenwerking met VoorDeThuiswerkers. Wat een verademing en wat een goede keuze van mij om er meteen een nachtje te blijven, zo maakte ik van een productieve werkdag er ook meteen een mini momcation van. Voor mij zeker voor herhaling vatbaar en ik mag ook nog eens één van jullie blij maken met een werkdag bij Staybridge Suites in Den Haag.

De voors en tegens van thuiswerken

Toen we in de eerste lockdown terechtkwamen, merkte ik al meteen dat thuiswerken met thuisonderwijs samen niet echt een goede combinatie was. Gelukkig kon ik nog ouderschapsverlof opnemen om zo de druk een beetje beter te verdelen. Ook maakten we heel snel van de rommelkamer een werkkamer voor onszelf, waar we ons even konden terugtrekken als we een videogesprek hadden. Een plek om even de deur dicht te doen en geconcenteerd te werken bleek geen overbodig luxe.

Aan de ene kant was het ook wel fijn om niet meer te hoeven reizen naar werk, geen files meer en blijkbaar kan er op afstand ook een hoop geregeld worden. De kinderen hoefden ook niet meer naar de opvang en de was bleef niet meer liggen tot in het weekend. We ontbeten samen elke ochtend en met de lunch namen we net wat meer tijd voor een tosti, pannenkoek of bordje soep. Eigenlijk allemaal best heel gezellig. De tweede lockdown hadden we dan ook wat meer de modus er in gevonden en ging het thuisonderwijs bij de meiden ook wat gemakkelijker.

Even stilte om je heen

Nu ben ik van nature al snel afgeleid en met nog even de was doen of de vaatwasser inruimen nam mijn vluchtgedrag ook steeds grotere vormen aan. Echt even een uur of een paar achter elkaar lekker doorwerken vond ik dan ook steeds lastiger worden. Er bleven dus steeds meer ‘grotere klussen liggen’ en mijn to-do-lijstje werd ook steeds langer. Dus toen ik het aanbod kreeg van VoorDe Thuiswerkers om eens een dagje te komen werken in een hotelkamer, greep ik die kans meteen aan. Zo mocht ik op een donderdagochtend afreizen naar Den Haag. Dat opzich alleen al was een uitje. Even weg uit huis en alleen met mijn gedachtes. Ik had in de mail van VoorDe Thuiswerkers al gezien dat al ze een speciale Focus Spotify Playlist hebben. Die bracht mij onderweg meteen al helemaal in een relaxte sfeer! Ook voor thuis een absolute aanrader.

VoorDeThuiswerkers

VoorDeThuiswerkers

VoorDeThuiswerkers is ontstaan tijdens deze coronacrisis toen veel mensen thuis kwamen te werken en net als ik af en toe even de focus nodig hebben. Omdat ook steeds minder kamers geboekt werden door toeristen bleek dit dus een gouden oplossing. Voor een bedrag vanaf €30 kun je al een hele dag een kamer huren. Dit kan een hotel zijn gewoon bij jou in de buurt en zijn vaak ook erg mooie hotels, zoals bijvoorbeeld de Marriott of Novotel.

Je kunt de kamer voor jezelf afhuren of met iemand samen, mits natuurlijk alle coronaregels in acht worden genomen. Er is de hele dag gratis koffie en thee in de kamer of in de lobby van het hotel. Vaak is er ook de mogelijkheid om lunch of diner te bestellen. Dit is een beetje afhankelijk van het hotel zelf natuurlijk en de voorzieningen. Maar een ding is zeker, je zult er de hele dag in stilte kunnen werken en er zo een productieve dag van maken. Dat betaalt de hotelkosten dan vanzelf wel weer terug.

VoorDeThuiswerkers: Staybridge Suites in Den Haag

Staybridge Suites in Den Haag

Ik werd uitgenodigd door Voordethuiswerkers om te komen werken in de Staybridge Suites in Den Haag. Dmij geen hotel in mijn eigen stad, maar met de trein was ik er heel snel en vanaf het station is het een kleine 10 minuten lopen. Het hotel heeft een mooie centrale ligging, namelijk aan de Hofvijver in Den Haag. Vanuit mijn hotelkamer raam keek ik dan ook mooi uit op het Torenkamertje. Bij binnenkomst werd ik zeer vriendelijk ontvangen en mocht ik zelfs nog een dienblad met ontbijt meenemen naar mijn kamer.

In mijn kamer had ik een volledige kitchenette, dus ook mijn eigen drankjes en fruitsalade kon ik mooi koel houden. Verder was het een modern ingerichte kamer, met mooie badkamer, riant bed, een lekkere bank en een klein tafeltje om aan te werken. Maar goed dat ik blogger ben en alleen genoeg heb aan mijn laptop. Als je met veel paperassen werkt, was de werkruimte wel minimaal. Maar goed je zou alles kunnen uitspreiden op het bed als het echt nodig is. Ook mocht ik gebruikmaken van de gym, als ik dat zou hebben gewild.

Werkmodus

In installeerde mij snel, haalde nog wat lekkere koffie beneden in de lobby en zette de Spotify playlist aan. Bewust liet ik de telefoon op het aanrechtblad liggen. Wat dat was eigenlijk nog de enige afleiding die ik had. En het werkte prima! Ik schreef meerdere blogs weg en schoonde mijn mailbox weer helemaal op! Rond het middaguur besloot ik een rondje te gaan lopen door Den Haag en mijzelf te trakeren om een lekkere lunch. Gelukkig ken ik de weg in Den Haag redelijk en was het ook heerlijk weer. Ik maakte een rondje over het Binnenhof en liep door de winkelstraten. Eigenlijk ook maar goed dat de winkels gesloten waren, anders zou ik zo de rest van de middag daar aan kwijt kunnen zijn.

Na een uurtje (mijn Podcast van Teun en Gijs liep net ten einde) wandelde ik mijn hotelkamer weer in. Met een fris hoofd kon ik zo nog een paar uurtjes door werken tot aan etenstijd, tijd voor een 2e rondje. Eigenlijk zou ik normaal dan naar huis zijn gegaan, maar ik had besloten om mijn thuiswerkdag te verlengen met een mini-momcation en bleef dus ook de nacht slapen in de Staybridge Suites.

Momcation

Normaal ga ik elk jaar wel één of meerdere nachtjes weg voor een Momcation met vriendinnen. Maar helemaal alleen had ik dat eigenlijk nog nooit gedaan. Maar omdat ik nu toch al een dag in een hotelkamer zat, had ik last-minute besloten om ook de nacht te blijven. Zo kan ik het maximale uit deze dag halen en hoefde ik mij niet te haasten om weer op tijd thuis te zijn met de avondklok. Gelukkig was het thuis ook geen probleem.

Nadat ik mijn doel voor de dagje Voordethuiswerkers ruimschoots gehaald had, deed ik mijn laptop dicht. Om de hoek haalde ik een heerlijke PokeBowl een paar straten verder op en nestelde mij in het riante bed. Ik nam een lekkere warme douche. Zelden zo heerlijke douchestraal gehad in een hotel. Helemaal luxe voelde het toen ik mijn favorite Rituals showergel en shampoo zag hangen. Ik schonk mezelf een glaasje wijn in en genoot nog even van de stilte om mij heen, waarna ik vroeg onder de wol kroop.

Voor herhalingvatbaar

Helaas zat uitslapen er niet in, want op de vrijdagochtend begint mijn werkdag al om 8.15 uur met een online overleg. Gelukkig online, want dat betekende dat ik ook niet meteen in alle vroegte weg hoefde te gaan. Mijn uitchecktijd was pas om 12.00 uur, dus kon ik mooi nog even wat werk doen, voordat ik in mijn lunchpauze de trein en bus weer nam naar mijn werk. Heerlijk uitgerust kwam in daar aan. Deze werkdag en nachtje weg voelde echt als een minivakantie, waarin ik mooi een hele to-do-list had kunnen wegwerken, dan geeft ook in mijn hoofd enorm veel rust. Ik ga zeker vaker een kamer huren via Voordethuiswerkers of we nu blijven thuiswerken of niet.

Winactie dagje thuiswerken bij de Staybridge Suites in Den Haag ism VoorDeThuiswerkers is gesloten

Herken jij de struggle met het thuiswerken met kinderen en huisgenoten om je heen? Zou jij ook wel een dagje kunnen gebruiken om die to-do-lijst weg te werken, maar lukt dat thuis gewoon weg niet? Doe dan mee met deze winactie, want ik mag namelijk een dag (let op zonder overnachting) in de Staybridge Suites in Den Haag in samenwerking met VoorDeThuiswerkes weggeven. De winnaar is

  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Praktische informatie Staybridge Suites in Den Haag

VoorDeThuiswerkers; de oplossing voor een productieve dag thuiswerken

Praktische informatie VoorDeThuiswerkers: Staybridges Suites Den Haag

Suite voor een dag via VoorDeThuiswerkers: Staybridges Suites Den Haag
Kosten; €45 incl koffie/thee/ wifi / van 07:00 tot 22:00u
Overnachting via Staybridge Suites in Den Haag
Kosten: €50 incl ontbijt, ex toeristenbelasting / check-out 12.00u
Adres: Lange Vijverberg 10/11, 2513AC Den Haag
Tel: 070-2099030 / Email

Spread the love

3 thoughts on “VoorDeThuiswerkers; de oplossing voor een dagje productief thuiswerken

  • Tamara Heerschap says:

    Oe.. daar zou ik echt heel blij van worden. Een dag andere muren ? en natuurlijk super om dit Haagse adresje zo te leren kennen. Ben heel benieuwd!

  • Imina (iminanas4) says:

    Oef, hier zou ik echt heeel blij van worden, lekker een dagje kunnen focussen en er meteen even tussenuit zijn. Klinkt echt helemaal ideaal, haha, en stiekem lijkt het mij bijna een vakantie!

  • Oh dit klinkt hemels! Voor mij een rustige dag thuiswerken.. mega druk op werk en nog maar een paar weken te gaan tot mijn zwangerschapsverlof begint. Maar ook fijn voor mijn man, die er gek van wordt dat ik niet meer naar kantoor ga en helaas voor hem al mijn telefoongesprekken woord voor woord kan volgen. En helaas moet ik veel bellen! Beide een dagje rust en geconcentreerd werken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.