Eropuit met de kids in het Westland

Erop uit met de kids in het Westland, ook leuk voor een kinderfeestje

Vorige week maandag was ik uitgenodigd door Bezoek Westland om eens een kijkje te komen nemen naar leuke activiteiten die er te doen zijn met de kinderen. Samen met nog 7 andere mamabloggers werden we ontvangen door Lisette en Angela en namen zij ons mee op een bootje over de Zweth en lieten ons weer wat mooie plekjes in de polder zien. Deze keer met name de plekken waar je leuk naar toe kan gaan met je kinderen of een kinderfeestje te vieren. Ga je met met mee?

Eropuit met de kids in het Westland

Kamperen in het Westland

Deze zomer is maar weer eens gebleken dat je voor het mooie weer helemaal niet ver weg hoeft te gaan. Dat merken ze ook wel bij  Minicamping de Zwetzone. Op deze camping vind je slechts15 staanplaatsen, 4 camperplaatsen en 5 vrolijk gekleurde trekkers blokhutten. Als je hier je tentje op zet, krijg je meteen een vakantie gevoel. Tussen de polders en naast de rivier de Zweth overvalt de rust en stilte je. De sfeer is zeer gemoedelijk en je wordt er vriendelijk ontvangen door Patricia en haar familie.

Mini Camping Zwetzone 

Op de camping heeft een natuurlijk een sanitair blok met douches en WC’s. Die laatste zijn voorzien van WC papier, dus je hoeft niet met je eigen rol over de camping. Ook de voor de kinderen is er een leuke speeltuin en bij slecht weer kunnen ze ook terecht in de grote schuur om te spelen. Zo is er een tafeltennistafel, een sjoelbak en badmintonrackets.

Achter de camping is een groot stuk polder met een boomgaarde en een pad waarbij je over 8 slootjes kunt springen. Deze hebben allemaal wel een bruggetje of een wat grotere uitdaging voor de durfals met balken, rotsen of boomstammetjes. Trek dus je oude kleren en kaplaarzen aan voor deze leuke poldertocht.

 
 

Kinderfeestje op de camping

Wist je dat de trekkershutjes op mini-camping De Zwetzone ook gehuurd kunnen worden voor kinder-slaap-feestjes. Hoe leuk is dat! In de grootste hut staan 2 stapelbedden, maar het is zeker mogelijk om ook wat luchtbedden op de grond te leggen. Wat chips en cola in de koelkast en het feest kan beginnen. Er is ook de mogelijkheid om BBQ, TV en DVD speler te huren voor hapje eten en een filmpje voor het slapen gaan te kijken.

 

Uiteraard kunnen er meerdere hutten worden afgehuurd, maar als ouders kun je natuurlijk zelf ook je tentje opzetten.

Zoveel te doen bij Paliljoen de Zweth

Ongeveer 1km verderop vind je Paviljoen de Zweth. Hier kun je terecht voor diverse sportieve en gezellige activiteiten of voor een kopje koffie of een borrel tijdens een fiets- of boottochtje door het Westand.

 

Het is zeker een leuke plek om heen te gaan met je de kinderen. Zij vermaken zich hier prima voor meerder uren en dus ook leuk voor een kinderfeestje (in combinatie met slapen op de mini-camping). Zo is het mogelijk om buiten te springen op het springkussen, te midgetgolfen of de survivalbaan te bestormen. 

 

Maar ook zijn er kano’s, waterfietsen, electroboten en steppen te huur om een rondje door het mooie polderlandschap te gaan. Ook bij slecht weer kun hier terecht. Onder het cafe vind je een grote binnenspeeltuin en zij er leuke oud Hollandse spelletjes te doen in het gezellig restaurant.

 

High Tea of High Wine

Een ander mooi pareltje in het Westland is de Theetuin de Bongaard in de Lier. In deze bont gekleurde tuin kun je heerlijk High tea-en of High Wine-en. Maar ook binnen kun je erg gezellig zitten tussen alle brocante. Het is een populaire plekje in het Westland, want een tafeltje moet je wel 3 maanden van te voren reserveren. Er is ook een speciale Kids High Tea Kids met diverse zoete en hartige hapjes warm en koud speciaal voor jongste bezoekers. Zeker de kipsalade bij de High Tea is een echte aanrader!

  

Timmer op de Timmerwerf

Naast de Theetuin vind je een oude Timmerwerf. Sinds het begin van de vorige eeuw niet meer in gebruik, maar wel erg mooi bewaard gebleven, waardoor het nu diens doet als museum. Wat het zo bijzonder maakt, is dat dit een van de weinige timmerwerven is waarbij ook het woonhuis nog geheel in tact is. Dit geeft je een mooi kijkje hoe de mensen vroeger hebben geleefd. 

   

Naast een rondleiding kun je zelf ook aan de slag in de timmerwerf. Om ambachtelijke wijze (zonder machines) kun je zelf een vogelhuisje, kistje of gereedschapskistje in elkaar timmeren. Gelukkig waren bij ons de pakketjes planken al voorgezaagd en voorgeboord en hadden we in no-time iets moois zelf in elkaar gezet.

 

Wij hebben weer een erg leuke dag gehad in het Westland. Ondanks dat het voor ons dichtbij is, had ik er nooit aan gedacht om daar eens mijn tentje op te zetten of naar toe te gaan met een kinderfeestje. Met een hoofd vol leuke ideeën ging ik weer huiswaard, maar ook met een heerlijk ontspannen en uitgewaaid gevoel. Wat die krijg je er gratis bij in het Westland!

Lees ook de verslagen van deze Westland Bloggerstour bij

Lees ook Bloggerstour in Westland, de best bewaarde plekjes

Samenwerking

Spread the love

14 thoughts on “Erop uit met de kids in het Westland, ook leuk voor een kinderfeestje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.