Blog | Hoera! Kinderfeestje bij 7,5 jaar

uitnodiging 3Jazeker 7,5 jaar! Wij vieren namelijk de kinderfeestjes bij het halve jaar, want die zijn op die leeftijd ook nog heel belangrijk. Door omstandigheden is het ooit zo begonnen, maar we hebben het er in gehouden omdat we het eigenlijk wel een heel goed idee vonden. We vieren daarom nu de halve verjaardagen met het kinderfeestje. En afgelopen zondag was het zover en nodigde we 8 vriendinnetjes uit voor een heus PowerPuff Girls partytje. Dresscode groen / blauw / roze en incl PowerPuff Girls taart.

We krijgen vaak verbaasde blikken als we vertellen dat we de kinderfeestjes vieren bij het halve jaar. Grote Zus kijkt er altijd net zo naar uit, als bij haar hele verjaardag en kondigde deze belangrijke dag dus ook al weken van te voren aan, bij iedereen die het meer weer horen. Vaak is de reactie dan, “maar je was toch niet zo lang gelden ook al jarig?” Ja dat klopt! maar nu wordt ik 7,5 jaar! antwoord ze dan enthousiast.
Toen het eerst kinderfeestje van Grote Zus om de hoek kwam kijken, was ik net bevallen van Kleine Zus. Mede hierdoor hebben we noodgedwongen het feestje een half jaartje uitgesteld. Maar hoe meer ik er over na dacht, hoe beter ik het idee vond en we hebben het daarom elk jaar daarop doorgezet. De reden zijn namelijk;

  • Grote Zus is jarig in de winter, dus een half jaar later hebben we bijna altijd beter weer (ook al wil ze vaak het feestje toch ergens binnen vieren…)
  • Door het verdelen van de verjaardag festiviteiten, heeft ze iets om naar uit te kijken en duurt het minder lang voor ze weer ‘jarig’ is
  • Op deze leeftijd zijn de halve jaren ook een belangrijke mijlpaal!
  • Na haar hele verjaardag gevierd met familie en vrienden, traktaties op school, BSO en ballet, ben ikzelf eigenlijk wel klaar met alles en heb ik niet meer de puf om nog een leuk kinderfeestje te bedenken en te organiseren.

uitnodiging 2

De voorbereiding
Tegen de tijd dat de “halve’ verjaardag in zicht komt, zal ik eerlijk bekennen, dat ook na uitstel van een half jaar, ik er tegenop blijf zien. Gelukkig is daar dan een heel blije meisje, die de dagen aftelt, zodat ik er niet onderuit kan komen.
Dit jaar konden we niet zo goed tot een plan komen. Zij wilde weer naar een binnenspeeltuin en ik wilde naar de lammetjes op de boerderij. Dat zag Grote Zus helemaal niet zitten. Speurtocht dan, door het bos naast ons nieuwe huis? Mwahh was het antwoord. Uiteindelijk besloten we te gaan voor Glow-in-the-dark-midgetgolf.
Maar toen won ik 4 kaartjes voor de PowerPuff Girl premiere in Pathe Arena bij 100% NL Magazine en het idee ontstond zo om naar deze premiere te gaan met het verjaardagsfeestje. Helaas was het niet mogelijk om meer kaartjes aan te vragen voor de premiere, want de zaal zat al vol zitten met andere genodigden/prijswinnaars en de pers. Nou ben ik wel vaker naar dit soort feestjes geweest en weet dat dat eigenlijk maar zelden het geval is.
Maar goed, ik ben niet voor 1 gat te vangen en google ik op “PowerPuff Girl premiere” en “vrijkaarten” en vond nog een paar andere winacties. Gelukkig wonnen we nog een keer 4 kaartjes bij GirlsLabel! Hiermee waren de kaartjes voor de meiden binnen. Gelukkig hielp Grote Zus me er aan herinneren dat zij ook meewilde…. en dat we dus minimaal 9 kaartjes nodig hadden… (was bij alle inkopen uitgegaan van 8, omdat ik ook 8 uitnodigingen had verstuurd) Op MP vond ik nog 4 kaartjes en zo konden zowel Grote Zus als Kleine Zus ook mee, met een moeder, die zo lief was om mee te rijden om de dames te vervoeren en ikzelf als begeleiding. Papa’s Liefste en een andere Papa zouden ook meerijden, zouden zich terug trekken in een van de cafe’s bij de Amsterdam Area en de PowerPuff Girls premiere aan zich voor bij laten gaan (heel jammer vonden ze dat ;)). Hierbij was het feest geregeld en hadden we een thema!

The Power Puff Girls
Wie zijn ook alweer de PowerPuff Girls? Voor sommige van jullie misschien een feest van herkenning, maar ik heb dat een beetje gemist. 10 jaar geleden waren deze girly superhelden ook al te zien op Cartoon Network en vele van ons hebben daar toen ook naar gekeken. De PowerPuff Girls zijn de superheldenzusjes Blossom, Bubbles en Buttercup, inwoners van Townsville. Samen beschermen zij hun mooie, drukke stad tegen duistere vijanden. Het is niet makkelijk om school, huiswerk en een niet aflatende stroom aan vijanden met elkaar te combineren, maar De Powerpuff Girls zijn klaar voor de uitdaging. Gewapend met supercoole superkrachten en geweldig teamwork laten De Powerpuff Girls zien dat ze, soms met een beetje hulp van Professor Utonium en de burgemeester van Townsville, hun eigen stad en de wereld prima kunnen redden, net voor bedtijd. De eerste aflevering van de Powerpuffgirls is op zaterdag 23 april om 8:30 uur bij Cartoon Network te zien. En om die reden was deze premiere georganiseerd.

Het feestje – De premiere
Afgelopen zondag was het zover en hadden we de rode loper thuis al uitgelegd om alle dames te ontvangen. De meiden hadden allemaal hun mooiste jurken (in de kleuren blauw, roze, groen) en schoenen aan. We begonnen lekker vroeg om 12.00, zodat we tijd hadden voor taart en cadeautjes. Een oude vriendinnetje van mijn van de middelbare school kan super mooie taarten maken en ik wist dat zij de PowerPuff Girls wel zou kennen. Zij maakte deze super gave taart voor ons!IMG_4209Na een uurtje vertrokken we naar A’dam. Ondanks de voetbalwedstrijd van Ajax – Utrecht, vonden we makkelijk een parkeerplekje boven de Media Markt. Tussen alle blikjes bier en kapotte flesjes liepen we naar de Pathe Arena. Daar stond een grote banner, waar niemand minder dan Jennie Lena stond te poseren! Niet alle meiden wisten wie het was, maar sommige hadden wel gekeken naar de Voice.
Copyright: Saskia Bagchus Copyright: Saskia Bagchus IMG_4218
Bij binnenkomst kregen we allemaal een mooie Powerpuff Girls zonnebril en mochten we een suikerspin pakken en wat te drinken, voordat we de zaal in gingen. Dat was natuurlijk al een goede binnenkomer, die nog beter werd, want binnen lagen op onze stoel ook nog een Goodiebag! We waren redelijk vroeg, maar de meiden vermaakte zich prima met het uitpakken, bekijken en ruilen van de spullen in de Goodiebag.
Copyright: Saskia Bagchus Copyright: Saskia Bagchus Copyright: Saskia Bagchus
Heel leuk was ook dat ik  nog een andere blogmama tegenkwam, Marguerite van MarStyle. Leuk om een soortgenote in het echt tegen te komen. En wat ik trouwens al verwachten; de halve zaal was verder leeg.
Voordat we de eerste 2 afleveringen van de PowerPuff Girls te zien kregen, was er nog een Q&A met Jennie Lena, die voor de Nederlandse versie de titelsong heeft in gezongen. Ook deden we een petje-op-petje-af spel om te zien wie de meeste kennis had van de PowerPuff Girls en daarmee kon je een ballonvaart voor 4 personen winnen.
IMG_4238 IMG_4258 Copyright: Saskia Bagchus
En toen was daar dan eindelijk de eerste aflevering van de PowerPuff Girls! Deze duurde een minuut of 10 en toen ging het licht weer aan… Ipv 2 afleveringen kregen we er maar eentje te zien, dat gaf wat verwarring en veel mensen blijven dan ook zitten. Maar het licht ging niet meer uit en besloten wij ook maar weer de jassen aan te trekken. Buiten de zaal was Jennie Lena nog aanwezig en zij wilde wel met alle meiden op de foto en een handtekening zetten in hun PowerPuff Girl boekje, dat in de goodiebag zat. Helemaal geweldig natuurlijk en een extra glans aan dit verjaardagsfeestje!
Buiten was de voetbalwedstrijd afgelopen en loodste wij de 10 kleine meisjes in prinsessenjurken door de hooligans heen. We vielen lekker extra op, omdat we van de organisatie ook nog een heel stel helium ballonnen hadden mee gekregen voor thuis, hahaha.

Terug aten we nog een hapje bij de McDonalds. wat verder goed georganiseerd was door de vestiging, maar helaas werd de sfeer wel wat bepaald door een stel slecht opgevoede jongetjes (ik druk me hierbij heel zacht en netjes uit)  We hadden wel een reservering gemaakt bij de McD en mochten daardoor gebruik maken van de feestkamer, die afgesloten kon worden. De meiden hebben zich er verder niet door laten kisten en na het vertrek van deze heren, er nog een gezellig feestje van gemaakt. De ouders kwamen de meiden rond 18.00 weer halen en met nog een MacD goodiebag ging iedereen weer huiswaarts.

Heel netjes werd ik de dag erna wel gebeld door de McDonalds, omdat ze het erg vervelend vonden dat die jongetjes de sfeer behoorlijk hadden beinvloed en wilde hun excuses aanbieden. Wij mogen nu binnenkort een keertje terug komen om nog een keertje te komen eten.

Spread the love

7 thoughts on “Blog | Hoera! Kinderfeestje bij 7,5 jaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.