Nijntje Stayokay

Nijntje kamer Stayokay nu geopend in hartje Utrecht

Dacht je dat de Stayokay een duf hostel was met alleen grote slaapzalen? Dan heb je het helemaal mis! De Stayokay is een ideale plek om met je hele gezin te overnachten. Vorige week mochten we zelfs een kijkje komen nemen in de nieuwe Nijntje kamer bij de Stayokay in Utrecht aan de Neude. Wie wil daar nou niet een nachtje slapen.

Nijntje Stayokay

Het is heerlijk om met het gezin er eventjes tussenuit te gaan. Vaak kiezen wij dan voor een bungalowpark en minder vaak voor een hotel. Dat komt omdat hotels vaak niet zijn ingesteld op kinderen. Je wilt toch graag met zijn allen op een kamer en met 2 of meer kinderen is dat niet altijd mogelijk. Wel bij de Stayokay, daar vind je de leukste familiekamers op wel 22 locaties door heel Nederland heen. Vorige week werd er zelfs een Nijntje kamer geopend in de Stayokay in hartje Utrecht, de stad van het wereldberoemde konijntje van de dit jaar overleden schrijver, tekenaar en vormgever Dick Bruna. Wij mochten als een van de eerste en kijkje komen nemen.

Opening van de Nijntje kamer

Midden in Utrecht aan het gezellige Neudeplein werden we verwelkomt door het team van de Stayokay. In de grote hotellobby zagen we al de eerste Nijntjes aan de het plafond hangen. Deze grote ruimte is gezellig en modern ingericht met een bar, keuken en veel zitplekken en hoekjes. In de hoek stond voor de kinderen al een tafel klaar met Nijntje kleurplaten, limonade en bordjes met snoep en gezonde snacks. Daar vonden mijn dames een mooi plekje en gingen direct aan de slag. Ik kreeg een lekker kopje koffie en een stukje van de Nijntje taart.

 

Speciaal voor deze feestelijke middag was de theatervoorstelling Nijntje op de fiets naar de Stayokay gekomen. Toevallig had ik deze kindervoorstelling eerder al getipt als een must-see voor het komende theaterseizoen, dus het was erg leuk om hem nu zelf ook te zien. De kinderen vonden het prachtig en deden enthousiast mee.

 

Daarna was het tijd voor de officiële opening van de kamer met natuurlijk limonade met een wortel. Uit een grote doos haalde de Algemeen directeur van Stayokay, Marijke Schreiner samen met NIjntje, Kim Lian van der Meij en een aantal kinderen, de sleutel en het naambordje. Met zijn alle gingen we naar boven naar de Nijntjekamer en werd daar het naambordje op de deur geplakt en de kamer officieel voor open verklaard.

 

 

De Nijntje kamer is een hele mooie ruime kamer met natuurlijk Nijntje op de muur boven het dubbelbed voor de ouders. In een gezellig nisje met schuine daken kunnen de kinderen slapen onder de herkenbare Dick Bruna sterrenhemel. Er is een eigen WC en badkamer aanwezig en natuurlijk diverse Nijntje accessoires zoals lekker zitzakken, handdoeken, beddengoed, servies en een grote Nijntje kist met speelgoed.

 

Voor deze ene keer mochten de kinderen met hun schoenen aan op bed kruipen en las Kim Lian voor uit van de vele Nijntje boekjes.

 

De Nijntje-kamer

De Nijntje-kamer is vanaf nu te reserveren vanaf € 129,-. Dit is inclusief opgemaakte bedden, nijntje-douchegel en -shampoo, uitgebreid ontbijt op echt nijntje-servies, een verrassing voor de kinderen en een familie-entreekaart voor het nijntje museum, waarmee je altijd toegang hebt. Een babybedje is op aanvraag beschikbaar.

Mijn dochters zijn reuze enthousiast! Na deze middag willen ze natuurlijk ook een nachtje komen slapen in de Nijntje kamer. Grote Zus was zelfs zo enthousiast dat ze besloten heeft later wil gaan werken bij de Stayokay 🙂

Stayokay

Wie denkt dat de Stayokay een stoffig hostel is waar je alleen terecht kunt voor een plekje op een grote slaapzaal, heeft het mis. In de afgelopen 85 jaar is de Stayokay zich blijven vernieuwen. De meeste grote slaapzalen verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor privé kamers. Je kunt kiezen uit een twee-, vier-, zes- of meerpersoonskamer met eigen sanitair. Het verblijf in de Stayokay is verder altijd goed verzorgd met een heerlijk ontbijt (met het lekkerste brood dat ik ooit in een hotel heb gekregen). Ook kun je er fietsen huren en gebruikmaken van de lunchpakketten servies.

Heb jij wel eens bij de Stayokay overnacht?

Foto’s zijn van Thomas Abrahams

Spread the love

21 thoughts on “Nijntje kamer Stayokay nu geopend in hartje Utrecht

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.