Maxie en haar ondeugende tandenfee

Filmtip | Maxie en haar ondeugende tandenfee

Deze vakantie is het helaas nog steeds een beetje regenachtig, maar wat is er leuker om dan een middagje naar de bioscoop te gaan. Vanaf vandaag is daar nu ook de animatiefilm Maxie en haar ondeugende tandenfee te zien. Een vrolijke film voor jong en oud. Ik mag voor deze film vrijkaarten verloten, dus doe snel mee.

Het verhaal van Maxie en haar ondeugende tandenfee

Maxie verhuist samen met haar moeder naar de grote stad om bij haar moeders nieuwe vriend en kinderen te gaan wonen. Alhoewel Maxie heel blij is voor haar moeder kan ze maar moeilijk wennen aan het stadse leven en mist ze de bloemen en de natuur om haar heen. Als Maxie Violetta ontmoet en met haar de meest gekke avonturen beleeft, wordt het leven in de stad een stuk leuker! 

Violetta volgt een opleiding om de rol van tandenfee te vervullen. Als toegewijde tandenfee-in-training tracht Violetta vrolijke speeltjes tevoorschijn te toveren. Echter, tot haar verbazing verschijnen er telkens bloemetjes in plaats van de gewenste speeltjes. Met het jaarlijkse examen in het vooruitzicht, een test die beslist over het ontvangen van het begeerde juweel dat feeën in staat stelt heen en weer te reizen tussen de mensenwereld om melktanden te verzamelen en speelgoed te creëren, ervaart Violetta een pijnlijke mislukking tijdens haar examenpoging.

.

Ondanks haar glorieuze mislukking laat Violetta zich niet ontmoedigen. Op haar eigen eigenzinnige wijze besluit ze de missie en het juweel van een andere fee te bemachtigen en dringt ze onopgemerkt de mensenwereld binnen. Hier belandt ze in de frisse nieuwe omgeving van Maxie’s kamer. Een diepe vriendschap bloeit tussen hen op, en tezamen omarmen ze een reeks betoverende avonturen.

Film info

Genre: familiefilm, animatie
Lengte: 85 min.
Kijkwijzer: Alle leeftijden
Gesproken taal: Nederlands

Stemmencast: De stem van Maxie wordt ingesproken door Sarah Nauta (onder andere bekend van Hunter Street en Fashion Chick). Violetta, die in opleiding is om tandenfee te worden, wordt vertolkt door Fé van Kessel (Cleo in Thomas de Stoomlocomotief). Ook Sinan Eroglu heeft een stemrol in de film bemachtigd (The Passion en Goede Tijden, Slechte Tijden, Foodies). Andere stemmen zijn ingesproken door Victor van Swaay, Jürgen Theuns, Fleur van de Water, , Aïden Maij, Marcel Jonker en Eliyha Altena.

Na een aantal succesvolle series als BabarDe belevenissen van Badou en Polo, heeft regisseur Caroline Origer haar pijlen gericht op Maxie en haar ondeugende tandenfee. Deze, oorspronkelijk Luxemburgse film, is gemaakt voor de hele familie en toegankelijk voor alle leeftijden.

Maxie en haar ondeugende tandenfee is vanaf 9 augustus te zien in de bioscoop

Winactie Maxie en haar ondeugende tandenfee is gesloten

In samenwerking met Triple P Entertainment en In The Air mag ik 3×2 vrijkaarten voor Maxie en haar ondeugende tandenfee verloten.

 • De winnaars zijn bekend en zullen persoonlijk een mailtje ontvangen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

16 thoughts on “Filmtip | Maxie en haar ondeugende tandenfee

 • Ik doe graag mee. Lijkt me leuk om met mijn zoontje eens naar de film te gaan.

  Ik heb geleerd dat ik nooit meer met alleen een handdoek om een koffer op de gang van de hotelkamer moet neerzetten. Je kunt je voorstellen hoe dat afliep….

 • Zorgen dat als ik op vakantie ga alles juist heb ingepakt en goed weet wat ik waar in gestopt heb zodat ik niet hoef te zoeken.
  Ook heb ik geleerd dat ik niet gelijk iets weg moet gooien, zodat ik het later toch nog nodig heb.
  Ik doe zeker graag mee voor mijn dochter een leuk bioscoopje pakken in deze vakantie

 • Cheryl Van de loo says:

  Leuk ik doe heel graag mee!
  Ik ben altijd mijn sleutels kwijt dus ik heb geleerd altijd direct na binnen komst mijn sleutels in het sleutelkastje op te ruimen

 • Jaá super leuk ik doe graag mee aan deze leuke winactie. Ik ben altijd mijn auto sleutel kwijt. Ik heb nu vogeltje aan mijn sleutel hanger gehangen die fluit. Als ik fluit, fluit het terug en voila ik weet weer waar mijn sleutels liggen

 • Ik doe graag mee! Tja, een mislukking waarvan ik geleerd heb, ik kan er wel een paar kiezen. Geeft ook niet want daarmee komen we verder! Een van de mislukkingen is het denken dat we in de huurauto geen navigatie nodig hadden want ik las wel kaart….veel gezien maar we kwamen niet waar we moesten zijn!

 • Van welke mislukking ik nu hopelijk echt heb geleerd… als ik iets graag wil hebben niet het eerste beste exemplaar kopen maar geduld hebben en bij twijfel niet doen (bah dat exacte zin eten zei mijn moeder altijd) blijf hiermee toch nog af en toe de fout in gaan.

 • Ik doe graag mee voor onze Noa <3
  Lijkt me een leuk cadeautje voor hem.

  Van welke mislukking ik heb geleerd? Nooit een baan nemen waar je niet geheel blij bent. Blij zijn met wat je doet is het ALLER belangrijkste. Altijd luisteren naar je gevoel, want mijn gevoel zei al NOPE.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.