De leukste Kerstfilms op Netflix en TV

De leukste Kerstfilms op Netflix en TV

Vandaag is het eerste kerstdag en hebben we de hele dag voor onszelf. Geen familiebezoekjes of opgedirkte diners. Vandaag hoeven we nergens naar toe en blijven we de hele dag in pyjama. Naast het spelen met alle cadeautjes van onder de kerstboom, gaan we lekker kerstfilms kijken met een dekentje op de bank. Natuurlijk zal dat een kerstfilm zijn. Hier onze favoriete op Netflix en TV!

De leukste Kerstfilms op Netflix en TV

Geen kerst zonder; Home Alone (1 t/m 3)

Geen kerst zonder Home Alone. Met alle 5 de delen, zouden we een hele Home Alone marathon kunnen houden. Deel 1 t/m 3 zijn te vinden op Netflix en daarna kun je dus makkelijk je hele kerstdagen vullen. Heb je geen Netflix, niet getreurd, want Home Alone wordt elke kerst ook uitgezonden op de TV – dit jaar op SBS6. Home Alone 1 op eerste kerstdag en Home Alone 2 op tweede kerstdag. Beide om 20.25. Home Alone 3 op kerstavond en de herhaling op eerste kerstdag om 13.55

Home Alone

Favoriet van de kinderen; How the Grinch stole Christmas

Deze film is ook zeker een van onze favoriete en kijken we meestal aanloop van kerst tenminste 3x op Netflix. De Grinch is een eng groen mannetje met een gloeiende hekel aan Kerst. Dat feestje zou hij het liefst om zeep helpen. Het is wel een beetje spannend verhalen, maar door de mooie kostuums en de grappige Jim Carrey toch een hele leuke familie film met kerst.

How the Grinch stole Christmas

Traditie; A Christmas Carol

Wat is kerst zonder echte Scrooge film? Dit klassiek verhaal van Dickens is ieder jaar te zien op de TV of Netflix, in een van de vele versies. Persoonlijk vind ik die van de Muppets het leukste, maar die is helaas niet te zien op Netflix of TV.  Op eerste kerstdag is er zo een versie uit 1999 met Patrick Stewart te zien om 14.20. Op Netflix vind je ook een hele mooie uit 1984. En in beide versies komen ze natuurlijk allemaal voorbij: de Geesten van het Verleden, Heden en de Toekomst. En Scrooge verandert ook dit jaar van een vrek in en lieveling.

Christmas Carol Muppets

Nieuwkomer; Trolls Holiday

De nieuwkomer van dit jaar. Na het succes van de film Trolls dit jaar, sluiten ze het jaar af met een nieuwe mini-film Trolls Holiday. In deze gezellige kerstfilm komt Poppy, de Koningin van de Trollen, er achter dat de Bergens geen speciale feestdagen hebben. Samen met haar vrienden, Tak en het Snack Pack, gaan ze op een heerlijk eigenzinnig avontuur om de Bergens te helpen, alleen denken zij geen hulp nodig te hebben. Deze film is verkrijgbaar op DVD, maar speciaal voor deze kerst is de film ook al te zien op Netflix.

Trolls Holiday

Gouwe Oude; Miracle on 34th Street

Voor de echte romanticus mag Miracle on 34th Street niet ontbreken. Deze zwart-wit komt uit 1947 en blijft een van de meest ultieme kerstfilms. In een warenhuis in New York wordt een dronken nep-kerstman vervangen door een aardige meneer. Die doet dat zo goed dat hij meteen aan de slag kan. Totdat hij beweert de échte Kerstman te zijn. Dan ben je natuurlijk rijp voor het gekkenhuis. Gelukkig gelooft kleine Susan hem wel. Hartverwarmend! Er is ook nog een versie uit 1994. Die is in kleur en bijna net zo mooi en vandaag te zien op de Belgische VTM. Beide films zijn te vinden op Netflix

Miracle on 34th Street

Romantisch; A Christmas Prince

Voor een heerlijke zoetsappige kerstfilm komt A Christmas Prince zeker in aanmerking. Kerst begint vroeg voor een ambitieuze journaliste uit New York die naar Oost-Europa wordt gestuurd om daar een koninklijk evenement vast te leggen. Ze komt er namelijk voor een scoop over een knappe prins die op het punt staat koning te worden. Daar krijgt ze al snel te maken met de koninklijke familie en blijkt dat er wel eens meer in de lucht kan hangen dan alleen een journalistiek verslag. Heerlijk om bij weg te zwijmelen.

A Christmas Prince

Lachen, gieren, brullen; The Night Before

Liggen de kinderen in bed en heb je zin in een komische film, zoek dan The Night Before op op Netflix. Deze film met Seth Rogen staat gegarandeerd voor een nacht van losbandigheid en hilariteit. Ethan, Isaac en Chris zijn van kleins af aan vrienden en houden ieder jaar met kerstavond een reünie. Nu ze tegen volwassenheid aanzitten komt er een einde aan deze traditie. Om het memorabel af te sluiten gaan ze op zoek naar het ‘Nutcracka bal’, de heilige graal van de kerstfeesten.

The Night Before

En anders…

Even geen zin in om een film te kijken? Ook daarvoor biedt Netflix een optie, namelijk je eigen open haard: ‘Crackling Birchwood’. Dit berkenhout geeft de mooiste vlammetjes en zorgt voor met het zacht geknetter een echt kerstsfeertjes. Om uren naar te kijken.

Alle kerstfilms op TV

Wil je weten welke films je allemaal nog op TV kunt verwachten de komende dagen; check ze hier op TVGIDS.tv Van Sissi tot Pak van mijn Hart, maar ook de Hobbit en Mary Poppins. Fijne Kerst!

Lees hier voor de leukste kerst DVD’s

Spread the love

32 thoughts on “De leukste Kerstfilms op Netflix en TV

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.