5 tips voor een (regenachtig) dagje Almere met de kids

5 tips voor een (regenachtig) dagje Almere met de kids

Almere is niet meteen de eerste stad waar ik aan denk voor een dagje weg. Toch waren we vorige week aangenaam verrast toen we daar moesten zijn voor een première van een film. De kinderen herkenden het meteen als de stad van het PIT Veiligheidmuseum en ik waande mij in een shopping walhalla. Het toeval wilde dat ik de week erna een uitnodiging kreeg om een dagje naar Almere te komen.

5 tips voor een (regenachtig) dagje Almere met de kids

PIT Veiligheidmuseum

Mijn kinderen kennen Almere eigenlijk alleen maar van hun bezoekjes aan het PIT Veiligheidsmuseum. Toen wij er vorige week dan ook waren, waren ze wat teleurgesteld dat we niet naar dit museum over veiligheid gingen. Deze week hadden ze dus wat meer geluk en gingen we wel naar hét museum voor politie, brandweer en ambulance.

Het is geen groot museum, maar daarom goed om te bezoeken in combinatie met een bezoekje aan Almere. Bij binnenkomst krijgen de kinderen een leuke speurtocht, met voor de jongste kinderen een Paw Patrol. Vergeet ook niet om je even helemaal in stijl te verkleden.

Naast alle verschillende politiewagens, ambulances en brandweerwagens leer je in dit museum alles over veiligheid, in huis en op straat. De diverse kanten van de politie, ambulance en brandweer worden in verschillende kamers getoond. Het is ook een leuk interactief museum met verschillende video’s en games. Maar het leukste is misschien toch wel de skelterbaan, waar je je skelterrijbewijs kunt halen.

Praktische informatie PIT Veiligheidmuseum

Adres: Schipperplein 4, 1315 SB Almere
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11:00-17:00 uur
Tickets: kind (4 t/m 12 jaar) €7 / Regulier (v.a. 13 jaar) €10 Voor onlinekorting, klik hier

Mockamore

Na een het PIT Veiligheidmuseum liepen we door Almere Centrum richting Mockamore, een gezellig café, waar we zouden gaan lunchen. Bij Mockamore is het motto “Let’s fake your birthday and treat yourself”. De kinderen deden dat zeker door een echte FreakShake te bestellen. Je had hun gezichten moeten zien, toen deze mooie creaties naar onze tafel werden gebracht.

Freakshakes Mockamore Almere

Eigenlijk waren de FreakShakes al bijna een maaltijd op zich, maar ze serveren bij Mockamore ook heerlijke broodjes, bagels, tosti’s en salades. Zo bestelde ik de couscoussalade en kan ik je deze zeker aanraden. Dus mocht je een middagje willen gaan shoppen in Almere, neem dan hier even een break voor een kopje koffie, sapje of broodje.

Praktische informatie Mockamore Almere

Adres:  De Diagonaal 3, 1315 XD Almere
Openingstijden: van 9.30 (muv zo/ma 11.00) -17:00 (muv do 21.00) uur
Menu: Klik hier voor de menukaart

Jumping Jack

Het was maar goed dat het een druilerige dag was, want voor het middagprogramma mochten de kinderen een uurtje gaan springen bij Jumping Jack. De meiden hadden een bezoekje aan een trampoline hoog staan op hun herfstvakantie must-do-list, dus die wens kwam al vervroegd uit.

Jumpcentra zijn mega populair bij kinderen. Bij Jumping Jack was het dan ook behoorlijk druk, door het weer en de vele verjaardagspartijtjes. Gelukkig is het zo dat er maar een beperkt aantal kinderen tegelijkertijd naar binnen mogen. Na een uur is de wissel en komt er weer een nieuwe groep. De meiden baalden even dat ze maar een uurtje mochten, maar achteraf waren ze helemaal kapot na een uurtje en vonden ze het prima.

Bij Jumpig Jack kun je springen van trampoline naar trampoline, springen in een grote bak schuimrubber of een free runningparcours uitproberen. Naast een uurtje vrij springen, kun je hier ook diverse lessen volgen. Er lopen veel instructeurs rond die alles goed in de gaten houden. Toen Kleine Zus naar mij toekwam omdat ze zich bezeerd had, kwamen ze meteen vragen of het ging. Gelukkig kon ze na een kusje weer verder springen. Boven in de zaal is een platform, waar je als ouder lekker kunt zitten of waar de kinderen even kunnen bijkomen en wat water kunnen drinken. Het is allemaal goed geregeld bij Jumping Jack.

Praktische informatie Jumping Jack Almere

Adres: Koninginneweg 1, 1312 AW Almere
Openingstijden: za/zo 10:00 wo 13.00 ma/di/do/vrij 15.00 tot 20.00 uur (muv do 21.00)
Tickets: €11 >>> hier te bestellen (Reserveren is aan te raden ivm de drukte en het beperkt aantal kinderen dat per uur naar binnen mogen)
Parkeren; gratis

Smullen en Spelen Pannenkoekenhuis

Wat is er beter om de dag af te sluiten dan met een heerlijke pannenkoek. Een stukje uit het centrum,  in Nobelhorst in Almere Hout Noord ligt het restaurant Smullen en Spelen. Naast het pannenkoekenhuis vind je een archeologische vind- en speelplaats, waar ook educatieve programma’s voor kinderen georganiseerd kunnen worden. Helaas voor ons was het de hele dag zo nat geweest dat de kinderen niet buiten konden gaan spelen. Maar niet getreurd, ook binnen kunnen de kinderen volop spelen.

De kinderen bestelden uiteraard een kinderpannenkoek met snoepjes en ik stelde zelf mijn favoriete pannenkoek met spek en appel samen. Papa’s Liefste is geen fan van pannenkoeken en was dus blij dat hij ook kipsaté kon bestellen met friet ipv op een pannenkoek. Na nog een heerlijk toetje reden wij moe en voldaan weer richting huis. Almere heeft ons vandaag, op deze regenachtige dag, zeer verrast en we komen zeker nog eens terug.

Spullen en Spelen Pannenkoekenhuis Almere

Praktische informatie Smullen en Spelen

Adres: Enrico Fermistraat 30, 1341 CB Almere
Openingstijden: za/zo/wo/vrij 11:00 di/do 15.00 ma 16.00 tot 20.00 uur
Reserveringen: nostradamus.nu
Parkeren: gratis

Visit Almere

Dat er zoveel te doen is in Almere was ons dus helemaal niet bekend. Want wist je dat Almere is uitgeroepen tot de Beste Binnenstad 2017-2020? Dat is zeker een terechte titel. Onder dit enorme winkelcentrum (met glijbaan van de trappen voor kinderen) bevindt zich ook een enorme parkeergarage waar je voor ongeveer €2 per uur (met een max van €9,71) makkelijk je auto kwijt kunt. Het centrum is ook goed bereikbaar met de trein. Vanaf het station tot aan het centrum kun dan de Walk of Fame volgen. Volg de route langs 45 tegels en leer meer over Almere. Elke tegel vertelt je per jaar een betekenisvolle gebeurtenis, ontwikkeling of een belangrijk persoon. Via de QR-code op de tegel is meer achtergrondinformatie te zien over de historie van deze New Town.

Wil je meer weten over wat er allemaal te doen is in Almere, breng dan een bezoekje aan het VVV Almere kantoor (De Diagonaal 199) en laat je inspireren over wat er allemaal kan in Almere.

Spread the love

2 thoughts on “5 tips voor een (regenachtig) dagje Almere met de kids

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.