Weekoverzicht | #2 Gezonde voeding, regen en naar de bioscoop

Maandag
Gelukkig konden we voor Kleine Zus een dagje ruilen op de creche. Hierdoor konden we allebei naar ons werk. We waren allebei om 15.00 weer thuis om Grote Zus van school te halen en even samen boodschappen te doen. Papa’s Liefste en Grote Zus gingen namelijk samen een heerlijke lasagne voor ons maken.
IMG_1323De rest van de week eten we van de Hello Fresh. Vanavond werd de Family Box bezorgd! Op het menu staat;
– Roze zalm met kokos en groene groenten
– Gyros met aardappeltjes en koolrabi
– Jamie’s salsa spaghetti met zwarte olijven en verse basilicum

 

Dinsdag
K3 spruitenDe dag begon goed, want ondanks de regen hoefde ik niet naar buiten (met dank aan Papa’s Liefste) en was het eerste item in het ochtendjournaal een oproep van de Alliantie Stop Kindermarketing een oproep aan K3 om te stoppen met ongezonde producten zoals koek, chips en ijs met hun gezichten erop. Nu er 3 nieuwe dames zijn bij K3 worden deze afbeeldingen natuurlijk vervangen en de ASK vraagt hen nu te kiezen voor gezondere producten! Een oproep naar mijn dietisten-hart en daarom schreef ik er een blog over.
We aten ook onze eerste Hello Fresh Maaltijd; Roze zalm met kokos en groene groenten en die viel niet bij iedereen in goede aarde. Jammer, want ik vond het zelf wel erg lekker.
Er was ook wat meer drukte op mijn website en Social Media, want ik had mijn Me&MiniMe winactie aangemeld bij PrijsvragenGala en daardoor kreeg ik veel leuke reacties binnen en nieuwe volgers.

Woensdag
Normaal een dag waarop ik, samen met Kleine Zus, en een van mijn vriendinnen koffie ga drinken in dIMG_1339e stad. Maar nu moet ik werken. Dat is even wennen! Voor Kleine Zus geen probleem, want nu mag ze gezellig de ochtend met opa doorbrengen!
Tijd voor onze 2e maaltijd van Hello Fresh; Gyros met aardappeltjes en koolrabi. Ook deze maaltijd werd niet echt door iedereen gewaardeerd. Met name de Koolrabi lieten Papa’s Liefste en Kleine Zus links liggen, Heel jammer, want ik vond het wel erg lekker.

Donderdag
De dag begon in dit deel van het land nat… In vele andere delen lag er sneeuw en was alles mooi wit. Hier niet, alles was grijs en grauw. Getogen in regenjas en laarzen bracht ik Grote Zus naar school. Kleine Zus mocht lekker warm bij Papa’s Liefste thuis blijven. Uiteindelijk klaarde het weer weer op in de ochtend, maar bleven we toch maar een dagje thuis, lekker knuffelen met poes.
Net rond 14.45 trokken de donkere wolken weer over, uiteraard want het was tijd op Grote Zus van school te halen…. weer nat. Dit inspireerde me tot een blog over de leukste regenjassen!

RegenjassenGrote Zus en een vriendinnetje vermaakte zich vandaag binnen op prima en ze hebben met de Crayola Marker Maker zelf viltstiften gemaakt. Hoe leuk dat is, lees je hier.
Vanavond aten we ook de laatste maaltijd van de Hello Fresh Box; – Jamie’s salsa spaghetti met zwarte olijven en verse basilicum. Van alle 3 de maaltijden was dit het grootste succes. Wa tik uiteindelijk vond van de Hello Fresh Familybox vond, lees je hier.

Vrijdag
Een drukke werkdag, school, creche en BSO. Papa’s Liefste bereidde zi
ch voor op zijn jaarlijkse weekje wintersport met vrienden. Dat betekend voor mij een weekje alleen met de meiden. Deze week neem ik dan ook vrij en gaan ik een weekje thuis cocoonen en binge-watchen! Dus als er nog iemand een serie weet die ik gezien MOET hebben, dan hou ik me aanbevolen.

