The Witches

The Witches van Roald Dahl op DVD en Blu-ray

Helaas was dit alweer onze laatste film die we mochten zien in de bioscoop. Vlak na het uitkomen van de remake van The Witches, sloten de bioscopen weer hun deuren. Heel spijtig dat velen daarom deze film hebben moeten missen. Maar gelukkig komt hij op 17 maart uit op DVD en Blu-ray en mag ik van beiden een exemplaar verloten.

Roald Dahl's The Witches Copyright 2020 Warner Bros Entertainment Inc All Rights Reserved

Het verhaal

De klassieker The Witches (De Heksen) is een fantastisch kinderboek van meesterverteller Roald Dahl, die de meesten van ons wel kennen. Dit grappige en toch ook wel griezelige verhaal is nu opnieuw te zien in de bioscoop. Als bij een ongeval zijn ouders omkomen, komt een jonge weesjongen eind 1967 bij zijn liefhebbende oma wonen in het plattelandsstadje Demopolis in Alabama. Nadat de jongen en zijn grootmoeder enkele ogenschijnlijk charmante, maar duivelse heksen ontmoeten, nemen ze hun toevlucht in een luxe hotel aan de kust. Helaas komen ze net op het moment dat de Opperheks haar handlangers undercover van over de hele wereld heeft laten komen om daar haar demonische plannen uit te voeren….

Genre: avontuur
Lengte: 105 min.
Kijkwijzer: 9+, angst
Gesproken taal: Engels, te zien in 2D en 4D

Cast: Jahzir Bruno, Anne Hathaway, Octavia Spencer, Stanley Tucci, Chris Rock
Regisseur: Robert Zemeckis

Wat vonden wij van The Witches

The Witches was de laatste film die wij zagen in de bioscoop, want toen wij deze film gingen bekijken, waren de bioscopen net weer open na de lockdown na de zomer. Het viel mij meteen op dat van de 30 mensen in de zaal er misschien maar 3 of 5 kinderen bij zaten. Net als voor mij, is het boek en later ook de eerste film diep gewortelde jeugdsentiment. Maar aan de andere kant ook niet heel raar dat er niet al te veel kinderen waren (ookal was het kerstvakantie), de kijkwijzer voor deze film staat op 9+ en dat bleek ook niet voor niets.

Roald Dahl's The Witches Copyright 2020 Warner Bros Entertainment Inc All Rights Reserved

Het verhaal speelt zich, in tegenstelling tot het boek, af in Amerika, in Alabama. Ook is het verhaal teruggezet naar eind jaren ’60. Een tijdperk waarin dit verhaal over heksen ook prima had kunnen plaatsvinden. Net als in het boek, vertelt de verteller (Chris Rock) ons wat meer over heksen. Een heks is namelijk geen oude vrouw met puntmuts en wrat op de kin, die rondvliegt op een bezemsteel. Nee, heksen zijn juist vermomde vrouwen met lange handschoenen (om hun drievingerige klauwen te verbergen), pruiken (die hun kale hoofd doen jeuken) en pumps (waarin hun teenloze voeten zitten). Ook hebben ze grote neusgaten waarmee ze kinderen kunnen opsporen. Voor een heks ruiken kinderen naar hondenpoep. Hoe schoner het kind, des te sterker de geur. En heksen haten kinderen.

Roald Dahl's The Witches Copyright 2020 Warner Bros Entertainment Inc All Rights Reserved

Toch best wel een beetje spannend

Geen mooie dames dus, die heksen. Je kunt je voorstellen dat toen de heksen hun handschoenen, pumps en pruiken afdeden, mijn dochter van 8, en meestel niet zo snel bang van een film, zich toch meteen dicht tegen mij aandrukte. Naast de griezelige handen en voeten, was de grote (uitgescheurde) mond van de opperheks best wel heel erg eng. Normaal is Anne Hathaway een lieve, onschuldige en vriendelijke actrice, maar ze zou het in deze rol zeker goed doen op een Halloweenavond.

Ondanks deze griezelervaring vond mijn jongste dochter het toch wel een leuke film en wil ze hem over een paar jaar misschien nog wel een keertje zien. De film is op deze griezelmomenten na verder niet heel spannend, maar vooral grappig als de heksen een koekje van eigen deeg krijgen. We raden deze film dan ook zeker aan om te gaan zien, maar niet met jonge kinderen of kinderen die snel bang zijn. En onze dochter krijgt het boek De Heksen gewoon cadeau van de Sint. Dat is misschien wat minder griezelig, maar kan ze het nog eens rustig nalezen en genieten van de mooi vertelstijl van Roald Dahl.

PS: ze heeft de avond erna prima geslapen en geen nachtmerries gehad van de film.

Winactie DVD of Blu-ray The Witches is gesloten

Met dank aan Day One PM mag ik een DVD en een Blu-ray van deze nieuwe verfilming van The Witches verloten. De winnaars zijn

  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Roald Dahl’s The Witches Copyright 2020 Warner Bros Entertainment Inc All Rights Reserved

Spread the love

66 thoughts on “The Witches van Roald Dahl op DVD en Blu-ray

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: