Indiana Jones and the Dial of Destiny

Filmtip | Indiana Jones and the Dial of Destiny

Als kind mocht ik alleen stiekem de films van Indiana Jones zien, omdat mijn ouders dat veel te spannend vonden. Dit maakte de films natuurlijk nog spannender en ik heb dan ook veel herinneringen aan deze films. Samen met mijn meiden heb ik de afgelopen weken de oude films nogmaals bekeken en ik snap nu heel goed waarom mijn ouders mij toen eigenlijk nog te jong vonden, maar mijn kinderen moesten er om lachen. Ondanks dat de verhalen nog steeds spannend zijn, zijn de special effects wel erg gedateerd. Ik kan dan ook niet wachten om dit langverwachte 5e deel te gaan zien en Harrison Ford nog eenmaal te zien in de rol van Indiana Jones. Vanaf vandaag is de film te zien en ik heb een mooi prijzenpakket klaarliggen om te verloten.

Het verhaal

Harrison Ford keert terug in de rol van de legendarische archeoloog voor dit langverwachte laatste deel van de iconische franchise – een groot, wereldomvattend, spannend filmavontuur.

In het jaar 1969 is de ruimterace in volle hevigheid. Indiana Jones, de Amerikaanse archeoloog en avonturier, maakt zich ernstige zorgen over de betrokkenheid van voormalige nazi’s die door de Amerikaanse regering zijn gerekruteerd om de Sovjet-Unie te helpen verslaan. Op zijn reis wordt hij vergezeld door zijn peetdochter, Helena Shaw. Ze delen een avontuurlijke missie die hen door gevaarlijke situaties leidt.

Terwijl dit alles zich afspeelt, heeft Jürgen Voller, een voormalig lid van de NASA en voormalig nazi, plannen die verder gaan dan het maanlandingsprogramma. Hij blijkt betrokken te zijn bij duistere activiteiten die de wereldorde dreigen te verstoren.

.

Samen met Ford spelen Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Antonio Banderas (Pain and Glory), John Rhys-Davies (Raiders of the Lost Ark), Toby Jones (Jurassic World: Fallen Kingdom), Boyd Holbrook (Logan), Ethann Isidore (Mortel) en Mads Mikkelsen (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) de hoofdrollen. De film is geregisseerd door James Mangold (Le Mans ‘66, Logan) en geschreven door Jez Butterworth & John-Henry Butterworth en David Koepp en James Mangold, geproduceerd door Kathleen Kennedy, Frank Marshall en Simon Emanuel, met Steven Spielberg en George Lucas als uitvoerende producenten. John Williams, die elk Indy-avontuur heeft gescoord sinds de originele Raiders of the Lost Ark in 1981, heeft opnieuw de score gecomponeerd.

.

Genre: actie, avontuur
Lengte: 154 min.
Kijkwijzer: 12+, geweld en angst
Gesproken taal: Engels
Te zien in IMAX, Dolby Cinema, Dolby Atmos, 4D, ScreenX

Cast: Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Shaunette Renee Wilson, Antonio Banderas, John Rhys-Davies, Toby Jones, Oliver Richters, Boyd Holbrook, Mads Mikkelsen, Ethann Isidore
Regisseur: James Mangold

De film is vanaf 28 juni alleen in de bioscoop te zien

Winactie Indiana Jones and the Dial of Destiny pakket is gesloten

In samenwerking met Disney NL mag ik een Indiana Jones and the Dial of Destiny pakket verloten, met daarin een notebook, totebag, mug met deksel en een sleutelhanger.

  • De winnaar zal persoonlijk een mailtje ontvangen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

54 thoughts on “Filmtip | Indiana Jones and the Dial of Destiny

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.