Pasen 2021

Leuke uitjes en activiteiten met Pasen

De Paasdagen staan weer voor de deur. Helaas zijn er nog geen versoepelingen mogelijk, dus we zullen het nog een Pasen zonder bezoekjes aan de woonboulevards moeten doen. Maar niet getreurd, want er is gelukkig nog van alles wél te doen. Hier een paar leuke opties voor Pasen.

Kom in de Kas kijken

Helaas is een bezoekje aan de kas nog niet mogelijk, maar online zijn de kassen toch nog te bezoeken. Tijdens Kijk in de Kas kun je ontdekken wat de Nederlandse glastuinbouw te bieden heeft. Zo zijn er een aantal thema’s geselecteerd waaraan verschillende leuke en interessante feitjes en video’s gekoppeld zijn. Zo kun je ook door de kassen te lopen met de virtuele tour en zijn er videoboodschappen van de KAS-toppers te zien.

Kom in de Kas 2021 vind plaats op 3 en 4 april. De openingstijden van de kassen tijdens Kom in de Kas zijn afhankelijk van het gebied waar jij de kas wilt bezoeken. Alle informatie kun je dus vinden op de pagina Locaties of op de pagina van het deelnemende bedrijf. De toegang is gratis.

Thuis op speurtocht in het museum

Helaas zijn ook de museums nog dicht deze Paasdagen. Maar online wordt er wel van alles georganiseerd. Zo vond ik bij Museumkids 5 leuke speurtochten, waarbij je gewoon vanuit huis kunt gaan speuren in het museum. Wie heeft bijvoorbeeld de oogspiegel van Professor Donders gestolen? Of ga op zoek naar schatkisten in Kasteel Hoensbroek in Limburg. Gek op dieren? Dan zijn de 2 dierenspeurtochten in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden écht wat voor jullie. Ken je Museum Broeker Veiling al? Dat is niet zomaar een museum. In Broek op Langedijk vind je de oudste veiling ter wereld!

Je kunt er nu ook online op pad, met de Kinderspeurtocht! Houd jij van raadsels en geheimen? Zie jij geen aanwijzing over het hoofd? Dan zoekt het Rijksmuseum jou. Vind de verborgen sleutels en ontdek het verborgen woord. Zo maak je ook nog eens kans op een coole prijs!

Birdroute in het Diemerbos

Op zoek naar een leuk, leerzaam en coronaproof uitstapje buiten? In het Diemerbos kunnen kinderen vanaf 3 jaar, die graag iets meer willen weten over vogels en natuur, de Birdroute doen. In het proeflokaal House of Bird kunnen ze een knapzak met zoekkaart en wat gezonde snacks halen a 5,- euro en eventueel een verrekijker huren. 
De route is 1.200 meter lang en er zijn 10 vogels te vinden. Want in het Diemerbos broeden koolmeesjes, vinkjes en ook de merel. Deze heb je vast wel eens in je eigen achtertuin gezien. Maar er zijn ook bijzondere soorten vogels, zoals de wielewaal, kun je hier ’s zomers aantreffen. Of de appelvink. Met z’n heimelijke gedrag en onopvallend geluid is deze soort moeilijk waar te nemen. Maar met een beetje oefening moet dat lukken! Heb je alle vogels gespot? Dan ontvang je een officieel vogeldiploma én medaille van Boswachter Anne. 


Het Diemerbos is een jong bos met veel verschillende soorten bomen en struiken. Sommige struiken dragen bessen in zomer en najaar. Daardoor barst het hier van de vogels. Kijk in het najaar maar eens hoeveel vogels er op een vlierbes af komen! Merels, lijsters en koperwieken eten hier dan hun buikjes vol.
De Birdroute is een initiatief van o.a. Staatsbosbeheer, Vogelbescherming en House of Bird. In het eerste weekend hebben al ruim 100 kinderen hun vogeldiploma gehaald en de reacties zijn ontzettend positief. Er hoeft verder niet gereserveerd te worden en het proeflokaal is dagelijks open tussen 10.00 en 17.00 uur.

Eitje; de bloedstollende saaie actievoorstellen (3+) en Gezocht Konijn (3+)

Stel je voor: een actiefilm, maar dan in het echt. Met één van de saaiste actiefiguren ooit. Een eitje waar niemand aan mag komen, we herhalen, niemand. Een saai eitje dus. Een saai eitje bewaakt door twee oersaaie suppoosten in een museum. En net als het zo saai begint te worden dat je in slaap valt, zitten we middenin een achtervolging.

Twee droogkomische, saaie mimers bewaken de actieheld: Eitje. Met minimale middelen en veel huis-, tuin- en keukenmagie toveren ze zichzelf, elkaar en het eitje weg. Gevaarlijk wordt het zeker, dus probeer dit ook thuis.

Deze livestream is te zien op maandag 5 april om 11:00 uur en om 15:00 uur en duurt 50 minuten, inclusief voor- en naprogramma. De voorstelling is gemaakt voor kinderen vanaf 3 jaar. Een familieticket kost €5,00. Boek nu je ticket en ontvang op 5 april de juiste link in je mailbox.

In de voorstelling Gezocht: Konijn gaan 3 politieagenten op zoek naar een konijn dat ontsnapt is uit de gevangenis. Konijnen houden zich namelijk niet aan de regels. Ze graven overal holen zonder daar een vergunning voor te vragen, eten wortels waar ze niet voor hebben betaald en poepen op straat. Ze hebben enorme oren, maar luisteren ho maar. Er begint een achtervolging waarbij het konijn, in de vorm van een vingerpop, steeds ergens anders in de miniatuurstad verschijnt. Uiteindelijk blijkt de stad overgenomen door konijnen en groeien er zelfs bij de baas van de politie konijnenoren. Help je ons mee deze zaak op te lossen?

Deze livestream begint op zondag 4 april om 11:00 uur en duurt 40 minuten, inclusief voor- en naprogramma. De voorstelling is gemaakt voor kinderen vanaf 3 jaar. Een familieticket kost €5,00. Boek nu je ticket en ontvang op 4 april de juiste link in je mailbox.

Kijk ook eens op Podiumkids Thuis voor nog veel meer leuke voorstellingen van verschillende gezelschappen. 

Paashaas te GeoFort!

Op het fort zijn paaseieren verstopt! Struin onder leiding van de paashaas de hele speurtuin van GeoFort af op zoek naar de eieren. De speurtuin is met Pasen vanaf Goede Vrijdag tot en met Paasmaandag geopend voor bezoekers. Je hoeft niet te reserveren en het enorme forteiland biedt in de buitenlucht genoeg ruimte voor een coronaproof bezoek aan de openbare speurtuin. Het pannenkoekenrestaurant de WereldPan is ook open voor heerlijke take-away pannenkoeken!

De toegang tot de Speurtuin is gratis. Hier vind je 20 verschillende buitenactiviteiten. Kom lekker klimmen, ontdek de bunker, of speel een potje levensgroot schaken. Verder kun je bouwwerken maken van bamboestokken of probeer de weg te vinden in het doolhof. De speeltuin is gratis open van 11:00 uur tot 17:00 uur, er is genoeg te doen voor ruim 2 uur. Reserveren is niet nodig.

Paashazen jacht in Leiden (met kortingscode)

Zin om toch even naar buiten te gaan met Pasen? Kom dan op zondag 4 april (1e Paasdag) naar Leiden voor een leuke Paashazenjacht. De paashazen zijn een beetje lui dit jaar en lantefanteren nog lekker in de mooie binnenstad van Leiden. Lukt het jullie om ze op tijd te vinden zodat ze op 2e paasdag nog eieren kunnen verstoppen?


Op zondag 4 april kun je van 10.00 tot 15.00 uur in het centrum van Leiden de paashazen zoeken. Je kunt in groepjes van max. 2 personen op jacht, tenzij je een huishouden bent. Een leuke activiteit voor alle leeftijden! De tickets kosten €9 p.p. (kinderen onder 4 jaar zijn gratis), maar met de code Mamasliefste10 krijg je 10% korting!
Tickets bestel je hier!

En mocht je in Leiden zijn, ga dan zeker even langs op Studio OM op de Herengracht 18, daar kun je heerlijk Vegan ijsjes van Montgomery Ice Cream en sapjes van Lokahi krijgen.

Heb jij nog een leuke tip om te doen tijdens Pasen?
Laat deze dan achter in de reacties!
Fijne Paasdagen

Lees ook: Pimp je Paas ontbijt of Bento lunchtrommel


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

One thought on “Leuke uitjes en activiteiten met Pasen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.