Zaterdag
Om 5.00u kreeg ik nog een kusje en weg was Papa’s Liefste. Om 8.00u stond Grote Zus huilende naast mijn bed, ze miste pappa nu al en of ze hem een SMS-je mocht sturen.
Zaterdagochtend is het tijd voor ballet, zo ook deze week. Alleen moest ik nu het hele eind naar de andere kant van de stad fietsen. Dat scheelde weer een uurtje naar de sportschool deze week ;D
De balletjuf van Kleine Zus was helaas ziek en daar hielpen nu zelfs de Balletkonijnen meer tegen. Toen de les begon en ze nog steeds hard huilende op de schoot van de nieuwe juf zat, heb ik haar toch maar weer meegenomen. Hopelijk is haar juf volgende week weer beter.
Thuis gekomen lag er een pakketje voIMG_1419or ons bij de buren! Altijd leuk! Het was een heerlijk setje shampoo en conditioner van Moroccanoil, gewonnen bij Vrouwen.nl
Ook al is het winterweer nog niet helemaal aankomen hier, is het toch prima weer voor Erwtensoep. Met behulp van een verspakket van de Albert Heijn, maakte Grote Zus en ik samen een hele grote pan. Heel gezellig om samen in de keuken te staan en het resultaat mocht er zijn.
Toch aten we ’s avonds wat anders en hebben we de soep bewaard voor de volgende dag. Op het menu stonden hamburgers (waren in de Bonus aanbieding ;D) met GroentenFriet uit de oven van Aviko. Of deze gezonder zijn en net zo lekker zijn als gewone ovenfriet, vertel ik volgende week in een blog.

Zondag
Voor ons geen uitslaapdag, want we waren al vroeg uit de veren op deze zondagochtend!
Als verrassing had ik namelijk kaartjes geregeld voor de nieuwe Woezel en Pip film; “op zoek naar de Sloddervos” in de Kleuterbioscoop van Pathe. Het was maar goed dat ik de avond ervoor nog IMG_1447even keken had over nog kaartjes waren, want in de meeste Pathe bioscopen was de film al uitverkocht. Gelukkig vond ik toch nog toch nog een bioscoop met plek, alleen een beetje verder weg, dus nog vroeger op pad.
Gelukkig werden we ontvangen met koffie (was ik wel aan toe) en een muffin voor de ouders en een snackbox voor de meiden. Voor Kleine Zus was het haar eerste film in de bioscoop en ze vond het fantastisch. Ik dacht dat de Kleuterbioscoop onder andere betekende dat het licht niet helemaal uit zou gaan, waar daar deden ze hier niet aan. Gelukkig is Kleine Zus niet bang uitgevallen, dus toen het licht uitging, was ze zeer onder de indruk. Wel moest ze een beetje wenen aan het enorme beeld, want ze schrok behoorlijk van de eerste scene en moest daar hard om lachen. De film was erg leuk en ook Grote Zus vond het verhaal erg leuk en vond zichzelf nog niet te oud voor deze film. Na afloop kreeg Kleine Zus zelfs nog een diploma mee voor haar eerste bioscoopfilm.
Na de film was het feest nog niet afgelopen, want met de cadeaubonnen van Opa mochten ze ook nog wat uitzoeken in de speelgoedwinkel. Heel begrijpelijk dat Kleine Zus koos voor een knuffel van Charlie, het neefje van Woezel en Pip! Grote Zus had een een tijdje gespaard en kon nu samen met de bon van opa eindelijk het LEGO Disney Frozen kasteel kopen. In de winkel hebben we alleen besloten om deze online te bestellen, want daar was vandaag nog eens een extra 15% korting. Ze kan niet wachten totdat hij nu bezorgd worden.
Thuis gekomen hadden we een gezellige familiemiddag met erwtensoep voor iedereen. Opa en mijn zussen kwamen langs. Grote Zus heeft nu de smaak te pakken van het spel Mahjong en speelde met een van mijn zussen en opa een aantal potjes. Mijn andere zus was er met haar dochtertje en dat vindt Kleine Zus altijd heel gezellig! We werden meteen uitgenodigd voor haar 1e verjaardag over een paar weken al!

Volgende week ben ik dus een weekje alleen thuis en ga ik me weer helemaal committen aan een nieuwe serie op Netfilx. Welke zou dat volgens jou moeten zijn? Ik sta open voor alle suggesties, dus laat ze hieronder in een reactie voor me achter.

binge-watching-2

Spread the love

One thought on “Weekoverzicht | #2 Gezonde voeding, regen en naar de bioscoop

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: