Duinrell

Nog meer zwemplezier in het Tikibad van Duinrell

Nu de lentezon zich steeds meer laat zien, kriebelt het om weer lekker naar buiten te gaan. Dat betekent ook dat de pretparken in Nederland zich opmaken voor het nieuwe seizoen. Ook al wass het park dicht, tijdens de winterstop achter de schermen is er veel gebeurt. Dat bleek wel bij de persbijeenkomst van Duinrell, vorige week dinsdag. Ik kan je nu al vertellen dat wij niet kunnen wachten totdat het klaar is.

Duinrell

Op een druilerige dinsdagochtend werden we met koffie en koek ontvangen, in het warme Tropische Tikibad. Vandaag werd de naam van het nieuwe gedeelte van het zwembad onthullt. Maar daar bleef het niet bij, want ook kregen we informatie over de vernieuwingen in het vakantiepark en attractiepark. Dit werd gedaan door de vertoning van dit filmpje

Waterspeeltuin Playa

De waterspeeltuin is nu alleen nog maar een grote bouwplaats. Op het filmpje kunnen we al zien dat de uitgebreid van bijna 1.000 m² er zeer belovend uit ziet. Deze grote indoor waterspeeltuin Playa wordt speciaal aangebouwd voor nog meer waterspeelplezier voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Er komt een groot waterklimtoestel met een ’tipping bucket’ (kantelende waterton) en diverse waterspeeltoestellen. De ‘Triple Slide’, ‘Duo Racer’ en ‘Body Cone’ zijn glijbanen speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar.  Voor kinderen van 0 tot 4 jaar wordt een verwarmd waterspeelbad gebouwd, waar zij zich met hun ouders kunnen vermaken. We moeten nog wel even geduld hebben want naar verwachting vindt de officiële opening van Playa medio 2017 plaats.

 

Driedubbele Cone glijbaan

Maar er wordt niet alleen gebouwd aan de nieuwe waterspeeltuin voor de jongste zwemmers. Ook de glijbaanliefhebbers moeten in het nieuwe seizoen zeker een bezoekje brengen aan het Tikibad. Er waren al veel spannende en vernieuwende  glijbanen, maar binnenkort zal daar ook een driedubbele Cone van 163 meter lang aan worden toegevoegd. Van een hoogte van bijna 20 meter glijden de gasten op een tweepersoonsband razendsnel naar beneden de zogenoemde Cone (trechter) in. Vervolgens glijden zij eerst tegen de wand omhoog en dan weer terug naar beneden. Na deze slinger wordt er doorgegleden naar de volgende twee Cones, waarna de rit eindigt. De opening staat gepland in mei van dit jaar.

Vernieuwing en uitbreiding vakantiepark

Nadat we een kijkje hadden genomen op de bouwplaats naast het Tikibad, kregen we ook nog een rondritje in een Duinrel-treintje. Op deze manier konden we ook de andere plekken te bezoeken in het park, waar momenteel nog hard gewerkt word. We mochten alvast een kijkje nemen in een van de 41 nieuwe Premium Plus Duingalows. Door deze uitbreiding telt het vakantiepark van Duinrell in mei 440 Duingalows. De nieuwe huisjes zijn ruim en lux opgezet en 4 van deze nieuwe type Duingalows beschikken zelfs over een infraroodsauna.

Maar ook 100 Duingalows van het type Comfort krijgen een make-over in de vorm van een grote schilderbeurt en de helft ook nieuw meubilair. Ten slotte worden in april in de groepsaccommodatie het Duinhostel de twee keukens vervangen, de binnenkant opgeschilderd en de gezamenlijke ruimtes voorzien van nieuw meubilair.

Nieuwe glijbaantoren in het attractiepark Duinrell

In het attractiepark worden ook verschillende vernieuwingen aangebracht, zoals het samenvoegen en moderniseren van de parkGlijbaantoren Attractiepark.jpgeerterreinen P2 en P3. De populaire attractie Aqua Shute krijgt een bootjeslift en de Mad Mill is onlangs gerenoveerd. In de  speeltuin wordt een grote, nieuwe glijbaantoren van 22 meter hoog met 3 glijbanen gebouwd. Kinderen kunnen zo in de nostalgische speeltuin van het attractiepark nóg meer speel- en glijplezier beleven.

Ben jij wel eens van de glijbaan gegaan in het Tikibad?

Spread the love

10 thoughts on “Nog meer zwemplezier in het Tikibad van Duinrell

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.