Uittip | Hermitage Amsterdam brengt riddertijd tot leven!

Het aantal uitjes is vanwege de coronamaatregelen nog steeds beperkt, maar gelukkig zijn de musea wel open. Een leuke familietentoonstelling is Romanovs in de ban van de ridders in de Hermitage in Amsterdam. Een tentoonstelling, waar de middeleeuwen echt tot leven komen! Met machtige tsaren, dappere ridders, schone jonkvrouwen, hoofse liefde en spannende toernooien. De ruim 250 topstukken uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg zijn nu voor iedereen te bewonderen. Vorige week woensdag namen mijn dochter en ik een kijkje. Ook iets voor jouw gezin? Doe dan mee met de winactie en maak kans op 2x 2 vrijkaarten.

Romanovs in de ban van de ridders in de Hermitage in Amsterdam.

De Hermitage is tijdelijk gesloten!

Helaas moeten ook de Hermitage vanaf vandaag de deuren weer (tijdelijk) sluiten. We vinden het ontzettend jammer dat wij jullie tijdens de decembermaand en feestdagen niet kunnen ontvangen. Voor nu blijven de deuren in ieder geval gesloten t/m 19 januari 2021. 
Heb je al een ticket gekocht? Dan ontvang je een e-mail met meer informatie. Als je een ticket gereserveerd hebt met een vrijkaart/voucher dan kun je binnenkort opnieuw een ticket bestellen in de webshop. Houd de website van de Hermitage in de gaten voor meer informatie over wanneer de kaartverkoop weer van start gaat.

Een echte familietentoonstelling

Het avontuurlijke verhaal van Romanovs in de ban van de ridders is er voor het hele gezin. Van adembenemende kunst van bekende meesters als Hugo van der Goes tot een spannende speurtocht voor kinderen vanaf 7 jaar. Omdat mijn dochter 8 is, deden wij de drakenspeurtocht. Een mooi hoorspel, wat je beleeft door de drakenplaatjes te vinden. Met behulp van een mediatour en een opdrachtenboekje leer je zo meer over de draken en de ridders van die tijd.

Er is ook een hashtag-tour voor jongeren vanaf 15 jaar. De televisiepersoonlijkheid Tim Hofman verbindt enkele spraakmakende topstukken met populaire thema’s van nu. Voor de 15-24 jarigen is er de Grand Art Game, met quizzen over de middeleeuwen en ridders. Zo is er voor iedereen wel een leuke tour te doen.

Maar bovenal is de tentoonstelling een beleving vol epische ridderavonturen, romantische jonkvrouwen en zeldzame kunstschatten die straks voor het eerst in Nederland te zien zijn.

Wat vonden wij van de tentoonstelling?

Vanwege het beperkt aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het museum mag zijn, moet je van te voren een tijdslot doorgeven waarop je langs wilt komen. Wij waren echter wat te vroeg, maar gelukkig was er nog plek en hoefden wij niet te wachten. Beiden met een mediatourkastje om onze nek betraden wij de tentoonstelling door de Drakenpoort. Dat begon dus al meteen spannend. Mijn dochter is gek op speurtochten en vond dus al snel de eerste drakenopdracht. Aandachtig luisterde ze naar het verhaal en daarna deden we samen de opdrachten die bij het verhaaltje hoorde. Samen liepen we zo langs alle ridders, schilden en portretten. Af en toe moest ik haar wel even afremmen om ook naar de andere stukken even te kijken.

Het meest spectaculair ivond ze toch wel de opstelling met de ridders te paard. Deze nemen een mooie plek in in de tentoonstelling en is ook van meerdere kanten en etages te zien. De tentoonstelling is niet al te groot en binnen 45 minuten stonden we ongeveer wel weer buiten. Dat maakt het ook net lang genoeg voor de kinderen.

Over de Hermitage

De Hermitage Amsterdam is een bestemming op zich want in en om het historische gebouw aan de Amstel is heel veel te doen. Bewonder prachtige kunstwerken in spectaculaire werelden. Geniet bij mooi weer van de prachtige, verborgen binnentuin. Het Café-Restaurant is tijdelijk gesloten maar voor een hapje en drankje kun je terecht bij de Takeaway in de foyer. De mooiste cadeaus, boeken en sieraden vind je in de Museumshop.  Ook in de omgeving is daarna veel te ontdekken.

Het museum is eenvoudig te bereiken en geschikt voor een compleet dagje uit! Artis, Carré en de Hortus Botanicus zijn om de hoek en na een heerlijke wandeling langs de Amstel kom je in hartje Amsterdam terecht zoals Rembrandtplein en de Utrechtsestraat. De Hermitage is een bijzondere bestemming voor het hele gezin.

Kinderen t/m 11 jaar zijn GRATIS!
Inclusief spannende speurtocht “Op drakentocht in de riddertijd
Tickets en info: www.Hermitage.nl

Een veilig bezoek

De Hermitage zorgt er samen met de bezoekers voor dat het museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. De Hermitage hanteert hiervoor het protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea en het horecaprotocol. Daarnaast neemt de Hermitage waar nodig extra maatregelen. Kijk op de website voor meer informatie.

Winactie is gesloten

Heb jij kinderen thuis die helemaal gek zijn van ridders? Dan mag je de tentoonstelling ‘Romanovs in de ban van de ridders’ in de Hermitage Amsterdam niet missen – leuk voor de hele familie! Ik mag 2×2 volwassenenkaarten (Kinderen t/m 11 jaar zijn GRATIS!) weggeven. Inclusief spannende speurtocht “Op drakentocht in de riddertijd”. De winnaars zijn geworden:

  • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Credits uitgelichte foto: © State Hermitage Museum, St Petersburg

Spread the love

25 thoughts on “Uittip | Hermitage Amsterdam brengt riddertijd tot leven!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.