Strala Yoga Kids Middag

Strala Yoga Kids Event – ontspanning voor mama en kind

Enige tijd geleden werden ik en mijn meiden uitgenodigd voor een Kids Yoga Event in Squash & Wellness in Bussum. Zelf ben ik geen yogini, maar mijn dochters doen elke dag fanatiek mee met de yoga oefeningen, die tussen de filmpjes op Nickelodeon Junior langs komen. Ze hadden er dus heel erg veel zin in om een heuse les mee te maken. 

Strala Yoga Kids MiddagBussum ligt voor ons niet echt naast de deur, maar we konden er we met een directe trein komen, dus dat was erg prettig. We moesten ons uit school wel haasten, want al met al zouden we toch wel een uurtje onderweg zijn. We waren dus ook net iets te laat, maar mochten wel meteen aanschuiven. De les werd gegeven in een mooie lichte zaal in het Squash & Wellness Centrum. Door de grote ramen kwam er veel licht binnen en zag jet het bos. Het was er wel een beetje warm, want voor ons was er een Bikram Yoga les gegeven en daarbij wordt de zaal extra verwarmd. Maar de warmte en het uitzicht maakte wel dat we ons meteen goed konden ontspannen.

img_3535

Strala Yoga

Samen met een aantal andere mamabloggers en hun kinderen kregen we een Strala Yoga Kids les van Nanda Lofvers (MindS2Move). Strala is een van de vele soorten yogastijlen die er zijn.

Strala Yoga staat voor het bewegen met gemak, moeilijke dingen makkelijk maken. Het resultaat is een stralend gezond, vrij, creatief, sterk, verbonden en gelukkig leven. Strala is bedacht door Tara Stiles, op basis van haar achtergrond in de klassieke ballet en choreografie. Een bewegende meditatie die een stralend helder, gezond, gelukkig en een verbonden lichaam & geest oplevert. 

De middag werd naast Nanda georganiseerd door Claire van Vrijberghe de Coningh (Clairesmission.com). Op haar blog kun je meer lezen over de Strala Yoga Workshop, die zij eerder deze maand volgde bij Nanda.

img_3547

Strala Yoga voor kids

De les die wij mochten volgen, was een speciale kinder yoga les. Het leuke van kinder yoga is dat het erg beeldend wordt vorm gegeven. Zo werden de kinderen gevraagd dieren na te doen. Zo liepen ze als Olifanten stampend door de zaal of sprongen ze als kikkertjes. Ook werden hun zintuigen geprikkeld met een veertje (mochten ze ook de mama’s mee kietelen, heel leuk dus). Erg leuk was ook het verhaaltje over de grote boze wolf en de 3 biggetjes. De kinderen moesten eerst hun veertje wegblazen. Daarna kregen ze een steentje en mochten ze het nog een keertje proberen. Dat lukte een stuk minder goed 😉

img_3558
Zo bestond de les uit zeer veel verschillende onderdelen en werden mijn meiden steeds opnieuw uitgedaagd om mee te doen, en dat deden ze heel enthousiast. Tot slot mochten alle moeders in de Down Dog standje gaan staan en konden alle kinderen onder ons door kruipen. Dat vergde wel wat spierinspanning van ons allemaal 🙂

Goodiebag

Na afloop van de les, was er een heerlijk kopje Yogi Tea voor de moeder en limonade voor de kinderen. Ook waren er doosjes Houmous & Pretzels van Sabra voor de kinderen. Tot mijn grote verbazing at mijn oudste dochter de Pretzels met de houmous op! Ik ben zelf gek op houmous, maar niet eerder wilde ze dat proeven. Dat wordt dus delen in de toekomst 😉 De bakjes van Sabra zijn ook erg handig om mee te nemen naar school. Ik ga dus zeker kijken of ik ze in de supermarkt kan vinden.

img_3557
Iedereen kreeg ook nog een flink zware goodiebag mee naar huis, vol gezonde en verantwoordelijke producten. Hier ben ik extra blij mee, want ik ben net gevraagd om in mei volgend jaar weer de Yoga Lifestyle & Massage markt te organiseren op het Yoga Festival Leiden. Wellicht dat een aantal van deze bedrijven ook interesse hebben in deze markt.

In de goodiebag zaten onder andere de volgde producten;

  • Alpro Amandeldrink Ongezoet Ongeroosterd & Ongezoet Geroosterd
  • Biobites Lijnzaad Crackers Zeewier
  • Body 2016 lichter leven – special van Happinez
  • John Masters Organics geranium & grapefruit body wash mini, body milk mini, sachet hand cream en Bearberry oily skin balancing serum
  • Testa Omega-3 capsules
  • Yogi Tea – Women’s Tea
  • Yoni
  • BetterCandy – YumEarth snoepjes

Conclusie

Wij hebben een hele leuk, ontspannen, maar zeker ook gezellige middag gehad. De kennismaking met de Strala Yoga was erg prettig. Helaas is Bussum voor ons iets te ver weg voor een wekelijkse les, maar ik heb de meiden bij thuiskomst wel meteen opgegeven voor een paar kinderyogalessen. Ze zullen dit zeer zeker heel erg leuk gaan vinden, als ik zie hoe enthousiast ze hebben meegedaan.
Ik ben erg blij met de merken en hun producten die ik heb leren kennen uit de goodiebag. Ik ga zeker contact met ze opnemen voor een eventuele samenwerking op de Yoga Lifestyle markt.

Doen jij en/of je kinderen al yoga? 

Spread the love

3 thoughts on “Strala Yoga Kids Event – ontspanning voor mama en kind

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.