Blogboot Winter

Blogboot | Winter Editie 2021

Wie dacht dat de blogboot in de winter niet zou varen, had het mis! Vlak voordat de kerstvakantie begon, mocht ik nog een keertje aan boord stappen van de Blogboot voor een heuse wintereditie. Samen met een paar mooie merken en gezellige bloggers voeren we door de Amsterdamse grachten, langs het lichtfestival. Ik vertel jullie er graag meer over.

Blogboot

De blogboot is een initiatief van Marguerita van Marstyle. Zij organiseert in samenwerking met Starboard Amsterdam leuke rondvaarten door Amsterdam, waarbij merken en bloggers elkaar ontmoeten en kennis maken met elkaar. De merken aan boord vertellen over hun nieuwste producten en zo onstaan er mooie nieuwe samenwerkingen. Daarnaast is het ook nog hartstikke gezellig en zeker in deze tijd een zeldzaam uitje zonder man en kinderen. 😉

Starboard Amsterdam – Amsterdam Light Festival

Starboard Amsterdam is een jong Amsterdams bedrijf dat hard aan de weg timmert. Je kunt bij hen een boot huren met schipper en host voor een gezellige canal cruise door de grachten of borrelboot in Amsterdam. Je zou denken dat ze in de winter niet heel veel uitvaren, maar het is doorgaans hun drukste tijd en dat komt door het Amsterdam Light Festival. Tijdens dit winterfestival van 2 december tot 23 januari vaar je met een Amsterdam light festival boot langs verschillende lichtkunstwerken in en rond de grachten en bruggen van Amsterdam. Dit jaar bestaat het festival 10 jaar en zijn er 23 lichtkunstwerken, waaronder de publieksfavorieten en een aantal nieuwe werken, speciaal ontwikkeld voor Editie #10, te zien.

Helaas zijn deze rondvaarten nu niet meer mogelijk, vanwege de lockdown. Wij hadden het geluk om tijdens de Blogboot Wintereditie nog tot 17.00 uur te mogen rondvaren. De route was zo uitgestippeld dat we toch nog een aantal werken in het donker konden zien. Zeker de Vliegende Hollander aan de Oosterdokkade was zeer spectaculair. Door een speciale lichttechniek, zag je opeens door de nevel een schip te voorschijn komen. Onderweg kregen we ook nog van Schipper John een geschiedenisles over het ontstaan van Amsterdam en kregen we heerlijke hapjes en lekker warme Glühwein.

Hopelijk is het volgend jaar weer gewoon mogelijk om de hele route te zien in het donker, want het is absoluut een aanrader. Nu kun je de kuntwerken nog wel bewoneren en er langs lopen, maar vanaf het water met een lekker glaasje glühwein is toch een betere manier.

Bebsy

Aan boord ook mee Daan en Marie-Elena van het online reisbureau Bebsy Misschien heb je al wel eens van ze gehoord. Het is ook weer een vrij jong bedrijf dat zich specialiseert in voordelige stedentrips en zomerreizen. Doordat zij een manier hebben om de goedkoopste vluchten te kunnen koppelen aan ook niet te dure overnachtingen, kun je dus voor een leuke prijs een stedentrip bij ze boeken.

Ze hadden hun klanten ook een paar leuke enquêtevragen voorgelegd. Zo bleek bijvoorbeeld Barcelona, na Lissabon en Valencia de meest favoriete bestemming te zijn om zelf te gaan wonen. Ook werd deze zelfde groep mensen gevraagd, naar welke stad ze zouden willen worden meegenomen als ze mee hadden gemoeten met de zak van Sinterklaas. Toen stond Valencia op 1, maar waren ook Sevilla, Barcelona en Ibiza-stad steden waar we het beste even zouden kunnen uithouden na 5 december. 😉 

Blogboot - Bebsy

En daar zouden ze dan best willen overwinteren met Martien Meiland, Fred van Leer of André van Duin. Max Verstappen stond op 4 en dat was nog vóór zijn overwinning. Bij de mannen zag de lijst er iets anders uit en staat Yolanthe op 1 met 15%, Max op de tweede plaats met 9% en Linda de Mol op 3 met 6%. Bij ‘anders’ vulden mensen vooral in dat ze een winter wat te lang vonden samen met een BN-er, of dat ze met hun eigen partner of liever alleen zouden willen overwinteren. 

Blogboot Winter editie

Dit waren natuurlijk heel grappige vragen, maar ook interessant waren de vragen over het verblijf en de vlucht. Zo bleek meer dan de helft van de 600 ondervraagde mensen (in alle leeftijden, van alle geslachten in zowel NL als België) er geen probleem mee te hebben om met verschillende maatschappijen heen en terug te vliegen, als dit zou betekenen dat ze zo bijvoorbeeld langer op de plaats van bestemming zouden kunnen zijn door bijvoorbeeld eerder aan te komen of juist later terug te vliegen. Best goed om zelf ook eens over na te denken of dat een bezwaar zou zijn. Bij Bebsy is dat in in ieder geval mogelijk.

Lazy Vegan

Nu het nieuwe jaar weer begonnen is, hebben veel mensen ook goede voornemens. Zo ook gezonder te willen gaan eten. Helaas houden goede voornemens over het algemeen niet al te lang stand. Vaak ook omdat de uitvoering toch lastiger is in de praktijk. Maar daar brengt Lazy Vegan verandering in. Dit bedrijf maakt namelijk heerlijke, plantaardige, diepvriesverse maaltijden, die ook nog eens heel gezond en vegan zijn. Deze maaltijden maak je in 8 minuten klaar in de pan. Ideaal dus voor de drukke moeder, die wel graag wil dat er wel wat gezonds gegeten wordt, op die dagen dat je eigenlijk geen tijd hebt om te koken.

Blogboot - Lazy Vegan

Aan boord van de Blogboot Wintereditie was ook Charlotte, eigenaresse van Lazy Vegan. Dit bedrijf is zij samen met haar man gestart, na het overnemen van een goedlopend diepvriesmaaltijdenbedrijf in Zweden, van zijn vader. Lazy Vegan heeft nu 5 maaltijden op de markt gebracht in de smaken tikka masala, Thai Green Curry, Mexican en Provencale, die allemaal vegan kipstukjes op
basis van erwtenproteïne bevatten. Verder zijn alle maaltijden vrij van gluten en soja en bevatten ruim 200 gram verse groenten. Ook de verpakkingen zijn volledig recyclebaar. Dit jaar zal het assortiment worden uitgebreid met een Italiaanse Risotto, die rijk aan kruiden is met een romige vegan kaassaus en authentieke Arboriorijst.

Lazy Vegan Ready Meal

Helaas konden wij de maaltijden niet meteen aan boord proeven, maar de week na de Blogboot, kregen we allemaal een pakket met de 5 smaken thuis gestuurd. De Lazy Vegan maaltijden zijn verkrijgbaar bij AH, Jumbo, Marqt, Crisp, Flink, Getir en Bfreez voor €4,29 voor 400g.

De Goodiebag

Naast de merken aan boord, heeft Marguerita ook altijd een leuke goodiebag voor ons klaar liggen. Met daarin 2 producten, een mooie lichtgevende bal van KanJam en een zakje met wasproducten van Washok.nl

Illuminate Voetbal van KanJam

Dit cadeautje werd bij thuiskomst meteen geconfisqueerd door de meiden. Niet gek natuurlijk, want de voetbal van KanJam is niet zomaar een voetbal. Bij aanraking gaat hij namelijk licht geven. Ideaal dus voor deze dagen, waarin het erg snel donker wordt en je je voetbal snel kwijt kunt raken. De bal werd geleverd met een pompje en extra batterijen. Echt een aanrader voor alle kinderen die ook in de winter lekker lang buiten willen ballen.

Blogboot KanJam voetbal

Wasparfum van Washok.nl

Washok.nl is een online shop die alles levert voor een schone en heerlijk ruikende was. In de goodiebag kregen we dan ook een lekker grote fles Eco Line Wasmiddel van het merk The Laundry Store mee, voor wel 25 wasbeurten. Dit wasmiddel is gemaakt van 100% oppervlakte-actieve stoffen van natuurlijk oorsprong. Een dopje van 30ml voldoet voor een hele was.

Ook kregen we een proefzakje mee met daarin 4 heerlijk ruikende flesjes Wasparfum, ook van The Laundry store. Wasparfum is iets waar ik zelf dol op ben. Ik was tegenwoordig nog wel eens met mijn HEXAwash zakje ipv wasmidddel en met een klein beetje wasparfum, ruikt de was dan toch heerlijk.

Tot de volgende Blogboot!

Dit was de Blogboot Winteredite 2021. Hopelijk zal het ook in het nieuwe jaar mogelijk zijn om weer mee te varen met de Blogboot. Met dank deze keer voor de gezellige middag aan Lodi, Linda, Anja en natuurlijk Marguerita.

Spread the love

One thought on “Blogboot | Winter Editie 2021

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.